Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

Čím chystáte vybavit svého miláčka?
Milos
Přidané 02.03.2007 08:13

Administrátor
Registrace: 18.10.06
Letos měl můj Baworáček (1150 Adv) pěkné vánoce, dostal ochranu světel a podvozku (katalyzátoru) a dorazy řídítek. Chystám ho ještě potěšit Y svodem, místo kaťáku a Topcasem. Jestli zvednu řídítka, zatím nevím. A co vám ještě chybí?

www.pinkava.cz
Cycli
Přidané 02.03.2007 08:36

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Peníze GrinGrin Věcí je spousta. Někde jsem to tady už psal (Vychtávky...), musim nějak doladit tu výstuhu podsedlového rámu, doraz řiditek, zvednutí řiditek a bůhvi co ještě. Jinak ochranu světel a katiku mám. Z vlastní zahrádkyWink
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
Ivan
Přidané 02.03.2007 08:40

Registrace: 10.02.07
První 1100GS jsem koupil v r.1998, teď mám rok 1150GS Adventure. Doplňky se krystalizovaly podle potřeby a používání motorky. Dorazy řídítek nemám a plech na hlavním stojanu také ne. Prostě jsem - zatím - usoudil, že to zatím nepotřebuju. Naproti tomu ochrana světla i chladiče, pořádné kryty řídítek, zvýšené plexi pomocí systému tobinator, GPS + roadbook, hliníkové boční kufry (topcase plastový, protože na ten se nepadá a nerozbije se), kanystr s vodou, láhev na pití, zástěrky na nohy od Wunderlicha, třídílný tankpad atd. jsou věci, které mám. Taky zvýšená a přiblížená řídítka, je to super v terénu ve stupačkách a i na silnici je to bezva. A pak drobnosti jako držák zámku kotouče vzadu na nosiči, abych ho nemusel lovit někde v kufru, mapník na nádrž atd. Letos mi chybí zapojit nová GPS a na druhý kufr namontovat držák TT na dvě PET lahve. Možná jsem na něco zapomněl. O každém doplňku dlouze přemýšlím jestli bude k něčemu, nesnáším nastrojování jen abych vypadal jako velký cestovatel nebo že to má někdo jiný. Tož tak. Ivan

Bohumil
Přidané 02.03.2007 08:41

Registrace: 13.02.07
Toš to byli pěkný vánoce.Já tedka kůpil hliníkáče.Eště bude kratší zobák toš tak.Jinak řiditka mám zvýšený a je to lepší.CoolCool

Milos
Přidané 02.03.2007 08:44

Administrátor
Fakt to zvýšení je tolik poznat? Musím to někdy vyzkoušet.

www.pinkava.cz
Bohumil
Přidané 02.03.2007 08:46

Registrace: 13.02.07
Jesi se na mojeho kačera vyškrábeš tak klidně,mám nejvyšší sedlo od tůratechu.GrinGrin

Milos
Přidané 02.03.2007 08:48

Administrátor
Dobře, beru tě za slovo. No a jestli ho máš moc vysokého, tak si vezmu žebřík. Grin

www.pinkava.cz
Ivan
Přidané 02.03.2007 08:55

Registrace: 10.02.07
Já o zvýšení řídítek uvažoval dlouho, ale nechtěl jsem riskovat, koneckonců jsem jezdil 6 let bez něj a v pohodě. Pak mi ho jeden slovák půjčil (Wunderlich, 3,5cm vyšší a 3cm blíž k tělu) ať to vyzkouším a buď to vrátím nebo zaplatím. Druhý den jsem jel na Slovensko a najel za víkend 1700km včetně kousků v terénu. Ve stupačkách není co řešit, je to výrazně lepší. V sedě to je tak, že nesedíš stejně s pokrčenějšíma rukama (díky bližším řídítkům), ale že sedíš uvolněně trochu vzpřímeněji. Tím jsem dospěl i ke zvýšení plexi, protože v létě jezdím často s odklopenou helmou a už mi ji bral trochu vítr. Jediná věc, na kterou jsem si musel zvykat, bylo zatáčení. Nezdá se to, ale vzpřímenější poloha znamená těžižtě více vzadu a motorce se nechtělo zatáčet jako dřív. Takže jsem se musel naučit v zatáčkových partiích, takových těch "klopících" pracovat víc tělem a přenášet těžiště dopředu. Ivan

Doc
Přidané 02.03.2007 19:57

Registrace: 23.02.07
Já jsem vždycky pro strohost, přehnanost a přeplácanost se mi nikdy nelibily. Přemustrované mašiny s celým Touratechem jsou mi vždycky podezřelé. V postatě must je asi zvýšení řidítek (pořídil jsem si 35mm a k tomu clamps - páčky, abych mohl regulovat bez nářadí) pro milovníky terénu, mám hliníkáče Hepco Becker 45l a orig. topcase i když na dlouhé cesty je asi lepší vak. Tankbag mám ten celkem malý originální BMW, byl v ceně motorky při koupi. Teď musí dojít i na nějaké GPS, ale si použiji PDA Acer N35 který jsem koupil v létě a mám ho jako přenosné GPS do auta pokud cestuji letadlem a pronajímým na místě auto, abych nebyl závislý na vybavení vypůjčeného. Existuje myslím celkem levný držák a nepromokavý obal s napájecím kabelem. Pokud děláte cestovní enduro v partě (jak jinak?), tak asi ochranná mřížka reflektru je logický doplněk (nedávno jsem dostal jedním rázem dva kameny - jeden do přilby a jeden do plexi od přede mnou jedoucího jezdce, ale pokud by býval zasáhl světlo, asi by to nevydrželo. Jo a mám dva malé kryty na ty kulaté otevřené spoje kostry
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988
BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic

hanzelka
Přidané 10.05.2007 16:33

Registrace: 10.05.07
[quote]Doc napsal:
V postatě must je asi zvýšení řidítek (pořídil jsem si 35mm a k tomu clamps - páčky, abych mohl regulovat bez nářadí) pro milovníky terénu,

Ahoj, to by mě zajímalo, kde se to dá pořídit a jak jsi s tím spokojený:
hanzelka

Milos
Přidané 10.05.2007 17:57

Administrátor
Podívej se na stránky Touratechu (http://www.tourat...) a viděl jsem to i u Cyrila (http://www.cyrilm...rislus.htm).

www.pinkava.cz
Cycli
Přidané 10.05.2007 19:49

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Já jsem například dneska vybavil svoji podsedlovku novým svárem. Pfft
Cycli přiložený následující obrázek:

[68.6Kb]
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 63
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,718
Nejnovější člen: Bezmena22

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.46 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI