Zdar borci, mám problém se studenými starty u Dakara. Prolez jsem fórum a i když je tu vláken, kde se něco podobnýho řeší, dost, žádný úplně nevystihuje můj problém.
Občas se mi stane, že když motorka stojí cca 24 hodin a více, tak při startování starter sice točí, ale motor nenaskočí. Ze sání se ozve jakoby vyfouknutí a ozve se kovová rána jako když se jebne kladivem do kovadliny. Na podruhý, na potřetí motor normálně naskocí a přede jako kotě. Nestává se to pravidelně ale jen občas a za studena. Stejnej kovovej zvuk se někdy ozve i při chcípání, ale to je, jak jsem tady vyčet, jev docela běžnej.
Trápí mě hlavně to startování. Nevíte někdo kde je zakopanej pes?
Díky.
Upravil postmortem dne 04.04.2016 04:03
Ahoj,
běžný jev to klepnutí není /ač mi to tvrdil i předcházející majitel mé moto když mi jí prodával/ vypadá to na načatou volnoběžku nebo dekompresor. V sání vzduchu je čidlo na teplotu vzduchu, doporučuji kontrolu.
Upravil petersky dne 04.04.2016 14:30
Díky za reakce. Obávam se, že máte pravdu a že to bude i v mým případě ta prokletá volnoběžka. Včera jsem to konzultoval i v servisu a když jsem jim problém popsal, bylo mi řečeno, že to téměř s jistotou odchází volnoběžka. Trochu jsem doufal, že problém nebude tak nákladnej, páč cifra za komletní výměnu je brutální.
No nic tak projdu vlákna kde se to řeší a pak to rozeberu a zkusim pořešit svépomocí.
Koupil jsem volnoběžku na Ebay je to ale sázka do loterie. Výrobcem volnoběžek Ideal Engine parts je Čína (Taiwan). Já jsem zatím spokojen, za dva roky používání čínské volnoběžky 15000 km s ní nebyl problém. I mechanik konstatoval při montáži, že vypadá jako originál od BMW. Je možné že si je v číně nechávají vyrábět. http://www.ebay.c...xygPtSrBG4 http://www.ebay.c...1726844880
Jj čet jsem ty vlákna kde to popisuješ. Včera jsem to ještě detailně probíral s jedním maníkem, kterej to viděl a slyšel v reálu (náhodou když to zkoušel, tak to zazlobilo) a svitla mi naděje, že by to mohl být "jen" dekompresor. Bylo mi řečeno, že právě dekompresorem bych měl začít, protože, kdyby byla stržená volnoběžka startovalo by to by to špatně častěji a to i bez toho bouchnutí a vyfouknutí ze sání. Tak nevim, dostávam docela protichůdný informace. Každopádně pro začátek půjdu po tom dekopresoru a když to nepomůže budu to řešit dál.
Upravil postmortem dne 06.04.2016 04:05