Asi si teď pomyslíte,že jsem úplně ......, ale na motocyklu jsem začal teprve vloni a tak nevím.!
Jak to děláte s pneu, když jedete do terénu nebo silnici? Pořád přehazujete gumy, nebo mát dvě sady kol? Na BMW mám Tourancky cca 80%, ale chtěl bych také do nějakého terénku. Na to se určitě nehodí, takže musím na nějaké " špunty". Nebo dojezdit Tourancky a pak nějaké univerzálnější " špunty "? Pokud to bylo již několikrát probíráno,omlouvám se, ale asi jsem neměl trpělivost s hledáním a vy se při radách pro mne alespoň odpoutáte od předpovědí počasí, kde vyhlížíte příchod jara jako já.
Mam touarence a pak spunty predek TKC a zadek Mitas 09 Dakar a bohuzel prezouvam,dvoje kola by byly super zvlasz s jenim 21 predkem,ale to je dost penez....vetsinou jezdim na spuntech,ale kdyz prijde dovolena ve dvou tak davam touarence,prece jen mitas na mokru je dost des,dost lidi jezdi jen TKC 80,ale me lip vyhovuje vzadu mitaska-sucha silnice i teren se mi zda lepsi,navic na ni najedu vic a za pulku penez.
Já teď obul Mitas E-07 a nehodlám je přezouvat..Zatím jsem na nich jel při teplotě těsně nad nulou a i na asfaltu paráda
Přezouvat, nebo prostě měniít vzorky mi přijde zbytečný, alespoň pro mě rozhodně
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Ahoj, já obouvám Mitas E-09 a přikláním se k výše uvedené zkušenosti. Špunty, i když univerzál, tak od září do července a na dovču nebo s klukama na silnici doporučuji spíš silniční pneu. Radost po přezutí z výhod pneu je dvakrát ročně
jezdil sem rok na anakýčkách,sem tam sem si střihnul lehký a hlavně suchý offroad-bez problémůpak sem se jednou pustil s bandou na vlhký off a bylo rozhodnuto,trochu s obavou sem obul TKC 80 a po půlroce ježdění sem spokojen,na asfaltu drží,mokrý offroud jde taky,do bahna nejezdím,páč nato nemám a guma taky ne
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Taky obouvám TKC, na asfaltu naprosto v pohodě (záleží na tlaku), jen nad 140km/h začíná trochu kmitat předek a s rychlostí to holt narůstá...ale tyhle gumy asi nejsou na takové rychlosti.
Na dovču to vidím na Tourancky, přece jen jízdní vlastnosti jsou lepší a budu se pohybovat skoro pořád po silnici.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special