Zdar
kolega chce pořídit k enduru taky vapku aby nemusel všechno bláto shazovat doma, problém je že tím pádem neřeší 230V ale 12V nebo centrálu, nebo měnič s wapkou a zásobník s vodou.... poraďte máte někdo zkušenost s 12V vapkou umyje to něco?
dík
Upravil Lukes dne 15.02.2016 13:23
TAKE IT EASY
Souhlas se zetorem, Vapka z lidlu za ty prachy luxus , mam ji uz 4 roky ani jeden problem, kdyz nepocitam , ze sem si vlastni vinou strhnul plastovy zavit na hadici
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Neodpovídáte na otázku, Nemá zdroj 220V a Vodu pod tlakem.
1. Již při 1200W a 12V což není nic moc ti tam poteče 100A což je problém.
2. Většina vysokotlakých myček potřebuje vstupní přetlak. Možná by stačilo nádobu zvednout aby to šlo samospádem a odvzdušnit, ale některé si sami nenasají.
Asi bych to umyl radši na benzině /pokud nemáš možnost zdroje 220V/.
Centrála je řešení, ale pokud by bylo jediné využití na mytí moto, tak se to asi neoplatí.
Ta vapka z Lidlu - model za cca za 2200kč?? je sice na 220V ale bere vodu i ze sudu.
Moje zkušenost, po 5min práce v ní začalo řahtat, tak jsem ji reklamoval, dostal novou a od té doby - rok - ok.
A má rotační trysku na čištění chodníků, takže kdyby Lukes zapomněl mašinu 2-3 sezony v lese, perfektně jde ten mech dolů.
Navrhuji přejmenovat vlákno na vapka z Lidlu.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Já mám Fieldmann. http://www.fieldm...lake-mycky
Sice se tím živím, tak je to pochopitelný, ale opravdu nevidím rozdíl od Karcheru, který jsem používal předtím a byl mnohonásobně dražší.
Fieldmann stojí prd a dovolím si říct, že je to dnes už značka.
Upravil Alda dne 15.02.2016 15:52
Alda napsal:
Sice se tím živím, tak je to pochopitelný, ale opravdu nevidím rozdíl od Karcheru, který jsem používal předtím a byl mnohonásobně dražší.
a splňuje některá zadání/za kolik?
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Cena Vapky odpovídá kvalitě. Levné mají těleso čerpadla z plastu a pokud tam jde čistá voda, někdy vydrží i časté používání. Stačí ale trochu nečistoty a je po vapce. Profi, třeba Krenzle mají čerpalo vyvložkované s nikasilem a keramické pístky a vydrží leta a dá se i snadno opravit. Firmy už nechtějí vydřené čerpadlo uznávat na záruku. Jak říkají od Aše na západ- nejsme tak bohatý, abysme si mohli kupovat levné věci. Toť moje letitá zkušenost z prodeje Vapek.
KUKY se vrací
Alda napsal:
Nie ´je to síce na 12V no ak Vapku tak treba pozrieť aj značku nilfisk alto tam majú vapky v normálnej cene kovové čerpadlá a ak chcem motorku umývať najlepšie sa mi na to osvedčila aktívna pena a tam musí mať vapka min.130barov a to váčšina s plastovým čerpadlom nemá.
Nedovedu si představit výkon wapky na 12v - vždyť i ty hobby na 230v jsou takový šudlidla -ano když na věc příjde a s notnou dávkou odhodlání tu motorku jde umýt i injekční stříkačkou ale... měl sem kdysi za cca 3000,- karcher a odcházeli (bobtnaly)okroužky v čerpadle protože používám směs vody s šamponem+voskem- pak jsem koupil Nilfisk a ten to snáší normálně a už má průtok cca420-450l což je taky důležitá veličina vedle tlaku pokud ta práce s tím nemá být jebačka. U některých wapek udávají že samy nasají -někdy už neudávají že je nutné sundat ten díl s tryskou aby byl lehčí a větší průtok strojem jinak to nenasaje nebo až za dlouho .Jinak já nemám vstup tlakem ale samospádem z 50ti /l barelu kde mám směs vody a šamponu ( přisávání čistícího média tou hadičkou z Wapky funguje u těchto malých strojů diskutabilně -musí to být moc naředěné mimo jiné; směs je jednodušší.
Upravil kim dne 16.02.2016 16:00
kim napsal:
U některých wapek udávají že samy nasají -někdy už neudávají že je nutné sundat ten díl s tryskou aby byl lehčí a větší průtok strojem jinak to nenasaje nebo až za dlouho ( přisávání čistícího média tou hadičkou z Wapky funguje u těchto malých strojů diskutabilně -musí to být moc naředěné mimo jiné; směs je jednodušší.
V tomhle ti musím oponovat. Mám wapku z kategorie hoby od kerechru a tohle zrovna funguje dobře. Na domácí použití bez problémů. Používám do tý nádobky vosk (jako v kartáčový automyčce) a nasaje ho hned. Tryska se musí na konci pootočit,aby se snížil tlak a pak vše funguje bezvadně. Samozřejmě s rotační tryskou to nefunguje. Hlavně kolikrát do roka to požíváš,aby se ti vyplatila profi řada několikanásobně dražší?
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
kim napsal:
U některých wapek udávají že samy nasají -někdy už neudávají že je nutné sundat ten díl s tryskou aby byl lehčí a větší průtok strojem jinak to nenasaje nebo až za dlouho ( přisávání čistícího média tou hadičkou z Wapky funguje u těchto malých strojů diskutabilně -musí to být moc naředěné mimo jiné; směs je jednodušší.
V tomhle ti musím oponovat. Mám wapku z kategorie hoby od kerechru a tohle zrovna funguje dobře. Na domácí použití bez problémů. Používám do tý nádobky vosk (jako v kartáčový automyčce) a nasaje ho hned. Tryska se musí na konci pootočit,aby se snížil tlak a pak vše funguje bezvadně. Samozřejmě s rotační tryskou to nefunguje. Hlavně kolikrát do roka to požíváš,aby se ti vyplatila profi řada několikanásobně dražší?
Já nemám profi wapku to by se fakt nevyplatilo (byť to užívám relativně často) ty se pohybují v cenách 30 000,- a víc mít doma na auto a moto to by byl opačný extrem. Jen sem myslel to že není hobby jako hobby a to přisávání jsem myslel tu hadičku co vysuneš z těch vapek a ponoříš do láhve ;pokud máš už s integrovanou nádobkou na saponát tak to asi bude ten vyšší level.Já mám něco podobnýhohttps://www.datar...AoNN8P8HAQ a funguje už několik let dobře; oproti Karcheru (co jsem měl já předtím) i lepší zpracování atp.
Kraftrad napsal: https://www.youtu...hQ6pRnui_M
Na 12 V jich je v prodeji spousta, výkon ať si každý posoudí třeba dle toho videa
Jinak já mám z Kauflendu čínu na 220 a funguje několik let naprosto normálně na občasný používání.
To na tom videu není vapka to je nějaký čerpadýlko na ostříknutí- vapka by měla mít určitý tlak (profi -v hokně máme Krenzla nebo jak se to píše a to s teplou vodou sundává lak z aut) Jasně doma toto není třeba ale tlak by vapka měla mít (přiměřeně kategorii) To na tom videu není vapka třeba tomu tak někdo může říkat.