Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

GPS Garmin pro kolo/hardenduro
TomR1
Přidané 22.12.2015 21:10

Registrace: 08.09.09
Zdravím endurari,

prosim o Vaše typy na GPS do terénu které jsou ideální pro kolo neboli lehké enduro.

Požadavky jsou:

- Lifetime Topo Czech
- ideálně bezdotykovy displej - ovládání joystick
- možnost pojištěni proti rozbití
- dobra vydrž baterie ideálně 2x AA

Neco jako nástupce Etrexu 20 a 30...

Diky za tipy a zkušenosti

Tom
Tom

radovant
Přidané 22.12.2015 21:46

Registrace: 30.08.12
Gpsmap 62/64. Ja jsem max spoko, ma supr displej, ovlada se to dobre v rukavicich, verze s ma pametovky a kdyz tim svihnes o zem tak to staci oprasit a jede se dal.
Jede to na 2x AA baterky.

TomR1
Přidané 23.12.2015 07:50

Díky za tip. akorát mě trošku vadí ta anténe mimo tělo přístroje - mám strach že to bude dost na ráně...

Každopádně řadím do výběru.

Nějaké další tipy..?

Tom
Tom

radovant
Přidané 23.12.2015 09:24

Ta antena je dost bytelna... Nevypada ze by se dala nejak urvat Wink Ale jo je to takovy old school tvar..

TomR1
Přidané 23.12.2015 09:54

Retro tvyr jsou v pohode to mi nevadí, ale občas jde motorka pana orel a čím méně věcí ''čouhá'' tím lépe..bohužel Xtrek 20 už nejde koupit (
TomR1 přiložený následující obrázek:

[7.87Kb]
Tom

radovant
Přidané 23.12.2015 10:05

Etrex 30 maji na amazon.de, mozna by to stalo za toSmile

TomasTT
Přidané 23.12.2015 10:09

Registrace: 15.03.07
Nový edge touring nebo explore?
Já mám edge 1000 a chci ho vyměnit právě za jednu z těhle
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
TomR1
Přidané 23.12.2015 10:10

Hmm jsem v tomhle trošku mimo a nevím jak potom s jazykem a TOP mapama a jejich aktualizacema..mají tam dokonce i tu Etrex20...
Tom

TomR1
Přidané 23.12.2015 10:25

TomasTT napsal:
Nový edge touring nebo explore?
Já mám edge 1000 a chci ho vyměnit právě za jednu z těhle

Taky jsem koukal na cyklo GPS jen je nevýhoda ten dotykáč, často to potřebuju ovládat v rukavicích - ne zrovna v čistém prostředí a tam je ovládání tlačítky výhodnější...

Asi vše ukazuje na GPSmap 62/64

Tom
Tom

TomasTT
Přidané 23.12.2015 10:26

Registrace: 15.03.07
Žádné TOP mapy nejsou Smile
TOPO = TOPOgrafické = turistické
Aktualizace se dělají prakticky automaticky pomocí triviálního SW bez ohledu na zemi původu GPS a nová Topo mapa se kupuje vč. karty, takže se strčí do kterékoliv moderní GPS a bude v ní fungovat opět bez ohledu na to, jestli je koupená tady nebo jinde.
Ale některé GPS jsou určené výhradně pro určité trhy a nedá se v nich snadno nahradit původní jazyková verze za jinou a mohou mít omezení i co se týká použití map jen z určitého regionu atd. Právě u turistických to bývá docela běžné. Měl jsem v ruce GPSMAP 64 z USA, která nebyla určená pro evropský trh a fakt se nepodařilo dostat tam nic a žádná evropská mapa v tom nefungovala. Ten dotyčný to čekal, protože to bylo prodávané jako nějaká OEM verze určitého obchodu za super cenu a bylo tam napsané, že to je pouze pro USA. Tak na to bacha. Ale pokud je to navigace z jakékoliv evropské země, tak to bude v pohodě.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
TomR1
Přidané 23.12.2015 10:34

Díky Tome za vysvětlení.

TOP - byl překlep, tak daleko už jsem se znalostma dostal že to je TOPO, ale i tak díky Smile
Tom

TomR1
Přidané 23.12.2015 10:36

Ted jsem koukal na video toho Explorera a vypadá, že by šel ovládat asi i v rukavicích - má velké ikony.

Tom
Tom

Nahdar_Vebb
Přidané 23.12.2015 16:20

Registrace: 13.04.14
Doporučuju gpsmap 62/64. Sám mám 62 rv 2011. Sletěl jsem s ní z kola, od té doby má vryp na skle, a nějaku tu oděrku ale běží v pohodě dál. Dnes ji používám na moto a jsem taky spokojený. Samozřejmě nenabízí tkaový komfort velké obrazovky a rychlé reakce jako moto navigace, ale do ruky, na kolo a na moto se jedná o dobrý kompromis.

Navíc není velká a docela vydrží na baterky. 64 navíc umožňuje píchnout na 12V zásuvku, což 62 neuměla (musíš ale dokoupit nějaký bazmek do prostoru baterie).

S tou výdrží je to tak, že díky pasivnímu displeji jde parádně vidět na přímým slunci a platí úměra, čím víc světla, tím líp je na displeji vidět. Takže můžeš během dne jezdit bez podsvětlení. V noci ale bez podsvícení uvidíš prd a jakmile začneš podsvěcovat, výdrž se zásadně zkrátí. Lze si sice zapnout fci vypínání displeje, který se rozsvítí v okamžiku, kdy máš odbočovat,..., ale už to není tak komfortní jako při stále se zobrazující mapou a výdrž se nijak zásadně nezvýší.

Kdyby jsi chtěl někdy jet někam dál a rád by jsi využil evropské mapy, tak 62 to moc ráda nemá. Mapa je velká co do velikosti na kartě a i když se nakonec něco zobrazí, spíš má tendenci zamrzat. 64 má možná lepší procesor, nevím nedohledal jsem o tom informaci. Tohle zamrzání se dá obejít openstreet mapama, kde si stáhneš jednotlivý výřezy. Mapy nedosahují kvalit topo, ale stačí. Tady zase nevím jak je to u 64, ale 62 umí číst najednou jen jeden výřez. Nelze si u ní pojmenovat mapu cz-sk, další pl-de apod, má daný nějaký název a ten na kartě může být jen jeden. Pravda, teď mě napadá jestli nelze strčit jeden výčez a kartu a druhý do vestavěné paměti bugs Přiznám se, nechce se mi to zkoušet.

Doporučuju se podívat na srovnání http://www.gpscen...rison.html kdyby ses rozhodl pro 6x řadu. Sám jsem bral 62s, jelikož čištá 62 neměla nějakou vymoženost kterou jsem nikdy nepoužil a 62st měla navíc topo 1 : 5000 místo desítky co má 62s. A to tuto přidanou hodnotu ve smyslu větší detailnosti bych nevyužil a ani dnes po čtyřech letech po ní netoužím. Domnívám se, že u řady 64 bude stejná prodejní politika.

Kdyby ses potom rozhodl pro 6x řadu, doporučuju si zakoupit nějakou folii na displej, ať nedopadneš jako já. Já na nic čekal rok a týden po pádu mi volala paní, že už ji někdo konečně vyrobil. Možná ti to nepomůže, no minimálně pro dobrý pocit. Jinak na kolo i na motorce používám ram držák, který funguje, ale není to pravé ořechové. Na fotce je v kroužku váleček, který se při pádu vylomil a s tím i úchyt a od té doby mi odírá gumu na navigaci bugs plus už navigace v držáku nedrží napevno a tak ji podkládám kapesníkem. Takže doporučuju nějaký jiný řešení, jako přechodné by ale mohlo vystačit.

Co se týče doživotních map, s tím zkušenost nemám. Dodnes jedu na původní topo 2010 a žádnou aktualizaci mi nikdo nikdy nenabídl.

Nakonec etrex nedoporučuju, opět nevím jak je to v posledních řadách, ale kamarád má etrex 20 a to je hrozný louda. Oproti gpsmap 62 má sice glonass, je sympaticky malý, ale absence extrerní antény zhoršuje příjem a navíc je vskutku pomalejší, a to už je co říct, protože 62 není žádný rychlík.
Nahdar_Vebb přiložený následující obrázek:

[78.69Kb]

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 60
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.30 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI