Pokrok a nové technologie se nedají zastavit,ale je to pak ještě ta pravá radost z jízdy na motorce? To splynutí člověka se strojem? Asi budu mít pořád rád jednoduchý stroje...
zrovna na tomhle nespatřuju nic špatnýho a už vůbec nic,co by měnilo jízdu,jako takovou...to spíš KáTéMácký náklonový čidla a asistenty pro rozjezd do kopce.To umožňuje hňu.pům sedlat stroje o 160 koních...ale lepší světlo a HUP systém,kterej není ani součást motorky a navíc se dá vypnout?
Upravil Mr GS dne 09.01.2016 10:40
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já si třeba ten HUP moc nedokážu představit,jako dobrou pomůcku...asi to bude o zvyku,ale rozhodně je to přece v nějaký helmě a ne součást motorky.Když budu chtít novou motorku a ne toto,tak mám přece pořád svůj kokos.Já v tomhle problém nevidím.Spíš je smutný to,co má BMW v plánu vyrábět za motorky...to mě docela dostalo.To už bude i 12LC dobrá motorka
HUD Petre, Head Up Display a ne HUP. HUP je zkratka pro hlavni uzaver plynu
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
HUD neni, respektive nebyl soucasti helmy. Vyuziva se v letadlech a je to pruhledovy displej, na ktery se Ti zobrazujou vsechny dulezity informace. Neco podobnyho ma i X5tka, kde se na predni sklo promita treba rychlost jizdy ...
A zrovna tato funkce mi prijde jako dobra. Do helmy by to byl opruz kvuli hmotnosti.
Ten HUD funguje na principu projektoru.
Upravil Kubrt dne 09.01.2016 11:25
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
no jo...já měl furt v hlavě jen head up,tak mě z toho vzniklo HUP
kubrt napsal:
HUD neni, respektive nebyl soucasti helmy. Vyuziva se v letadlech a je to pruhledovy displej, na ktery se Ti zobrazujou vsechny dulezity informace. Neco podobnyho ma i X5tka, kde se na predni sklo promita treba rychlost jizdy ...
Já vím,co to je a odkud.Jen si to nedokážu představit,jako dobrou pomůcku v tom smyslu,že to bude OK za všech okolností.Trochu bych měl bobky,že za určitých okolností to může překážet,rozostřovat oko atd...ale jak jsem psal...v tom,o čem se tady bavíme,je to součást helmy a ne motorky,takže to nebude nikdy problém,když to chtít nebudu.
V tom letectví,to nemáš 4cm od oka a nikdy tě současně neoslní protijedoucí vozidlo nebo podobně...a o tom píšu.Ale taky si myslím,že v BMW to dokážou vychytat.Problém ohledně nových technologií je většinou v zákazníkovi a ne ve výrobci...viz. používání světel denního svícení v noci a podobný ****viny
Upravil Mr GS dne 09.01.2016 11:32
kubrt napsal:
Já vím,co to je a odkud.Jen si to nedokážu představit,jako dobrou pomůcku v tom smyslu,že to bude OK za všech okolností.Trochu bych měl bobky,že za určitých okolností to může překážet,rozostřovat oko atd...ale jak jsem psal...v tom,o čem se tady bavíme,je to součást helmy a ne motorky,takže to nebude nikdy problém,když to chtít nebudu.
Jo, ja nedocetl clanek az do konce. Nemyslim si, ze by to melo rozostrovat zrak. Pouzivaji to prave i piloti v prilbach, ale taky jsou dost futuro. Myslim si, ze do helmy je to v soucasnosti chujovina. Budou velky a tezky. Muj nazor.
kubrt napsal:
Jo, ja nedocetl clanek az do konce. Nemyslim si, ze by to melo rozostrovat zrak. Pouzivaji to prave i piloti v prilbach, ale taky jsou dost futuro. Myslim si, ze do helmy je to v soucasnosti chujovina. Budou velky a tezky. Muj nazor.
Uvidíme,s čím se vykasaj...ale mě je to defakto jedno...já si to rozhodně nekoupím...a už vůbec ne v předprodeji,jako někdo
kubrt napsal:
Uvidíme,s čím se vykasaj...ale mě je to defakto jedno...já si to rozhodně nekoupím...a už vůbec ne v předprodeji,jako někdo
Tak tak, ani ja ne
kubrt napsal:..... je to pruhledovy displej, na ktery se Ti zobrazujou vsechny dulezity informace. Neco podobnyho ma i X5tka, kde se na predni sklo promita treba rychlost jizdy ...
...měl jsem u půjčeného Mercedesa S 500 4matic a vypínal jsem to, osobně mne to spíše rušilo, navíc to promítalo i značky a podobné "zbytečnosti"...
...ale kolegovi u A6 noční vidění s promítáním na sklo odvrátilo srážku se srnkou...
Já jezdím většinu času v otevřené přilbě, takže zde to jde mimo mne...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
HUD mám v autě a na moto bych to bral taky. Super při navigování a také při kontrole rychlosti na měřených úsecích. Rychlost vidím na skle. I informace o maximální rychlosti se občas hodí když člověk před radarem nepostřehne co to bylo za značku upravující rychlost.
Alda napsal:
A tu radost z jizdy by ti kazilo to, ze motorka lip sviti, nebo to, ze se muzes vic venovat situaci na silnici a min sklanet hlavu k budikum?
Ne mě vadí,že je to samá elektronika,na který si doma,nebo na cestách nic neopravim a je to další věc navíc,co se může rozbít.
ty jsi nejezdil na fichtlovi? Nepamatuješ si jaký to bylo? To poznávání co a jak s ta radost,když jsi si sám něco opravil,nebo "vylepšil?
I když jak vidím dnešní kluky,tak je víc zajímá kolik jader má procesor v jejich mobilu,nebo kde sehnat hulení...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Alda napsal:
A tu radost z jizdy by ti kazilo to, ze motorka lip sviti, nebo to, ze se muzes vic venovat situaci na silnici a min sklanet hlavu k budikum?
Ne mě vadí,že je to samá elektronika,na který si doma,nebo na cestách nic neopravim a je to další věc navíc,co se může rozbít.
ty jsi nejezdil na fichtlovi? Nepamatuješ si jaký to bylo? To poznávání co a jak s ta radost,když jsi si sám něco opravil,nebo "vylepšil?
I když jak vidím dnešní kluky,tak je víc zajímá kolik jader má procesor v jejich mobilu,nebo kde sehnat hulení...
Vidím to stejně! I na dvouventilu mi ta jizda přijde taková opravdovější.
A asi nebude nahoda,že Tonda ktery uz jezdil snad na všech BMW a ma dvouvačku,tak nejvíc km asi najezdí na dvouventilu.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Alda napsal:
A asi nebude nahoda,že Tonda ktery uz jezdil snad na všech BMW a ma dvouvačku,tak nejvíc km asi najezdí na dvouventilu.
Tomu se říká - "Návrat ke kořenům"....
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Alda napsal:
Tomu se říká - "Návrat ke kořenům"....
DĚKUJU. Aspoň někdo mě pochopil...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
BIGR napsal:
Pokrok a nové technologie se nedají zastavit,ale je to pak ještě ta pravá radost z jízdy na motorce? To splynutí člověka se strojem? Asi budu mít pořád rád jednoduchý stroje...
Ale pochopilo Tě jistě víc lidí:-). Abychom to vrátili k původní otázce - ano, myslím, že stále to bude ta pravá radost z jízdy na motorce a ke splynutí člověka a stroje může dojít úplně stejně jako na starším stroji. Stejně jako Ty, budu mít vždy rád klasické, jednoduché stroje ale novým technologiím se nevyhýbám. Co mne na nových modelech BMW vadí, nejsou technologie, ale podle mne ústup od neprůstřelné kvality a to je věc, která mne od nových modelů odrazuje... A taky podbízivý, konfekční, složitý a nepraktický design, tuhle jsem byl jednom salónu BMW a v motoodělení jsem si připadal jako na asijské tržnici... Koukat se dalo (teda v mém případě, jde samozřejmě o indiviuduální vkus) jen na RT, LC a R NiteT...
Vobouchanou, rozhrkanou Jawu a kokosák na vás holoto
Někomu se to bude líbit, někomu to určitě "prodlouží" óné, jinému zkrátí pobyt na zemi, bo místo aby čuměl na krávu vprostřed silnice bude se kochat teplotou vzduchu v pneu a někdo další se bude kochat krajinou se škopkem v kufru. Takže pokud to nebude vymahatelná nutnost, tak proč ne? každému dle gusta. Víc mě prudí "sladká" Francie s jejich vejmyslama - trojúhelník na motorku. Kam ho asi tak kur.va mám dát?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
... Víc mě prudí "sladká" Francie s jejich vejmyslama - trojúhelník na motorku. Kam ho asi tak kur.va mám dát?
Kam asi? Na motorku, je to v názvu... Je to hovadina, když se Drákule rozbila motorka, dali jsme na silnici helmu s trojůhelníkem na varovném, reflexním návleku, to by mělo stačit... PS: to jsme si půjčili, já to nevozím, přijde mi lepší motorku odtlačit mimo vozovku... Mám jen povinnou vestu...