Ahoj, potřebuji radu, dnes jsem měnil motorvý olej a co nevidím... okem přejedu čep teleleveru a zpoza jeho je uvolněný nějaký gumový kroužek, asi nějaké těsnění. Vezmu to dvěma prsty a ono je to přetržený. Úplně jsem se bál s tim dojet domů. Nevíte o co jde a lze to opravit bez výměny čepu? díky.
ano, ide to vymenit. Daj dole tu plastovu krytku na matici (ak ju tam mas), horkovzdusnou pistolou nahrej tu maticu (mala by mat zalepeny zavit) a odsrobuj ju, pricom si imbusakom pridrzuj cap (diera zhora). Masinu samozrejme na hlavnom stojane bud este podlozenu, alebo sundane predne koleso. Potom to pojde vyklepnut a po sundani kovových spon to vymenis. Nezabudni zavit pri montazi zalepit. Inak tu manzetu kupis v beznej mototechne ako manzetu (taku tu harmoniku) na predny tlmic na babetu, ktoru skratis podla originalu BMW.
Ahoj, trošku se přimotám k dotazu: jaká je zhruba životnost tohohle čepu a má význam to u 20 let staré motorky něčím příležitostně promazat? Chodí, je bez vůle, manžeta ok.
Ja mam skoro 170 tisic a cep i manzetu mam v poradku...kupoval sem ju v 50ti takze bude origo...ovsem 1200 uz to maji rozkubany za tu dobu 3x jelikoz to soudruzi zase vilepsili...
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Ja mam skoro 170 tisic a cep i manzetu mam v poradku...kupoval sem ju v 50ti takze bude origo...ovsem 1200 uz to maji rozkubany za tu dobu 3x jelikoz to soudruzi zase vilepsili...
jako třeba já, že Bohušu,ve 40tis. praskla tá vylepšená manžeta
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Tedy? Prosim o nejakou rozumnou odpoved. To co vidite na prilozenych fotkach, je manzeta nebo je tam i neco jineho, tesneni nebo tak neco. Poznate to nez to zacnu rozebirat?
To není věc k mazání. Není tam maznice, nic smiřte se s tím že jednou to umře a koupíte novou. Dá se vyměnit ta manžeta. Ale ta je na ochranu před přírodními živly. Neberte to tak vážně. Když ti praskne ponožka, neměníš si kloub kotníku. Prostě vyměň ponožku, a když bude přece jen vůle v kloubu, tak ho vyměníš. Není to to důvod k nedojetí....tyhle bubáci BMW se na tebe teprve chystají.
Prostě zapouzdřený kloub.
Upravil Waltr dne 03.07.2020 22:41