Zdravím, mám takový dotaz. Nevíte náhodou někdo přesné rozměry distanční trubky v přední vidlici a jestli je velikost jiná u normální vidle a snížené dámské verze? Po případě kde by se dala sehnat?..:-)
ibinka20 napsal:
Zdravím, mám takový dotaz. Nevíte náhodou někdo přesné rozměry distanční trubky v přední vidlici a jestli je velikost jiná u normální vidle a snížené dámské verze? Po případě kde by se dala sehnat?..:-)
Jestli chceš snižovat prodávají se progresivní pružiny - 4,5 cm, jinak co nevidět je budu dávat manželce do GS tak to změřím co tam bylo.
700 GS, 1100 GS
Položka 9 dělají se dvě délky standard a snížená
Pak ještě existuje z Dakara nejdelší. Tím získáte zdvih tlumičů jako na Dakaru.
Sehnat třeba u Ježka.
machcomp přiložený následující obrázek:
[21.02Kb]
Upravil machcomp dne 16.02.2017 22:19
BMW F800GS Adventure
Jestli to chápu správně, stačí jakákoli trubka odpovídajícího průměru. Uřízneš kolik nepotřebuješ ? Manželka má 153cm nechával jsem jí přešít sedlo, koupil kosti BMW motoparts -5cm, objednal progresivní pružiny -4,5 cm celkem jsem tak získal snížení cca 8 cm. Nechtěl jsem aby se nějak výrazně měnily jízdní vlastnosti kostma a pružinami se prakticky nezmění, jen neprojedeš tolik v terénu, ale když změníš nějak zásadně délku dist. trubky myslím, že tím změníš i napětí pružiny což by na jízdu vliv mít mohlo.
700 GS, 1100 GS
Na té trubce probíhá cele tlumení jsou v ni otvory a nahoře zápich a plastový těsnící kroužek a dole závit přes který drží celý tlumič pohromadě. Tak s tím řezáním moc nevím. Nová stoji cca 900,-
BMW F800GS Adventure
machcomp napsal:
Na té trubce probíhá cele tlumení jsou v ni otvory a nahoře zápich a plastový těsnící kroužek a dole závit přes který drží celý tlumič pohromadě. Tak s tím řezáním moc nevím. Nová stoji cca 900,-
Já jen že Transalp, Dominátor má pouze trubku. Jestli nemyslíš něco jiného. Ale u Hondy kterou tu někdo citoval je nad pružinou už jen podložka, dist. trubka / jen kus trubky/ a pak už jen matka. BMW vidle jsem zatím rozhozený neměl ale chystám se na to :-D
Upravil mysaccek dne 17.02.2017 10:06
700 GS, 1100 GS
machcomp napsal:
Položka 9 dělají se dvě délky standard a snížená
Pak ještě existuje z Dakara nejdelší. Tím získáte zdvih tlumičů jako na Dakaru.
Sehnat třeba u Ježka.
ibinka20 napsal:
Jestli chceš snižovat prodávají se progresivní pružiny - 4,5 cm, jinak co nevidět je budu dávat manželce do GS tak to změřím co tam bylo.
Snižovat nechci. Byla to dámská verze ale přítel tam dával pružiny z dakara a nevím z jakého důvodu zkracoval distanční trubku. Ja teď objednala progresi a chtěla bych to dát do původního stavu... tak bych potřebovala vědět rozměr nebo technické specifikace.
A co to treba popustit jen v brylich - o 2 cm... sice to nevypada hezky. Ucel to splni a nakonec zjistis, ze snizeni uz tka nizke moto neni potreba. F650 je sama o sobe dost nizka.. mnohdy staci opravu snizit jen a pouze sedlo.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Dnes jsem to rozhodil a opravdu je dist. trubka pouze kus trubky, slabostěnná průměr 34mm a délka 100mm. Síla stěny asi není důležitá takže stačí uříznout kus trubky o průměru 34-35 mm a uděláš si výšku motorky jakou chceš. Podle toho jak to na mě vystřelilo myslím že nejkratší by mohla být 70mm pak už bude pružina lítat, ale zas stojí na tom motorka takže volně by pružina byla vlastně jen když to zvedneš.
700 GS, 1100 GS
Kluci a tím chcete říct, že u Dakar verze je fakt jen ta distanční trubka např. o cca 30mm delší a je to?? to asi ne, že ne...tam bude asi delší ten spodek vidlice a nebo ta trubka č. 9, aspon si myslím. Je to tak??
to mysaccek: Chystám se taky dělat olej a chci se zeptat, jestli si to dělal sáma nebo s někým??? Přijde mi docela pakárna mačkat na zátku a druhou rukou nějak vyndat tu zajištující segrovku(drát) :-(....jak ti to šlo?? díky za info.
Nevím jak to má Dakar, to by ti tu trubku musel někdo změřit.
S tím rozmontováním se přiznám, sundal jsem klemy řídítek odklonil je a zmáčknul to stahovákem, vyndal pojistky a teprve potom sundal z motorky
700 GS, 1100 GS
mysaccek napsal:
Dnes jsem to rozhodil a opravdu je dist. trubka pouze kus trubky, slabostěnná průměr 34mm a délka 100mm. Síla stěny asi není důležitá takže stačí uříznout kus trubky o průměru 34-35 mm a uděláš si výšku motorky jakou chceš. Podle toho jak to na mě vystřelilo myslím že nejkratší by mohla být 70mm pak už bude pružina lítat, ale zas stojí na tom motorka takže volně by pružina byla vlastně jen když to zvedneš.