Ahoj, nemáte s tím někdo zkušenosti? Chci na hliníkové kufry nalepit samolepku světa a nevím čím je před tím ošetřit aby ty polepy dobře chytly a přitom to neudělalo nějaký flek na hliníku. Díky za každou radu. Sláva
já to dělal vždycky jednoduše jarem na samolepky to bohatě stačí.(Kapka na papírovej ubrousek,druhým jenom mokrým očistit od jaru a třetím osušit)Taky je lepší to nelepit na vymrzlej kufr,ale ať má aspoň pokojovou teplotu...líp se to chytí.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Technickej bych nepoužil ten je mastnej. Můžeš lihem nebo jak psal Mr GS jarem, tím nic nezkazíš a můžeš lepit na jarovou vodu a pak vytlačit vzduch a vodu pomocí gumové stěrky.
Jednoduše, kufry umyj čímkoli jsi zvyklí, osuš a odmasti, co je pro tebe dostupné?? Třeba lihem, nebo něčím co obsahuje alkohol, nech odpařit a máš povrch připravený. Nyní si pripraviš aplikační roztok tak, že do 0,5 l voda ideálně do rozprasovače a na ten objem kápni dvě kspky šamponu na vlasy, jar ne ten je moc mastný, mapu světa podstrikni tou vodou co máš v rozprasovaci, poloz na stůl ono to hrzky přilne, sundej prenadeci fólií, strikni kuft, strikni samolepku, umístí na kufr kam potřebuješ, až budeš spokojený vodu vyžeň plastovou sterkou nebo filcem, to vše při pokojové teplotě, kufry dej na místo tak abys na ně viděl,rozdelej si pivko a kochej se dobře odvedenou prací. Sorry psáno telefon, hospůdka, 5.pivko
GSPETR napsal:
Technickej bych nepoužil ten je mastnej. Můžeš lihem nebo jak psal Mr GS jarem, tím nic nezkazíš a můžeš lepit na jarovou vodu a pak vytlačit vzduch a vodu pomocí gumové stěrky.
Jo on je technicak mastnej?? To jsem nevedel
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Odmašťovat se dá tech. benzinem, lihem, perchlorem, případně i odmašťovačem od Eternalu - ředitelný vodou (funguje super). Já osobně používám na odmašťování čistič brzd ve spreji od Presta. Postříknout a utřít čistým hadříkem - rychlé a účinné za pár korun bez šmudlání. Pak ještě používám od fy. AUTOSOL : Power Aluminium Cleaner - čistič na přímo hliník.
Někdo má auto, někdo moto.....já si zvolil BMW....aneb co má kola musí mít i modrou vrtuli(na kapotě)
GSPETR napsal:
Fakt je to tak
Ono se to nezdá,ale pořád je to benzín a ten obsahuje mastnotu.Na nějaký běžný čistění věcí,který potom stejně namažeš(ložiska atd) to nevadí,ale pokud chceš třeba odmastit před lakováním,tak to bys hodně poznal,že je něco špatně
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
GSPETR napsal:
Aspoň ses něco nového dozvěděl. Tecnický benzin mastnotu rozpouští narozdíl od perchloru ,lihu a dalších které mastnotu rozkládají. Nikde kde se lepí jakékoli materiály se nepoužívá technický benzin. A řeč byla "odmastit před lepením."
Ale už je to jedno je úspěšně nalepeno.
Upravil GSPETR dne 06.02.2016 10:03