Kupil som GS vzduchac. Vcera sa mi stala zaujimava vec. Ked som zastavil na stopke s hodenou dvojkou, nesla mi hodit jedotka. Kedze som mal hodenu rychlost, tak som nemohol pustit a znova vymacknut spojku. Skusil som posunut moto par cm dopredu, dozadu. ani sa to nepohlo. Nakoniec som sa rozbehol na dvojke. Znova sa mi to zopakovalo, ked som prisiel ku garazi. ta ista situacia, dvojka v prevodovke, spojka vymacknuta a nedal sa hodit neutral ani jednotka. Smerom hore som hodil rychlost bez najmensieho odporu. Ale nedalo sa uz "zhodit" na nizsiu rychlost. chvilu som tam s tym zapasil, prisiel som az po 6ku (vsetko bez problemov). Potom som trochu pridal plyn a vuala... zhodil som to az po jednotku ako po masle. Je to nejaka chyba (odchadzajuca spojka ap.), alebo je to nejaka ficura, prip problem medzi riadidlami a sedackou?
To se mi stalo parkrat i na jinych - japonskych motorkach. Proste vyrad tesne pred zastavenim. Nebo pomuze trochu pridat plyn pripadne povolit packu spojky a pak vyradit.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
pravděpodobně ti už spojka nevypíná tak, jak by měla. Jestli máš nastavitelné páčky, tak si páčku nastav dál, ať ji můžeš víc zmáčknout. Tohle mi začalo dělat poprvé asi ve 120tis, tak jsem posunul páčku o zoubek a bylo to na dalších cca 50 tis OK...pak další zoubek a zoubky došly Tak jsem zvědavej, kdy už budu muset měnit spojku.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Deje se mi to same, v mem pripade staci trochu pustit spojku, znova zmacknout a normalne jde radit dolu. Deje se to kdyz dojizdim treba k semaforu a nestiham podradit, jenom vymacknu spojku a zabrzdim.
Upravil jipo dne 31.03.2017 09:19
Asi ti už opravdu nevypíná, dolů to jde vždy huře. Nahoru ji vlastně ani nepotřebuješ :-))) dej to na centrál, dej jedna a uvidíš. Při vymáčknutí by to kolo mělo zastavit, nebo když ho lehce přibrzdíš.