Jeli jsme to asi před měsícem a supr. U toho tunelu je sice zákaz, ale jde to projet. Na cestu zpět je lepší si nechat dva dny, bo poplatek na It. dálnici byl 52 éček.
Cestu zpet jsem jel dvakrat pres swiss a muzu doporucit. Jeste rano jsem vyjel na Someiller a kolem obeda vyrazil a druhy den vecer byl doma. Ten prvni den je se super pres passa. Fakt lepsi nez pres Italii.
Preji pekne pocasi
Splněný sen moje 1100GS
Italská dálnice je prostě peklo. Ale dá se to objet. Já to dal z tende až k Praze za den a noc (spěchal jsem).
Cestu tam i zpět jsme jeli přes Švýcarsko po dálnici, na bazoši jsme koupili dálniční známku za pár korun ...
A jak říká Jancek, po cestě zpět si alespoň užiješ nějaké to passo. Nebo se to dá jet opačně, napřed si dojedeš do Tende, pak budeš mít ten přesun za sebou a cestu zpět si můžeš jen užívat .. . https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Ja to jel jednou na K60 a jednou na E10/e09.
Ty sotoliny jsou dost kamenite, tak to zvladla i ta 60, jen v kaluzich to trochu tancovalo.
Osobne bych obul tkc 80 dopredu a dozadu v pohode E09. Jen na dalnici to chce spunty do usi, ale ty ja vozim i tak.
Splněný sen moje 1100GS
kluci jak to je s tema pneumatikama... ja myslel ze v cizine je ze zakona predepsano ze musis mit na predku i zadku stejne pneu... Jinak bych to taky rad namichal
Ta TKC 70 na silnici je uplne super naklony jak na silnicni gume (viz foto) mokro taky super. Jen se mi predni ojela nejak nerovnomerne a pri 160kmh/h na dalnici dost brnej ruce. Kdyz je sucho, tak se na tom v offroadda taky projet hodno. Mokro off road je problem, to se nehnu z mista
michal_0077 přiložený následující obrázek:
Já tedy nevím,co od toho očekáváte, ale my letos v 05/06 v poho na 07 Dakar a dost jsme i brodili sněhové jazyky. Jinak jsou to normální šotolinky,tedy uježděné a pevné šterkovo hliněné cesty. Po dešti možná v loužích voda,ale to je vše. Naprosto v poho na jakékoli cenduro gumě. Spíš bych volil s ohledem na cestu po asfaltu,tedy cca 2500km. O7 ideál.
Byly jsme v červenci měli jsme super počasí, spali výhradně v horách a pořádně si to užili špunty jsou podle mě absolutně zbytečný a s ohledem na ten dlouhý přesun bych taky příště už zvolil vic silnični gumy jeli jsme přez švýcarsko a přez pasa kdyby měl někdo zájem tak mi zbyla dálniční známka švýcarska
Michale, ty 3 týdny ti tedy upřímně závidím, to je můj nedostižný sen. V tom případě neváhej a projeď celé Švýcarsko. Dobré kempy na jednu noc můžu doporučit v Sionu, v Martigny, nebo Bellinzoně. Sjel bych si celou hranici FR/IT od severu od brány do Savoyí Malého Bernarda přes oblast kolem Mont Cenis jihu až k moři. Úplně to vidím. ...
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Melizoy napsal:
Michale, ty 3 týdny ti tedy upřímně závidím, to je můj nedostižný sen. V tom případě neváhej a projeď celé Švýcarsko. Dobré kempy na jednu noc můžu doporučit v Sionu, v Martigny, nebo Bellinzoně. Sjel bych si celou hranici FR/IT od severu od brány do Savoyí Malého Bernarda přes oblast kolem Mont Cenis jihu až k moři. Úplně to vidím. ...
...jedu taky... ...songs from the wood make you feel much better...
jo planuju to projezdit poradne... nejlepe od zenevskeho jezera dolu do Mentonu (Route des grandes alpes)... Cestu prokladat co nejvice sotolinami z Offroadguide a alpenrouten.de. Projet si okruh monte carlo a pak zase nahoru k zenevskemu jezeru. Route grand des alpes ma spousty alternativ, takze se nepojede po stejnych cestach.... To je hruby plan, jak to bude ve skutecnosti necham osudu. Nechci mit zadny pevny itinerar, chci si vycistit hlavu lehkovaznym cestovanim