Zdarec, jen by me zajimalo jestli pouzivate nejake ID známky nebo naramky pro pripad, ze ....nikomu to nepreji :-) Ja o nem uz premyslim dlouhou dobu, jen si rikam, jestli jej pak budu nosit. Aby to nedopadlo tak, ze jej budu mit 2x na ruce nebo na krku a tim to skonci. Pak bude smrdet doma a bude to cele postradat smysl. Rozhodne je to podle me uzitecna vec, pokud se neco stane. Jaky mate na to nazor? Nosite? Doporucite neco dle vlastnich zkusenosti? Snad toto vlakno ozije a nebude to jen vystrel do tmy :-)
Teplo jedine u kamen :-) www.kamnarstvi-bo...
Pokud to mas treba kvuli transfuzi, tak na nejaky ID naranek zdravotnici z vysoka se*rou. A delaji asi dobre. Pokud to mas kvuli adrese, tak od toho mas u sebe doklady, ne?
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Proc myslis, ze na takovou vec serou? Delaji dobre...no nevim. Ze by si nekdo udaje vymyslel a nechal si treba pumpnout jinou krev? Teplo jedine u kamen :-) www.kamnarstvi-bo...
Znamky nosim, ale spis ze zvyku a od doby, kdy jsem byl pracovne "venku" , ale pri tranfuzi, treba pri nehode se doktori neparou s zjistovanim krevni skupiny a rovnou Ti flaknou 0. Az pak se zjistuje, jakou mas skupinu.
Rozhodne neberou v potaz to, ze mas na ruce naramek, nebo n vykerovanou skupinu, nebo na krku psi znamky.
Upravil Kubrt dne 07.10.2016 07:52
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
jarrii napsal:
Proc myslis, ze na takovou vec serou? Delaji dobre...no nevim. Ze by si nekdo udaje vymyslel a nechal si treba pumpnout jinou krev?
Presne tak, zdravotnik si nevezme na triko to, ze manik vydel vyhodnou nabidku ID znamek a mamka mu kdysi rekla, ze ma Acko. Nerekla mu RH faktor a tak tam prdnu + to je preci beznejsi... Kdyz zdravotnik nevi, da 0 neg. Zkus se schvalne nekde na zachrance zeptat, jak v realu postupujou. Nejaka nasivka na bunde nebo znamka ci naramek je vubec nezajimaji. Ale dobre se to prodava, hlavne trotlum na masinach... Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
při nehodách a jiných úrazech s velkou ztrátou krve, používá rzs fyziologický roztok, tkzv. fýzák, žádnou krev sebou nevozí
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
Jedinou uzitecnou informaci na ID naramku povazuju kontakt na osobu blizkou. Jednak to cislo v pripade nouze z hlavy sam nedam a druhak aspon vedi komu dat vedet...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Přesně jak píše Walda. Je dobrý tam mít třeba kontakty na někoho blízkého a pokud máš alergie na nějaký léky, tak to tam taky můžeš prdnout, ale krev smysl nemá. Docela hezky to dělá http://www.bodyid...
Od BodyID jsem to nechal udělat celé rodině...
Děti tam mají jméno, město a kontakt Táta,Máma....
Já jméno, zemi, město, alergie, a kontakt na manželku.
Podle mě dobrá a důležitá věc,kterou mám aby se nebyla potřeba....
Ja mam v emrgenci kapsicce na badlands udelanou kartu http://www.klim.c...24915&
teoreticku si ji tam muze udlat kazdy ,jen si ji pak nekam dat ,vse zadarmo ,do 14 dnu byla v cr primo z us ,neni teda plastova.
Tak pro deti dobre, ale na motorku jak tak koukam to postrada smysl, i kdyz jsem si myslel z pocatku opak. Poridim detem, kdyby nekde zabloudily a tim to asi skonci :-)
Teplo jedine u kamen :-) www.kamnarstvi-bo...
Znamý dělá na záchrance. Podle jeho slov jim věci typu UTAG dost pomahaji ve chvilich, kdy neni čas a pacoš je v bezvědomí. Než dotyčného rozflakaného přivezou do nemocnice, pichnou si Utag na NTB a vedi na co si dat pozor - léky, alergie, atd, co ja vím, nejsem zachranář.. Tj. mohou se pustit v rámci zachranovani do věcí, na které by třeba museli čekat až do nemocnice (testy). Samozřejmě záleží na tom, co si kdo vyplní a co ne. Na Utagu si můžete třeba dát kontakt na vašeho doktora atd.. Nebo to třeba mužete s dokotrem společně vyplnit...
Shrnuto a podtrženo - o tom že něco takového existuje sem dozvěděl od něj a doporučil mi to nosit, když už na tý motorce halt jezdim.
Nevim jako ostatní zachranáři, ale on po těchto věcech na místě nehody vysloveně pátrá..