Zdravím posádku. Omlouvám se, ale jsem v kanclu a nemám možnost měřit. Neví někdo náhodou, jak velká baterie se vejde do R1150GS ? Vyloženě mi jde zda tam nacpu 207x72x164 a nebo ještě lépe 180x90x162 (DxŠxV). Zvažuji pořídit MotoBatt MB 16AU a nebo MB18U.
Díky Pepek
Bumby napsal:
Zdravím posádku. Omlouvám se, ale jsem v kanclu a nemám možnost měřit. Neví někdo náhodou, jak velká baterie se vejde do R1150GS ? Vyloženě mi jde zda tam nacpu 207x72x164 a nebo ještě lépe 180x90x162 (DxŠxV). Zvažuji pořídit MotoBatt MB 16AU a nebo MB18U.
Díky Pepek
MotoBatt jsem dával nedavno a šla tam. Je potřeba jim uvést typ moto.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Letos na motosalonu ale z Motobattu přiznali, že je občas trochu problém s tím rozměrem 82 (hloubka),
Oni všichny výroci udávají rozměr bateriií vyráběných pro GS s 82mm (hloubka) ale v horní hraně na "víku", které je o poznání širší. Spodek je tedy o cca 4mm užší a bez problémů se vejde do origi držáku s vnitřním rozměrem 80mm. Moje OEM Bosch měla nahoře 82 a dole taky 78..
MotoBatt je však skoro stejně hluboký v celý výšce a pak je to už jen na tom kam se do výrobní tolerance rozměru trefili v BMW i v MotoBattu........
Osobně jsem Motobatt bez možnosti vyzkoušet na místě vzdal a šel do AMG (negelové) Exide o stejné technologii o 500 levnější. Je menší o něco slabší a musí vy utěsnit v držáku. přidávám pár tipů a baterky. Nejsem zastáncem gelovek, mají meší startovací proud a delší nabíjení. Proto níže klasika a AMG (s rounem mezi šlánky)
AGM12-18 EXIDE AMG 12V/18Ah 250A DxŠxV 181 x 77 x 167 mm
MB51814 MotoBatt AMG 12V/22Ah 260A 186 x 82 x 171 mm
FT19-12B Fiamm AMG 12V/19Ah 200A 181 x 76 x 167 mm
51913 Yuasa / Toplite 12V/19Ah 190A 186 x 82 x 171 mm
519 013 017 Bosch 12V/19AH 210A 186 x 82 x 171 mm Part N. 0 092 M4F 450
Upravil OldaV dne 15.03.2017 15:06
Nejen motorky www.hrad-orlik.cz
V parametrech se sice píše vybíjecí proud až 230A, ale já bych se s tím teda bál někam jet, že to druhej den nenastartuju :-)
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Vlakno bolo zalozene ohladom rozmerov baterie pre 1150 GS ale uz sa tu pisu aj skusenosti a recenzie tak pridam i ja:
Na 1150 ke som mal snad uz vsetky "slavne ospevovane" baterie: FIAM, EXIDE, BANNER, YUASA .. ale fsecky stali za PRD MAKOVY oproti tej co tam mam teraz.
Bohuzial vobec netusim co je to za baterku, doporucil mi ju obchodnik s tymto sortimentom, je cela cierna bez akehokolvek nazvu napisu identifikacneho znaku, dokumentacia j v polstine zrejme to bude nejaka polsko cinska pomsta ALE:
uz veelmi dlho funguje perfektne, po zime startujem na sup a bola za hubicku oproti slavnym nie lacnym ale vraj kvalitnym bateriam - Ha Ha Ha mozu sa este ucit
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
V parametrech se sice píše vybíjecí proud až 230A, ale já bych se s tím teda bál někam jet, že to druhej den nenastartuju :-)
Hele zatím úplně v pohodě, je teda relativně nová, cca 1,5 roku ale třeba teď stála moto 3 měsíce v garáži kde je tak 6-8st a napoprvé nastartovala bez problémů. Pak jsem ji ještě vzal dobít a vzala si cca 7Ah.
Tady je jsou nějaké technikálie tak kdyby někdo znalý napsal v čem může být nějvětši průšvih oproti klasické motobaterii, budu rád http://www.csb-ba...025918.pdf
JirkaHK napsal:
vlku to jsi mě rozesmál "oproti tej co tam mam teraz.
Bohuzial vobec netusim co je to za baterku,...."
Exide mám v moto asi 7 let
Motobat co jezdí v mé předchozí asi 6 let
Tož tak
ano, mas naprostu pravdu ze ten moj prispevok rozosmeje.
Ale tak je to aj myslene, ze je to na "srandu" ze nejaka NO NAME baterka mne sluzi uplne naj ako menovane ostatne
Skutocne bych Vam tu velice rad napisal co je to za baterku, ale nemam ako - nema nazov, nema oznacenie a kamos uz nerobi velkoobchodaka s tymto tovarom
Konkretne moja skusenost: mne Exide vydrzala 3 sezony a sla do kytek
a prave toto ma tak nasralo, ze som sa nexal presvedcit ze do mojho miláška dám polskocinsku lacnu pomstu .... ale:
Vobec nijak nehanim ostatne znacky: seckym Vam prajem at Vam vydrzia pre mna zamna aj 15 rokov
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Taky trochou zkusenosti prispeju.Loni na podzim jsem vymenil po 5ti sezonach Fiamm nejaky typ obyc baterky co je primarne urcen do zaloznich UPS systemu.Vydrzela 5 sezon.Nyni jsem koupil Exide Gel12-19 rozmerove tam pasuje krasne a po zime kdy byla ven z moto a hozena na udrzovacku alá Lidl natocila na poprve a uplne vpohode.Za cenu cca 1700kc jasna volba.Uvidime jak dlouho vydrzi.Kdyz by odesla zase za 4-5 sezon tak budu spokojen!