Ahoj,
už několik měsíců hledám novou přilbu. Prosím, pokud máte nějaké zkušenosti s těmito helmami, tak napište :-) Jde mi hlavně o pohodlí a o hluk, jaký je v helmě
Můj "před výběr"
1) SCHUBERT E1 - ten jsem zkoušel a nebyl mi moc pohodlný, asi na mojí hlavu nesedí - cenově 16+
2) NEXX X.D1 - ta je pro mne super pohodlná a asi největší favoritka - Cenově 10tisíc
3)SCORPION ADX-1 - Téhle helmy jsem si dnes náhodou všiml, že je to novinka a taky mě mile překvapila, ale na internetu jsem nenašel žááádnou receni ani nic takového :-( Taky byla příjemná - cenově 7tisíc
4)SHOEI HORNET ADV - ta nemá sluneční clonu a to mi přijde jako důležité, alepson u normální helmy to používám hodně. Cena 14tisíc
Shubert Nexx a Shoei jsem zkousel pred par mesici kdyz jsem vybiral helmu a nejlepsi jednoznacne Shoei. Ale me nakonec nejlip sedela Arai tak jsem vzal tu...Nexx pro me z nich nejhorsi hlavne co se tyka hluku...Ale me u helmy s ksiltem slunecni clona nechybi, mozna ze na ni nejsem zvyklej,ale jezdim s tmavsim plexi a snad nikdy mi nechybela.
Jinak par recenzi na Scrpion najdes tady http://www.revzil...eviews_tab
celkem si lidi chvalej..je to plastak, ale zas tomu odpovida cena.
Upravil lysak dne 07.01.2017 15:57
Založit duplicitní vlákno vždycky pomůže rozhodnout
Hlavně,když se v něm zeptáš na netradiční deb.ilitu ohledně pohodlí a hluku,když obojí je individuální...protože,velice překvapivě,máme každej jinou tykev a helma není ponožka,abys to nasadil na +/- 5cm rozdílnou hlavu a bylo to OK ...tím spíš,když ti nesedí ani typicky pohodlná a tichá helma od Schubertu
Co čekáš,že se dozvíš?
Si to běž někam vyzkoušet a hlavně se v tom projet,protože to ti žádnej příspěvěk od někoho s kulatou hlavou,když sám máš hranatou,nenahradí.
Ještě bych pochopil,kdyby ses ptal na zpracování,kvalitu,dostupnost ND a pod... ale pohodlí a hlučnost??? ...to snad není pravda...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Díky za věcný příspěvěk pane inteligente
Nevidím důvod hledat někde rok staré vlákno
BTW - a když už tu někdo helmu má, tak mi může říct jestli je pohodlná nebo ne a to stejné, co se týče hluku.
A nebo má někdo zkušenosti s jinou helmou a odkáže mě na ní.
že ti to za to vůbec stojí psát mi takovéhle hlouposti....asi nudný život, že?
1) SCHUBERT E1 - ten jsem zkoušel a nebyl mi moc pohodlný, asi na mojí hlavu nesedí
ty seš vožralej nebo co?
Sám tady napíšeš,že ti nesedí typicky pohodlná helma a pak se zeptáš jiných lidí na to,co se jim zdá pohodlný
To ti pořád nedocvaklo,že s tímhle ti nikdo nepomůže?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
...jak pise mr gs, dal jsem na doporuceni zejmena co se tyka hlucnosti i kdyz zrovna hlucnost je pomerne objektivne hodnotitelna velicina a byla to velka chyba
R 1200 GSA 4/2010
Miguel napsal:
Hrozně se mi líbí Sierra Adventure od Oneal. Ale asi nebude nic extra...
mám takový pocit, že tato přilba je v nabídce pod několika značkami, mimo jiných se mi vybavuje Cyber.. držel jsem jí v ruce a jak píšeš, pocitově nic moc.. ale nejsem žádný znalec
Ra1zze napsal:
Ahoj,
už několik měsíců hledám novou přilbu. Prosím, pokud máte nějaké zkušenosti s těmito helmami, tak napište :-) Jde mi hlavně o pohodlí a o hluk, jaký je v helmě
Můj "před výběr"
1) SCHUBERT E1 - ten jsem zkoušel a nebyl mi moc pohodlný, asi na mojí hlavu nesedí - cenově 16+
2) NEXX X.D1 - ta je pro mne super pohodlná a asi největší favoritka - Cenově 10tisíc
3)SCORPION ADX-1 - Téhle helmy jsem si dnes náhodou všiml, že je to novinka a taky mě mile překvapila, ale na internetu jsem nenašel žááádnou receni ani nic takového :-( Taky byla příjemná - cenově 7tisíc
4)SHOEI HORNET ADV - ta nemá sluneční clonu a to mi přijde jako důležité, alepson u normální helmy to používám hodně. Cena 14tisíc
Děkuji moc za rady a reakce :-)
Pokud je ti Nexx pohodlný, tak směle do něj. Já ho mám a jsem spokojený, hmotnost je teda vyšší, ale na silniční cestování to takový problém není, tmavé plexi mi vyhovuje, páč ve většině případů jezdím jenom s ním a normální plexi mám otevřené ( mám 1200 Adventure a jsem schovaný za plexi ) aby mi šel do přilby čerstvý vzduch.. Dokonce před vánoci měl na tuhle přilbu akci Bikers Crown a stála kolem 8 (tak jsem si jí koupil před rokem )..
Ra1zze napsal:
Díky za věcný příspěvěk pane inteligente
Nevidím důvod hledat někde rok staré vlákno
BTW - a když už tu někdo helmu má, tak mi může říct jestli je pohodlná nebo ne a to stejné, co se týče hluku.
A nebo má někdo zkušenosti s jinou helmou a odkáže mě na ní.
že ti to za to vůbec stojí psát mi takovéhle hlouposti....asi nudný život, že?
Ze Ti stoji psat dotaz, jestli helma, ktera se Ti libi je pohodlna i ostatnim... Me sedi moje helma paradne, druhymu vubec... Vsichni nemame hlavy z jedny formy ... Bohudik...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.