teď sem unich pojišťoval favorita,tak sem se nato ptal,mám totiž těch všech křápů v počtu sedm,bylo řečeno,že to dělají až od 10 kusů,údajně těch mých sedm kusů vyjde líp každý zvlášťtak mi to bylo řečeno
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Na koop mi řekli, že mě to bude stát 17 tisíc, to jsem šla do mdlob, Allianz by to měla mít v rámci flotily za 12 na celý rok a snad by to šlo i třeba jen na 9 měsíců.
Baforský fdoleček forever....
Lucie napsal:
Na koop mi řekli, že mě to bude stát 17 tisíc, to jsem šla do mdlob.....
Jako u všeho, všechno má nevýhody a výhody. Já mám Alianz a platím s R 1200 GS přes třicet tisíc ročně... Při výběru havarijního pojištění se musíš dívat na spoluúčast atd. kritérií je víc. Zatímco u povinného ručení je Ti jedno, kdy to pojišťovna poškozenému vyplatí, u havarijního je to dost podstatné. Taky záleží na tom, na co všechno se pojistka vztahuje... Sežeň si podmínky od třech či čtyřech největších a študuj, děvče.
Lucie napsal:
Na koop mi řekli, že mě to bude stát 17 tisíc, to jsem šla do mdlob.....
Jako u všeho, všechno má nevýhody a výhody. Já mám Alianz a platím s R 1200 GS přes třicet tisíc ročně... Při výběru havarijního pojištění se musíš dívat na spoluúčast atd. kritérií je víc. Zatímco u povinného ručení je Ti jedno, kdy to pojišťovna poškozenému vyplatí, u havarijního je to dost podstatné. Taky záleží na tom, na co všechno se pojistka vztahuje... Sežeň si podmínky od třech či čtyřech největších a študuj, děvče.
Děvče sice může študovat, ale dávat jim 30 za rok je fakt moc.. Zrovna dnes jsem se byl rovněž zeptat a vyšlo mi:
Koop - 31k, sezonní 26
ČP - cca 80k
Allianz - 60k
A to jsem chtěl pojistit 1150 GSA 03.
Když jsem měl havarijko společně s úvěrem od Cetelemu, vycházelo to na cca 12k..
a totéž slýchávám i od známých, kteří mají moto pojištěné u koop - platí kolem 13 tisíc a kolikrát to mají včetně povinného.
Ponaučení které z toho vyplývá - nenechat se ukecat na takovou závratnou částku a jít třeba někam jinam, kde výši pojistky upraví.
ještě bych doplnil.....spolubydlící měl nehodu na motorce....a jak došlo na lámání chleba a došlo na likvidaci škody, ať je pojistka jakákoliv (protože se pojišťovny hlídají), ať je pojišťovna jakákoliv (myslím podmínky apod.) ...velice spíše v první řadě závisí na likvidátorovi na kterého narazíte a dále na přístupu pojišťovny jaký má přístup ke klientovi, proto pokad máte už ozkoušenou a osvědčenou pojišťovnu, nedoporučuju kvůli pár stovkám rozdílu přecházet...toť byl jeho poznatek a moje ponaučení z jeho nehody.. bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Děvče sice může študovat, ale dávat jim 30 za rok je fakt moc.. Zrovna dnes jsem se byl rovněž zeptat a vyšlo mi:
Koop - 31k, sezonní 26
ČP - cca 80k
Allianz - 60k
A to jsem chtěl pojistit 1150 GSA 03.
stejný moto, ptal jsem se na podzim a ceny o cca 10 tis nižší, taky jsem chtěl jít do mdlob, ale zase dát 20 za havárku a krádež, když je moto za čtvrt mega ... kort, když na tom neumím jezdit asi do toho zjara půjdu BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Máš recht. Já to probíral shora zdola a vyšla mi tahle "mašle" jako nejvýhodnější pro moje podmínky. Posuzoval jsem i pojištění odcizení a všech možných katastrof, včetně záplav a pádu letadla... Ono kolikrát jsi pojištěný, ale ta pojistka se vztahuje na pár věcí. A pojišťovna se kolikrát vykroutí i ze zcela (alespoň pro mě) jasného pojistného plnění... U šestapůly za stopade jsem to nijak moc neřešil, ale dvanáctka mě přišla na třistapade a to nepočítám doplňky... Tam by ta krádež fakt bolela. Nehodlám to platit věčně, ale nejbližší dva tři roky teda asi jo...
S tím pojišťovákem pravda na 100%. Chce to ho nena*rat, jinak zdržuje jako čert. Ale na každého fungují páky a pokud Ti dělá fakt naschvály a bije to do očí, je jednoduché nechat si vypracovat posudek od soudního znalce a na pojišťováka a celou pojišťovnu si stěžovat u kanceláře pojistitelů... To je potom docela fofr, zažil jsem to...
Upravil radosek dne 15.12.2008 20:26
Radosek: přesně toto jsem myslel, pojišťováci velice rádi staví jejich pojistky jako nepostradatelné a nedá se bez nich žít, ale když se při škodě nebudou chtět domluvit tak si ti dacani kličky najdou proč nezaplatit a nebo to pozdržet...já přešel od ČP ke Kooperativě mám tám známého a ten mi to i na rovinu říkal...takže jsem to měl potvrzené od kamoša a známého pojišťováka...tož asi tak..bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Jo jo... Kooperativa je o pár facek dražší, ale mám s ní ty nejlepší zkušenosti, co se pružnosti a přístupu týká. Jenom u té motorky to nebylo nic moc... Ony motorky jsou trochu specifická pojistka, no...
tak to muselo dojít od loška k velký změně, palatim u koo poslední 2 roky 15tis za novou 07 ADV. (sezonní havarijní celoroční odcizení) A že fungují, jsem ocenil, že po zavolání mě vyzvedávali za 12 hodin po havárce ještě s banditem v cortině. bylo to v ceně. sem zvědav co mi moje koopaní nabídne na jařeříkám si hurikán
Drazí moji, v rámci flotily u Allianz mi hodný pán spočítal povinné na 1750 a havarijko ( havárie, krádež, živel, vandalismus) na celý rok na 4060 Kč. Spoluúčast 5 procent. Vůbec nechápu, jak se na takovou cenu dostal...Bonus mám akorát max. 5 procent, páč herku a ty před nimi jsem nevlatnila závratně dlouho...
každopádně pročtu podmínky a pokud to bude ok ( např kufry - měly by být prý taky v pojistce, jako pevně přidělaná součást motorky ???) , tak to beru všema deseti...
Baforský fdoleček forever....
Lucie: nechcu prudit, ale něco mi na tem smrdí....pojišťovny se velice dobře hlídají co která nabízí a ta nízká cena bude něčím vykoupená...jinak samozřejmě přeji hlavně ať to nemosíš raději vůbec využít! bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Kdyz jsem si kupoval 1150GSA na zacatku dubna 2008 nabidli mi v koop pov+hav. (sezoni s pojistenim drazsi vybavy) za 22-25tis/rok - vse bylo pocitano zabezpecenim alarmem, imobilizer, padaky atd atd. To se mi zdalo na me moc. Takze doufam ze to nikam sam dobrovolne neposlu
3/6 Marines SEMPER FI
Toto mi napsal poradce, co nám dělal všech 5 vozidel:
Zdravím Vás ,
tak pov.ručení na BMW je 1795kč ročně a havarijní tzn.: havárie,živelná událost,vandalismus a odcizení, 5% spoluúčast,
územní platnost Evropa, uplatnění na vše co je pevně spojeno s motorkou, tzn. na přilbu a oděv se nevztahuje, cena 4086kč
ročně. Takže si myslím, že není o čem přemýšlet a jde to pojistit třeba v dubnu a v září odhlásit.
Takže celkem 5.881kč Baforský fdoleček forever....
já už sem to možná někde psal,taky mám u kooperetivy celkem dost krámů pojištěných a když sem se ptal na pojištění proti krádeži bmw,tak mě maník řekl,že bmw je drahá motorka a že to bude stát 16-18 ročně
od alians sem si do baráku pustil známou aby mi pojistila favorita,páč u triglavu za něj chtěli 4200,-kč(za transportéra 2,5L u koop.4700,-)udělala mi pojistku za cca 1500a pak sem se jí nemohl zbavit,páč mi chtěla hned spravovat všechny smlouvy které mám,já ji nevěřím,je to furt stejný,když ptáčka lapají,pěkně mu Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz