Ahoj.
Mám objednáno nové BMW R 1200 Adv. LC s bezklíčovým startováním. V posledním Autotipu je poměrně obsáhlý článek, jak se s tímto typem zapalování kradou jednoduše auta. Nové BMW bylo ukradeno v řádech desítek sekund. Systém funguje tak, že v okruhu několika metrů od vysílače (elektronický klíček ) se zapne zesilovač signálu a u vozidla je někdo s přijímačem signálu. Vozidlo je odemčeno a připraveno k jízdě bez vědomí majitele až na vzdálenost přesahující 100m. Tak z toho mám trochu obavu. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti jak je to řešeno u motocyklů nebo namísto ušetřené manipulace s klíčkem budu muset vozit řetěz ?
Díky za odpovědi.
Garlic
Jak si myslíš ,že trvá dlouho ukradení auta z normálním klíčkem? Mám bezklíčkové auto a zatím pořád ho mám. Je ale pravda ,že když se někomu bude hodit tak o něj přijdu a u motorky je to ještě o kus jednoduší. Když budou chtít ukradnou ti cokoli. 100% zabezpečení neexistuje a kdo tvrdí neco jiného tak lže.Jediná jistota je dobrá pojistka.
Upravil GSPETR dne 27.01.2016 20:40
Myslím si, že taková mašina je ukradená stejně rychle jako klasicky s klíčkem ... proto aspoň pro pocit mám zámek na kotouči s alarmem - pro vyplašení.. a ještě řetěz TOKOZ ..
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
To je asi pravda, nicméně je to takové strašidelné, že jsi někde na obědě a najednou bez viditelného překonání překážky někdo může odjet na Tvém stroji. Je ale fakt, že v tom článku psali, že pokud ten klíček odstíníš (plechová krabička nebo doma třeba lednice), tak to snímání signálu nefunguje a tvůj stroj je v bezpečí
garlic napsal:
To je asi pravda, nicméně je to takové strašidelné, že jsi někde na obědě a najednou bez viditelného překonání překážky někdo může odjet na Tvém stroji. Je ale fakt, že v tom článku psali, že pokud ten klíček odstíníš (plechová krabička nebo doma třeba lednice), tak to snímání signálu nefunguje a tvůj stroj je v bezpečí
proč jsi si to teda objednával? Dávat ovladač do ledničky je dobré psycho.
...normálně přijede dodávka, vyskočí 2-3 chlapi, moto hodí dovnitř a za 10s ji nemáš. S bezklíčovým startováním si hlavu nelámej
garlic napsal:
proč jsi si to teda objednával? Dávat ovladač do ledničky je dobré psycho.
...normálně přijede dodávka, vyskočí 2-3 chlapi, moto hodí dovnitř a za 10s ji nemáš. S bezklíčovým startováním si hlavu nelámej
YouTube Video
Bohužel přesně jak píše Jirka,proti dodávce jsou všechny abusy,alarmy k ničemu,jedinýmu čemu bych věřil monitoring mota Sherlog ,sledování na mobil
apod.
když už dávám zámek, tak většinou k něčemu pevnému - obruč u obchoďáku co je pod betonem atp.. ale je jasný, že to je vše spíš jen pro pocit...
Dobrý je to na vsi u nějáké hospůdky, zpravidla jsou ještě oka na každé druhé stodole na uvazování koní či volů... tma když hodíš zámek jsi vcajku.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
no upřímně to bezklíčové zamykání není žádný velký vynález. furt se bát, že mi někde vypadne. řeším to tak, že ho strčím do kufru, motorka sice vysílá varovné signály, ale jede
Miguel napsal:
no upřímně to bezklíčové zamykání není žádný velký vynález. furt se bát, že mi někde vypadne. řeším to tak, že ho strčím do kufru, motorka sice vysílá varovné signály, ale jede
Asi tak,když se ti líbí,kup bezklíč.Nikde nic nehledáš neštracháš,sedneš,natočíš a jedeš.