Celý den různě hledám a čtu, ale stejně se nemůžu rozhodnout mezi výměnou sedla za nové od Borbro.com a nebo presitim od DDT..
Motoku (F800Gs) jsem koupil s origo sedlem.. Po nájezdu asi 5tis km jsem sehnal zvýšené sedlo ( o 20mm) od TT. Dle tvaru je spíše sportovní než komfortní. Na tom jsem najel cca 15tis km, ale prdel prostě bolí po max 150km..pak už si musím stoupnout a protřepat půlky jenže pak už je to třeba každých 30km což při jízdě ve 2 není úplně ideální..
V DDT mi napsali, že zvednout sedlo není problém a cena by byla s materiálem GFH 8050Kc a nebo ten top materiál GF-Tech300 za 11800Kc (to už je na můj vkus moc peněz) a případně vyhřívání za 750kc (řidič + spolujezdec za 1500Kc)
Datum dodání půlka září..
V borbro.com píšou, že sedlo je trošku vyšší než originál, ale stejně bych se tam pokusil zeptat jeslti dělají i vyšší verze. Celková cena by s poštou vyšla taky kolem těch 8tis. S dodáním řekněme do 14 dnů (asi)
O DDT jdem četl, že nepodlepuji švy a je problém když prší.. Jinak bez problémů.
O sedlech od Borbro jsem kloudne nic nenašel.. Takze nějaká zkušenost by se mi hodila
Moje výška je asi 193cm (93kg) a na klasickém sedle jsem "cítil" i kolena.
Jinak z 90% jezdím ve dvou..
Klidně si nechám poradit i jiné firmy popřípadě jiné sedla.. Ale řešení ruznejma podprdelnikama nechci..
Já mám od DDT přešitý sedlo na F800GSA, dělalo se to tuším podzim 2014, s vodou jsem nikdy problém neměl. Letos mi to párkrát brutálně zmoklo, jak za jízdy tak při parkování. Když na GG celou noc pršelo, myslel jsem, že to bude ráno, jako houba a pohoda.
Kdyz budes chtit, tak i v DDT ti svy podlepi to neni problem.....me by zajimalo jestli to GF-tech 300 stoji za ten priplatek. Mel jsem uz DDT sedlo s penou GFH, Lepsi to bylo urcite, ale me boli zadek asi ze vseho...ale tady to bylo pozdeji a v kombinaci s moji oveckou docela pohoda.
Jen bylo cerne a to me v lete uplne nevyhovovalo...toho se bojim i u Sargentu ze bude v lete rozpaleny jako hrom kdyz je take cerne
Upravil lysak dne 05.08.2016 10:12
Borbro mám (1100GS) a velká spokojenost.
Domluva jak s maďarem!
Vše co jsem chtěl , tak udělal a dodání asi 3 týdny.
Ještě před odesláním nafotil ,zkontrolovali jsme a odeslal.
Firmu a sedlo doporučuji.
Ještě Ti to zkomplikuju : http://www.extrem...
DDT dělají sice pěknou práci ale jsou už dost drazí a dlouhé dodací lhůty já jsem proto raději koupil BMW touring(nebo comfort či jak tomu říkají) sedlo, měl jsem ho brzy sice za podobnou cenu jako přešívání od DDT ale aspoň sem nemusel čekat půl roku to nemám rád.
Magmar napsal:
Tak včera sem odevzdal sedlo panu Doškovi v DDT..
Je to velice příjemný mladý pán který evidentně ví o čem mluví
Termín jsem domlouval 10.8.2016 kdy mi bylo řečeno,že od 5.9. do 9.9.
Včera po konzultaci úprav sedla je vyzvednutí nejpozději 14.9.2016
Takže čekání nebylo nijak dramatické
Pak napíšu report jak sedlo vypadá a jak se na něm citím
Tak to máš štěstí jinak bývají dost zasekaní mají toho hodně -taky možná že už pomalu končí sezona tak je toho míň. Byl jsem tam kdysi a souhlasím že jsou to odborníci o tom není pochyb.
Prvně jsem měl v plánu jen výplň GFH.. Ale po rozhovoru a dotazu kolik najedu za rok mi bylo řečeno, že 20tis už není málo a doporučil by si připlatit za tu lepší.. Prý lépe drží záda a má i nějakou mezivrstvu která tlumí mírné rázy..
Takže jsem se nechal ukecat
Výplň 11800Kč
Prositi barevnou nití 200Kč
Vyhřívání 1500 Kč (to chtěla přítelkyně tak jsem to dal pro oba když už to tam bude)