Zdravím. Mám takový dotaz spíš na místní odborníky (tonda, servisak). Jde o GS 1150. Při přidání plynu a je jedno v jakých otáčkách se mi ozve z motoru cinkání...jakoby rozvodový řetěz o něco drnkal (jen můj dojem). Důležitý na tom je, že se to děje jen když je motor v řádným záběru, tzn. jízda do kopce. Když motor nemá příliš odpor...z kopce, na rovince...tak jede naprosto v klidu. Ventily mám seřízeny, tam bych chybu neviděl.
Potvrzuji to co tu Zetor a Namork1 říkají. Mě se to objevilo po tankování v Srbsku a Albánii + šetřivá jízda po Maďarsku.
100 oktanový benzín a pořádná jízda to vyřešily.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Je to naprosto normalni... Natankuj plnotucnej a motorku prozen.
Upravil Kubrt dne 10.04.2016 17:45
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
O tomhle se už toho napsalo moc a potvrzuju, co napsali lidé přede mnou, navíc se to děje často u motorek klidných jezdců, jako jsem já. Tankováním lepšího benzínu to zmizí a také pomůže moto "čistit" občasným větším přidáním, řazením ve vyšších otáčkách atd. Zajímavé je, že to nedělají všechny motorky a asi na to nemá vliv ani seřízení nebo kondice svíček či vzduchového filtru, dělal mi to i nový 1150 GS Adventure.
Jak píšou kluci...Natankuj 100vkovej benzín a uvidíš. V horším případě jsem někde četl že byla prasknutá vodící lišta rozvodového řetězu..ale to je výjimečná porucha..
per aspera ad astra
Tak jsem vycucnul nadrž, nalil to do sekacky a dal plnou stovky verva. Mel jsem určité pochybnosti, ale po par km motor naprosto ztichnul...žádné cvrlikaní! Takže díky za radu pánové.