Ahoj, tak jsem to po zimě vyndal, dobil baterku nastartoval, projel a ouvej, po zhasnutí motoru mi stále svítí přední reflektor. Zkoušel jsem to asi stokrát a pořád svítí. Zadní normálně zhasne. Mám Gs 650 rok 2005. Nakonec jsem musel vyndat pojistku, protože to vytlouklo baterii.
Dík za pomoc,
Cipís
Na 650 to podle mě může být jedině spínačka, nebo prodřený a zkratovaný kabely. Šťáva by tam měla jít z baterky přes spínačku a řídítko rovnou na žárovku. Zkus odpojit spínačku, má konektor v elektroboxu. Pak by ti to mělo zdechnout. Pokud ne, budou někde prodřený kabely.
Kdyz jsem mel 650 a zamknul jsem riditka, obcas zustalo svitit predni svetlo a zadni zhaslo. Parkrat odemknout a zamknoout, pak prestalo :-) Asi neco ve spinacce, ale neresil jsem to. Kdyz jsem riditka nezamykal, tak nikdy nezustalo svitit.
Jen taková otázka, svítí hlavní světlo nebo parkovačka? F650ka má totiž takovou chytrou vlastnost, že na první poloze spínačky je parkovačka a až na druhé zámek co jí vypne Ale to předpokládám každý ví....
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Cipis napsal:
Ahoj, dělalo to relátko které spíná světlo. je někde pod přístrojovkou. opravil mě to kamarád autoelektrikář.
Nevím jak na jednosvíci, ale na dvojsvíci není relé které by spínalo světlo, je tam naopak relé které světlo vypíná (a ostatní zatěže) při startu - jedná se o "load relief relay" neboli odlehčovací relé, je černé barvy a jedná se o micro relé a prý má zatížitelnost 30A.
Je shodné s motronic relé, které má pouze žlutou barvu a to je jejich jediný rozdíl.