Ahoj všichni vcera jsem si chtel dobít na 1100 GS baterku měl jsem pujcenou od souseda nějakou samodomo nabijecku a tam byl asi nějaký problém :-) protože když jsem ji připojil tak se extrémně rozsvitili kontrolky rychle jsem to odpojil ale zřejmě se neco spaliloprotoze od te doby už to nic nedělá nerosviti se vůbec nic jsou ještě někde jinde pojistky kromě těch pod sedlem ? Ty byly všechny dobrý pokud můžete skuste poradit díky předem Klondajk
Teda nechci tě plašit, ale to jsi taky mohl skutečně něco oddělat.. Ze samodomo nabíječky ti jistě poleze ven napětí s poměrně velkou střídavou složkou, které akumulátoru sice svědčí (přispívá k desulfatizaci), ale palubní elektronika (vyjma žárovek) ho nesnáší.. Navíc taková nabíječka skoro určitě nemá regulaci, takže na ní může napětí vystřelit kam chce.. Aku se má nabíjet mimo stroj.. Na stroji bych ji nechal tak leda na dobré udržovačce..
Já svoji samodomku používám taky, což o to, ale jí bych aku ve stroji nabíjet teda určo nenechal..
Ale doufám, že se pletu a budeš to mít nakonec v pohodě..
klondajk napsal:
Ahoj všichni vcera jsem si chtel dobít na 1100 GS baterku měl jsem pujcenou od souseda nějakou samodomo nabijecku a tam byl asi nějaký problém :-) protože když jsem ji připojil tak se extrémně rozsvitili kontrolky rychle jsem to odpojil ale zřejmě se neco spaliloprotoze od te doby už to nic nedělá nerosviti se vůbec nic jsou ještě někde jinde pojistky kromě těch pod sedlem ? Ty byly všechny dobrý pokud můžete skuste poradit díky předem Klondajk
Jenom bych se chtěl zeptat, jestli jsi měl klíček ve spínačce?
Chciply i hodiny? Nerachla jen baterka a ted je to bez proudu? H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tak asi vyřešeno na nabíječce se spálila pojistka proto dal nenabijela a odešla baterka dal jsem jinou a vše opět funguje teda kromě fid panelů ale nemám tam nádrž tak to bude asi tím tak aspoň prostriknu všechny konektory co sou pod nádrží mám udělat ještě něco kdyz už mám dole tu nádrž ? Baterku koupim novou a snad bude vše OK, jaký parametry má mítbaterka do 1100 GS ? A ještě jednou děkuji všem kteří se snažili pomoct docela mě to vylekalo kiky moc
Nechceš baterku Fiamm (5 let starou) co jsem měl? Dám ti jí za poštovný. Je pořád v pohodě. Když máš nádrž dole, tak si vyměň i palivovej filtr.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Děkuji za nabídku kopil bych si novou ale potřeboval bych vědět jaká tam má správně být ? Měl jsem tam 12v 12A což mi přijde málo co jsem četl tak by tam měla být 19amperova ale jaká aby se mi vešla to toho kastliku ? Jaký baterky používáte byl by nejakej odkaz ? Díky :-)
19 je správně.. A není 19-ti ampérová, ale 19-ti ampérhodinová.. Pokud vím, tak jsem někde viděl, že se dávala i menší cca ta 12Ah.. Byla nižší a pod ní přišel takový sokl.. Ale i kdyby to byl tvůj případ, tak sokl pryč a dát normálně 19-tku..
Upravil yuri13 dne 04.03.2016 14:12
foto z cest: www.facebook.com/...
o moto: http://www.motork...mid=103612
BMW R1150GS (2001, bez ABS)
KMZ K-750 (1962, se zpátečkou, tzv. "Dněpr" )
Možnost základního servisu boxerů série 850/1100/1150/1200(vzduch)..
Možnost diagnostiky Jeep WJ/WG..
Díky tam je informací opravdu spousta nakonec půjdu buď do varty nebo banner uvidim co sezenu tady poblíž z internetu se mi to moc objednávat nechce kvůli reklamaci, vzduchového filtr mam novej ale diky za připomínku
klondajk napsal:
Díky tam je informací opravdu spousta nakonec půjdu buď do varty nebo banner uvidim co sezenu tady poblíž z internetu se mi to moc objednávat nechce kvůli reklamaci, vzduchového filtr mam novej ale diky za připomínku
Hlavně nebrat Vartu....něco počti, ale doporučují se hodně Exide, Fiamm, Motobatt nebo banner.
klondajk napsal:
myslel jsem palivovej filtr, kterej je uvnitř nádrže a né vzduchovej
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Tak to mě taky mohlo napadnout že myslis palivovej filtr objednam nový a až najdu kde je tak vymenim :-) a necham si poradit vartu tedy necham na pokoji :-) potřeboval bych se sejít s nějakým majitelem 1100 stovky mám mraky otázek a nechce se mě tady porat ptát jak ten největší ocas :-) ale jste ochotný fakt vážně díky