Zdravím,
nemáte někdo zkušenost s Xchallengem kdy při zahřátém motoru nedrží otáčky a motor zhasne pokud ho nedržím pod plynem? Děje se to jak pří volnoběhu tak zařazeném rychlostním stupni. Díky za možné názory a odpovědi než se pustím do nějakého postupného rozebírání moto a hledání závady.
No uvidime je fakt, ze moto delsi dobu stalo tak zkusim benzin vypustit a uvidime. Pak budu pokracovat dal vylucovacimi metodami. A dam vedet jak jsem dopadnul.
Jak pise Milan, shod airbox, sundej skrtici klapku a pravdepodobne mas pricpane obtokove kanalky a zahnojenej ventil, ktery reguluje prutok vzduchu pri volnobehu. Za hodku mas hotovo
Tak dnes dopoledne jsem shodil airbox a ventil vyčistil + jsem mrknul i na svíčky. Odpoledne jsem udělal zkušební jízdu v terénu cca 40km a vypadá to, že to bude OK ani jednou otáčky nezakolísali. Tak díky za pomoc. A jen tak pro info neznáte nějaké stránky kde mají různé díly na Xchallenge nebo jen ebay a podobně. Díky Kamil
Ahoj, řešil jsem to na XC také, stejně jako spousta lidí a mě pomohla definitivně až výměna ventilu za nový. Čištění a nový inicializační běh (bez plynu nechat ohřát na volnoběh do doby než se rozběhne a zase vypne ventilátor) vydrželo vždycky tak na 2 vyjížďky. Origo ventil stál kolem 2700kč a investice jsem opravdu nelitoval, protože od té doby motor nezakolísal.