Zajimavy nahled do blizke budoucnosti BMW motorrad
Přidané 01.12.2015 00:10
Byli by magoři, kdyby Asii ignorovali. Thajsko má v prodejích motorek neuvěřitelnou expanzi, v Číně má být 20 nových prodejen BMW Motorrad...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 01.12.2015 12:09
Což o to, jak říká Tomáš, byly by blázni, kdyby to neudělali. Víc mne bolí srdce z toho, že když jsem byl o víkendu v HK u Strakoše, motocyklová zóna mi připadala jako asijská tržnice. Z mého pohledu STRAŠNÝ!!! Žádná jednotící linie, nic, co by značku charakterizovalo a odlišovalo od ostatních, zakrýt logo, mohla by to být jakákoliv značka. Ježíši, a to eRko, světlo a "navazující" plexi nad ním snad z důvodu úspor navrhoval severokorejský student! Jediné, na co se dalo koukat, bylo GS, RT a R Nine T. A dále - mám obavu, že i BMW už podlehlo masové výrobě tuctové konfekce za co nejnižší cenu. Zatím to není tak markantní a BMW bude ještě dlouho těžit ze svého jména, ale děsím se okamžiku, kdy z jejich asijských továren začnou padat takové výblitky jako je Harley Davidson Street 750, vyráběný v Indii. Já se nezlobím na Indy, že něco tak strašného nechali opustit bránu továrny, zlobím se na vedení H&D, že dopustilo motocykl v tak příšerné kvalitě, který značku totálně degraduje. Moje čínská Gorilla ja pastvou pro oči proti tomuto H&D! A děsím se chvíle, kdy to dopustí BMW. Bohužel, je to důsledek dlouhodobé honby za spotřebním způsobem života, takže i naše chyba...
Přidané 01.12.2015 12:52
Ivan: jsou asi dvě cesty, kudy můžou jít ale v případě BMW je jasné, kterou si vybrali.
Na druhou stranu - když někdo chce téměř malosériovou kultovní značku, tak by si BMW beztak nevybral. Já si myslím, že to není úplně OK a na tyhle trhy mohli víc tlačit značky, které si různě nakoupili ale rozhodli se toho zbavit a prodávat značku BMW. Bohužel tím pádem když udělají levnější motorky určený pro určité trhy, může to poškodit značku jako takovou. Ale asi vědí co dělají. Nakonec s asijskou výrobou zkušenosti mají (G450X montáž v asii, Sertao asi kompletní výroba - nevím jistě).
Hadry, helmy... už pár let jdou cestou módních firem - nejlevnější výroba a materiály, módní design, prémiová cena, každý rok totální obměna kolekce..
Prostě bude potřeba brát kus od kusu, protože značka nebude znamenat už to co dřív. Alespoň jim fungují celkem rychlý dodávky ND, na to si majitelé jiných značek docela dost stěžují a oproti těm kultovním malosériovým značkám je celkem jistota, že zítra budou vyrábět a asi neskončí.
Upravil TomasTT dne 01.12.2015 12:52
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 01.12.2015 14:24
Je mi to jedno... v rodokmenu mé 11tky se píše "jsem z Berlína" a jinou motorku neplánuju.
Když bych plánoval, tak stejně bude starší než 11tka a ještě jiné značky.
Peníze hýbou světem a BMW nikdy nezkoušela být značkou pro několik málo nadšenců jako třeba nyní Norton, takže to byla otázka času. Však 2válec na BMW osmikila se staví taky někde v žlutozemi a nikomu to doteď nevadilo. Důležité je udržet si kvalitu.
Souhlasím s Ivanem - HD to pěkně podělalo s kvalitou té tuctovky 750, ale myslím, že i takový polotovar bude na východě slavit prodejní úspěchy, protože je pořád kvalitnější, než šroty, které se tam běžně prodávají a ještě je tam to logo jako bonus. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /