Potřebuji radu zda je to takto správně či zda tam ta mezera mezi distančním kroužkem a uchycení být nemá. Taky jak moc vadí ty praskliny na distančním pouzdru a popřípadě kde ho sehnat.
Mr Oizo přiložený následující obrázek:
Ale to je zajímavé Podíval jsem se na realoem pro 04 a ta tu vymezovací podložku v seznamu taky nemá uvedenou. Ale reálně ji na dakaru mám. Před týdnem jsem ji držel v ruce. Přiznám se ale, že nevím jestli je široká tak jak tvoje mezera.
Sundávat kolo abych tu podložku změřil přesně nebudu. Ale rozhodně si myslím že má víc než 5 mm. Spíš tak sedm osm.
Nahdar_Vebb přiložený následující obrázek:
Souhlas taky jsem odhadoval tu podložku kolem 7mm. No a teď babo raď. Mezeru mám na levé straně tam máš tu podložku taky tak velkou jako na obrázku v pravo?
nemáš ohlej kluzák nebo nějak hnutý brejle? Stačí kousek nahoře a dole už to udělá kus...
to že je ta rozpěrka napravo takhle popraskaná znamená, že to někdo rval opravdu na krev.
A není to jenom špatně složené? Co si tak pamatuji, když jsem měl 650GS, tak se napřed osa dotáhla šroubováním osou a pak pojistila imbusy na vidlici. Ta mezera nemůže vlastně nijak vzniknout.
BMW F800GS Adventure
Mr Oizo napsal:
Labus01: A ty tam na levé straně (pohled zpředu) nemáš vymezovací kroužek? Nahdar_Vebb píše že ho tam má. Tak nevím zda tam má být či ne.
když si sedneš na motorku, tak na pravý straně mám tu trubičku s osazením (to co ty máš na 1 fotce popraskaný) a na levý mám vymezovací kroužek - cca 5-7 mm silnej.
Tak aspoň se rýsuje že tam žádný vymezovací kroužek asi už nemá být jen na levé straně z pohledu řidiče. Postup montáže jsem dělal správně jak popisuje machcomp je ještě možnost že bych se bál za to zabrat a pořádně to utáhnout.
určitě nemá.
Osa se utahuje tuším na 80Nm, což až taková síla není. ten pojištovací šroub myslím na 25 Nm.
ono, když ta osa dorazí na konec, tak už se při utahování o tolik nestáhne. řekl bych max 1 mm.
No ale dle Nahdar_Vebb tenpsal že tam vymezovací kroužek má. Tak jsem furt na bodu nula. Utažené to bude dost ale proč je tam tedy ta mezera je my záhadou. Mně z toho furt vychází že tam něco chybí.
Zajímavý. No nicméně někde, myslím na chain gang psali, že místo 80 Nm ze servisní knížky je vhodnější utáhnout na 45 Nm. Jinak pak praská ten distanční váleček. Nevím.
a když dáš přední kolo do vzduchu tak se ti hýbe v rámci té vůle?
bacha když to budeš zkoušet, možná to bude držet třmen brzdy, tak aby sis neřekl, že se kolo nehýbe...
Mr Oizo napsal:
Labus01: A ty tam na levé straně (pohled zpředu) nemáš vymezovací kroužek? Nahdar_Vebb píše že ho tam má. Tak nevím zda tam má být či ne.
když si sedneš na motorku, tak na pravý straně mám tu trubičku s osazením (to co ty máš na 1 fotce popraskaný) a na levý mám vymezovací kroužek - cca 5-7 mm silnej.
tady píšu že ho tam mám. zítra jestli budu v garáži to vyfotím