Všechny zdravím. Měl bych pár amatérských dotazů ohledně snížení výšky u 800GS (r.v.2012) pro mou přítelkyni. Uvažuji o koupi sady ze stránek Touratechu na snížení o 50mm od Hyperpro (https://shop.tour...rings.html). Tedy jde o zadní pružinu a přední pružiny tlumičů. Představuji si to tedy takhle ... vytáhnu zadní tlumič, starou pružinu vyměním za novou a hotovo. Přední tlumiče vytáhnu, rozeberu, vyleju olej, vytáhnu pružiny a vyměním za nové + naliju olej a hotovo. Mechanickou stránku nechme bokem, ale je to až tak jednoduché?
1. Snížení výšky je dosaženo kratšími pružinami?
2. Pokud vyměním přední pružiny, kolik oleje je třeba nalít do každého tlumiče?
3. Nezmění se nějak dramaticky jízdní vlastnosti?
4. Na co si dát pozor, nečeká mně nějaký vejmrd?
Děkuji za případné rady a podněty.
Upravil Radig dne 21.09.2016 17:28
V zásadě si to představuješ správně. Všechno potřebný je rozkreslený v návodu včetně množství oleje který je v té sadě taky. Nicméně by to měl dělat alespoň někdo, kdo už někdy tlumiče rozebíral nebo nejlépe někdo, kdo to dělá profesionálně.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tryskac: nebudou uz jsme to poresili s Radigem po telefonu, bude potreba koupit ty kratsi pruziny
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Tož dneska přišel balík pružinama. Nedočkavě jsem se na to vrhnul a zatím teda bojuju se spodním šroubem zadního tlumiče. Asi budu potřebovat nějaký delší torx 55. Co mne ovšem zarazilo je, že když jsem změřil starou (ještě nasazenou) pružinu tak je stejně dlouhá jako ta nová. Myslel jsem že tedy když jde o snížení motorky, že i ta pružina bude o kousek kratší. Je to normální nebo se mohli v TT nějak splést?
Radig napsal:
Tož dneska přišel balík pružinama. Nedočkavě jsem se na to vrhnul a zatím teda bojuju se spodním šroubem zadního tlumiče. Asi budu potřebovat nějaký delší torx 55. Co mne ovšem zarazilo je, že když jsem změřil starou (ještě nasazenou) pružinu tak je stejně dlouhá jako ta nová. Myslel jsem že tedy když jde o snížení motorky, že i ta pružina bude o kousek kratší. Je to normální nebo se mohli v TT nějak splést?
Já si myslím, že to v TT nepletli. Počítej s tím, že nasazená originální pružina je stlačená, takže až se vyndá, bude určitě delší . Jinak výměnu zadní pružiny jsem si musel nechat udělat v servisu, protože na to nemám žádný přípravek. Přední jsem dělal sám, to jde docela dobře.....
Ja mam sadu torxu na ořech takže jsem použil dlouhý nástavec + racna a šroub byl venku až ji budeš sundávat tak uvidíš, že ta v motorce je určitě delší.. Ještě se docela zapotis já jsem na stlačení a následné vytažení pojistného kroužku použil 2 kurtny pojištěné ještě jednou menší a všechny 3 jsem musel stáhnout docela dost velkou silou na stlačení nové jsem použil zavitovou tyč + 2 poklicky.. Kurtnama jsem si ji podržel a šup na tlumič
Jak by ta pruzina mohla byt kratsi? Dyt by na tom tlumici kloktala.
Ta pruzina je měkčí, cili ji motorka sama o sobe vic zmackne.
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Tam jde hlavne o to,ze je ta pruzina progresivni, cili je jeden az dva zavity mekci a motorka si vic sedne.
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Takže mám hotovo. Rozdíl v délce pružin je fakt minimální, pro ilustraci dávám foto https://postimg.o...6dmfd0x7h/. Vlevo stará a vpravo nová pružina. Rozdíl je cca 8mm. U předních pružin byl rozdíl podobný. Jinak pružiny jsou o dost měkčí, celkově teď motka vypadá dost "přičáple". No hlavně že moje drahá polovička dosáhne na zem
Chtěl bych Vás poprosit,zda někdo neví nebo nemá možnost změřit délku zadního tlumiče na F 650 GS TWIN 800 ccm 2011.Má sedlo jen 770mm vysoko a potřeboval bych ho výš.Mělo by být myslím 820mm.Vypadá to,že na sedle to není,tak už je na řadě tlumič,a tak bych potřeboval vědět origo délku zadního tlumiče.Nebo jestli někomu nezůstala doma origo pružina na normální výšku.Poraďte ,pomozte
Pokud by si od nekoho sehnal doporucuju stavitelnej tlumic od TT Tractiv Extreme ale uz se nevyrabi 2 roky. Ja homam kvuli obracenymu problemu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Pokud by si od nekoho sehnal doporucuju stavitelnej tlumic od TT Tractiv Extreme ale uz se nevyrabi 2 roky. Ja homam kvuli obracenymu problemu
ja mam od loška Inline Extreme a motorku to zvedlo dost dokonce občas na centralnim stojanu je zadní kolo skoro stále na zemi + zvyšene sedlo a v pantoflích jen na špičky ale normalně v botech akorát + řidítka o 35mm
Ahoj ak mas zaujem ja mam celu sadu predne pruziny a zadny tlmic ESA original znizeny o 5cm od Touratechu znizovaci kit ma najazdenych cca-8000km a zadny tlmic ESA 20,000km dokazem ti to cele predat za prijatenu cenu