Zdaj, já jsem ten kokos kupoval na podzim, něco málo jsem na ní ještě nejezdil. Jsem s ní spokojenej, jenom jsem byl ze začátku vyplašenej z toho že asi ta skořepina má trošku jinej tvar než jsem byl zvyklej z jiných, měl jsem Scorpion, Schubert, Nox, takže můžu trošku porovnávat. Nevěděl jsem jestli si mám vzít svoji běžnou velikost M nebo L, to Mko mě bylo takový moc na těsno, ale když jsem s ní chodil půl dne doma, tak nikde netlačila, je to jenom o zvyku. Ventilace funguje pěkně, pinlock je super věc a ta sluneční clona je parádní. Má i bradový deflektor, takže když je zima, tak natáhne na bradu. Přesně takovou helmu s touhle výbavou jsem hledal. Je dobrý že v balení s helmou jsou držáky na kameru, taková jako základna, takže se to nelepí přímo na helmu a můžeš to kdykoliv oddělat. Za mě palec hore ;-)
Upravil Olda85 dne 16.03.2016 08:14
Dam svoj nazor, a je to moj prvy post tutok tak ma prosim nekamenujte. Ja som tu prilbu kupil minuly rok v nejakej akcii v Louise. Stala ma cca 270 EUR, voyager sfarbenie. Dovtedy som jazdil 15 rocnu cestnu a 7 rocnu mx prilbu na striedacku. Nexx ma zatial uplne nepresvedcila, je to taky stred by som povedal. Ano licnice vypadavaju, spodny deflektor tiez, ale to spravi sekundak. Pekne vetra a pinlock je super, clona je asik bonus. Zapinanie je super, lebo ten pasok je dlhy a napriek tomu ze na ten system vela znamych nadava podla mna je to na tejto prilbe super, navyse bezpecnejsie. Rychloupinak stitu sa mi zda taky labilny ze sa asi sa zlomi ako prvy. Polstrovanie ma nenadchlo, moj 15 rocny bayard hrniec je aj po tych rokoch stale prijemnejsi. Real vaha je ~ 1700g so seckym ak sa dobre pamatam(kuchynska vaha). Je pekna, je nova a teda asi aj bezpecna, Ma zopar doplnkov v krabici, ja by som bocne panely za kameru radsej vymenil za pripravu na quick strap, ale to vychadza z urcenia viacej na cestu oproti aventuru.
Zaver: Kupil by som si ju znova? Ak by stala 270 eur ano, ak by stala 300+ nie. Spracovanim je to prilba strednej triedy a taku by mala mat aj cenu.
Vypadávání lícnic je dávno vyřešený. Nevím jak u Nexxu ale předpokládám, že podpora u nich bude mít stejný díly jako my. Vymění se čtyři plastový čudle a je to hotový a už se to ani nehne.
Jinak me zaráží, že tam nejsou Quick strap bočnice, myslel jsem, že to je stejný.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Oni to asi prodávají fakt samostatně a tím snížili cenu té helmy. To je možný.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já ji mám taky a zatím spokojenost jen my vypadávalo polstrování v létě když jsem měl zpocenou kebuli ale nacvakl jsem to zpátky a od té doby dobrý, ještě budu objednávat jednu pro manželku.
Zdar,přilba je pohodlná,relativně tichá,akorát mně hned od začátku vypadávaly lícnice,tak jsem to reklamoval. Řekli mi,že je to dáno konstrukcí přilby a to se mi nezdá moc férové jednání...
hasjan napsal:
Já ji mám taky a zatím spokojenost jen my vypadávalo polstrování v létě když jsem měl zpocenou kebuli ale nacvakl jsem to zpátky a od té doby dobrý, ještě budu objednávat jednu pro manželku.
Ještě se zeptám co její váha je to v pohodě ,je jasný že přilba se clonou nemůže vážit 1550g.Spíš chci vědět jestli nějak neunavuje krk a pod. Ted mám SHOEI -1550 g ale nemá clonu .Díky
hasjan napsal:
Ještě se zeptám co její váha je to v pohodě ,je jasný že přilba se clonou nemůže vážit 1550g.Spíš chci vědět jestli nějak neunavuje krk a pod. Ted mám SHOEI -1550 g ale nemá clonu .Díky
Čus, tak jsem ti to teď zvážil na kuchyňský váze a má 1650g
hasjan napsal:
Čus, tak jsem ti to teď zvážil na kuchyňský váze a má 1650g
Nexx X D1- mám s ní najeto asi 7tis ta helma je takovej lepši střed. Lícnice mě drží, pinlock funguje, větrání dobry. Vadí mě na ní zapinání, celej žívot mám DDkroužky, ale toto je katastrofa, ten řeminek se dycky přetočí a už to nejde přitáhnout (přitom by stačilo aby ten řemínek byl trochu pevnější), helma trožku vrže, děla to ta sluneční clona. Mezi plexisklem a helmou je přad fuk, at šteluješ jak šteluješ nahoře po krajách je fuk, když jezdíš kolem 0 stupnu tak tama trohu fouká.Bradovej deflektor musíš přilepit, nebo prišit, jinak ho ztratíš. Myslel jsem že ta helma bude celkově lepší. Měl jsem na hlavě v tomto směru asi uplně všechny přilby a za ty prachy se to určitě dá.
Mě na kebuli sedi dobře, clona je super, zapínání jak píše rohlík. .. občas se to přetočí. Nic z toho mýho kousku nevypadává a pinlock funguje. Rád bych si teď vyzkoušel Aventuro abych mohl lépe posoudit v čem je lepší. Mám v ní asi 4.500 km a zatím OK. Asi bych do ni šel znovu.[img][/img]
brinecek přiložený následující obrázek:
Velice krátce: koupil jsem ji i s original komunikátorem. Super design, ale jak to bývá na vrchu huj a ve spod... kvalita obojího rozhodně neodpovídá ceně...
sakra založil jsem topik a tohle vlákno sem přehlédl. Ten kdo jí má, nemáte problémy s tím že do ní zatéká? Přišla mi ted nová a nahoře mezi plexi a gumou je cca 2 mm díra na obou stranách? Jinak souhlas s tím, že kdyby stála 7 tis, je to cajk, za deset tomu zpracování neodpovídá
effa napsal:
sakra založil jsem topik a tohle vlákno sem přehlédl. Ten kdo jí má, nemáte problémy s tím že do ní zatéká? Přišla mi ted nová a nahoře mezi plexi a gumou je cca 2 mm díra na obou stranách? Jinak souhlas s tím, že kdyby stála 7 tis, je to cajk, za deset tomu zpracování neodpovídá
Jo tu mezeru tam mám taky, trochu jsem ju zmenčil doladěním pléga, ale zase to potom odíra pinlock.
Sice nemám Nexx,ale Touratech,ale jinak je to asi stejné až na karbon,mám v ní letos 1000km a jsem opravdu spokojený,sedí perfektně,alespoň na mojí kedlubnu a jezdím s nízkým štítkem,žádné třepání kšiltu,žádné turbulence,ani když jedu za kamionem.Jsem spokojený.Pokud Ti to moc nepomohlo,tak sorry.
Dum spiro,spero.
Tak kazda zpetna vazba je dobra. U Nexxu me zajima tolik zminovana mezera mezi plexi a skorepinou a zatekani ovladanim slunecniho vnitrniho plexi. Coz mi ty nereknes, ale presto diky.