Gpsmap 62/64. Ja jsem max spoko, ma supr displej, ovlada se to dobre v rukavicich, verze s ma pametovky a kdyz tim svihnes o zem tak to staci oprasit a jede se dal.
Jede to na 2x AA baterky.
Retro tvyr jsou v pohode to mi nevadí, ale občas jde motorka pana orel a čím méně věcí ''čouhá'' tím lépe..bohužel Xtrek 20 už nejde koupit (
TomR1 přiložený následující obrázek:
Nový edge touring nebo explore?
Já mám edge 1000 a chci ho vyměnit právě za jednu z těhle
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Nový edge touring nebo explore?
Já mám edge 1000 a chci ho vyměnit právě za jednu z těhle
Taky jsem koukal na cyklo GPS jen je nevýhoda ten dotykáč, často to potřebuju ovládat v rukavicích - ne zrovna v čistém prostředí a tam je ovládání tlačítky výhodnější...
Žádné TOP mapy nejsou
TOPO = TOPOgrafické = turistické
Aktualizace se dělají prakticky automaticky pomocí triviálního SW bez ohledu na zemi původu GPS a nová Topo mapa se kupuje vč. karty, takže se strčí do kterékoliv moderní GPS a bude v ní fungovat opět bez ohledu na to, jestli je koupená tady nebo jinde.
Ale některé GPS jsou určené výhradně pro určité trhy a nedá se v nich snadno nahradit původní jazyková verze za jinou a mohou mít omezení i co se týká použití map jen z určitého regionu atd. Právě u turistických to bývá docela běžné. Měl jsem v ruce GPSMAP 64 z USA, která nebyla určená pro evropský trh a fakt se nepodařilo dostat tam nic a žádná evropská mapa v tom nefungovala. Ten dotyčný to čekal, protože to bylo prodávané jako nějaká OEM verze určitého obchodu za super cenu a bylo tam napsané, že to je pouze pro USA. Tak na to bacha. Ale pokud je to navigace z jakékoliv evropské země, tak to bude v pohodě.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Doporučuju gpsmap 62/64. Sám mám 62 rv 2011. Sletěl jsem s ní z kola, od té doby má vryp na skle, a nějaku tu oděrku ale běží v pohodě dál. Dnes ji používám na moto a jsem taky spokojený. Samozřejmě nenabízí tkaový komfort velké obrazovky a rychlé reakce jako moto navigace, ale do ruky, na kolo a na moto se jedná o dobrý kompromis.
Navíc není velká a docela vydrží na baterky. 64 navíc umožňuje píchnout na 12V zásuvku, což 62 neuměla (musíš ale dokoupit nějaký bazmek do prostoru baterie).
S tou výdrží je to tak, že díky pasivnímu displeji jde parádně vidět na přímým slunci a platí úměra, čím víc světla, tím líp je na displeji vidět. Takže můžeš během dne jezdit bez podsvětlení. V noci ale bez podsvícení uvidíš prd a jakmile začneš podsvěcovat, výdrž se zásadně zkrátí. Lze si sice zapnout fci vypínání displeje, který se rozsvítí v okamžiku, kdy máš odbočovat,..., ale už to není tak komfortní jako při stále se zobrazující mapou a výdrž se nijak zásadně nezvýší.
Kdyby jsi chtěl někdy jet někam dál a rád by jsi využil evropské mapy, tak 62 to moc ráda nemá. Mapa je velká co do velikosti na kartě a i když se nakonec něco zobrazí, spíš má tendenci zamrzat. 64 má možná lepší procesor, nevím nedohledal jsem o tom informaci. Tohle zamrzání se dá obejít openstreet mapama, kde si stáhneš jednotlivý výřezy. Mapy nedosahují kvalit topo, ale stačí. Tady zase nevím jak je to u 64, ale 62 umí číst najednou jen jeden výřez. Nelze si u ní pojmenovat mapu cz-sk, další pl-de apod, má daný nějaký název a ten na kartě může být jen jeden. Pravda, teď mě napadá jestli nelze strčit jeden výčez a kartu a druhý do vestavěné paměti Přiznám se, nechce se mi to zkoušet.
Doporučuju se podívat na srovnání http://www.gpscen...rison.html kdyby ses rozhodl pro 6x řadu. Sám jsem bral 62s, jelikož čištá 62 neměla nějakou vymoženost kterou jsem nikdy nepoužil a 62st měla navíc topo 1 : 5000 místo desítky co má 62s. A to tuto přidanou hodnotu ve smyslu větší detailnosti bych nevyužil a ani dnes po čtyřech letech po ní netoužím. Domnívám se, že u řady 64 bude stejná prodejní politika.
Kdyby ses potom rozhodl pro 6x řadu, doporučuju si zakoupit nějakou folii na displej, ať nedopadneš jako já. Já na nic čekal rok a týden po pádu mi volala paní, že už ji někdo konečně vyrobil. Možná ti to nepomůže, no minimálně pro dobrý pocit. Jinak na kolo i na motorce používám ram držák, který funguje, ale není to pravé ořechové. Na fotce je v kroužku váleček, který se při pádu vylomil a s tím i úchyt a od té doby mi odírá gumu na navigaci plus už navigace v držáku nedrží napevno a tak ji podkládám kapesníkem. Takže doporučuju nějaký jiný řešení, jako přechodné by ale mohlo vystačit.
Co se týče doživotních map, s tím zkušenost nemám. Dodnes jedu na původní topo 2010 a žádnou aktualizaci mi nikdo nikdy nenabídl.
Nakonec etrex nedoporučuju, opět nevím jak je to v posledních řadách, ale kamarád má etrex 20 a to je hrozný louda. Oproti gpsmap 62 má sice glonass, je sympaticky malý, ale absence extrerní antény zhoršuje příjem a navíc je vskutku pomalejší, a to už je co říct, protože 62 není žádný rychlík.
Nahdar_Vebb přiložený následující obrázek: