Ahoj, čeká mě výměna předních kotoučů a desek na 1150 GSA s ABS (pouze předek).
Potřeboval bych poradit jestli si mám na něco specifického dát pozor, nebo jestli můžu postupovat standardně jako třeba u auta?
1. původní kotouče odšroubuji.
2. nasadím nový kotouč včetně nových vymezovacích podložek a zašroubuji (jakým momentem?)
3. odšroubuji víčko brzdové nádobky na řidítkách
4. stahovákem (nebo rukama) stlačím válečky ve třmenu, abych měl místo na nové desky (přitom budu hlídat aby se mi napřelila kapalina v nádobce na řidítkách a případně odsaju)
5. zkompletuji
6. promačkám brzdu na řídítkách a případně doleji brzdovou kapalinu
Největší obavy mám z toho jestli nemůžu nějak poškodit nebo rozhašit modul ABS a potom jetli nemůžu třeba zavzdušnit okruh??? Prosím o Vaše rady případně jestli postup výše je správný. Děkuji.
Upravil pavlos84 dne 13.02.2016 14:04
este napis estli mas abs s posilovacem kdyz jo tak tam jsou oddeleny okruhy paka je jeden a treny jsou druhej samostatnej okruh urcite bych pri tyhle operaci vymenil i brzdovku Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Presne jak pises, jen operaci udelas na sundanem kole.
ABS kotouc neni soucasti brzdoveho kotouce - ma vlastni srouby, na ktere nebudes sahat, tak si ho nemas jak rozhodit. ABS modul nezavzdusnis, pripadne ho muzes odvzdusnit odvzdusnovaky na modulu. Takze nelze nic pokazit.
Upravil Hrabe_X dne 13.02.2016 19:02
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
zmijon napsal:
este napis estli mas abs s posilovacem kdyz jo tak tam jsou oddeleny okruhy paka je jeden a treny jsou druhej samostatnej okruh urcite bych pri tyhle operaci vymenil i brzdovku
servisak napsal:
Hlavne ty srouby na kotoucich poradne nahrej at nemas starosti s vytahanyma zavitama.
předpokládám že máš na mysli nahřát pouzdro ve kterém je šroub zašroubovanéj před demontáži? A při montáži taky? Měl jsem pak v plánu na ty šrouby kápnout malinko mechanickýho lepidla.