Předem se omlouvám, jestli není téma vloženo do správného fóra.. Bude to trochu delší, ale chci to popsat do detailu.
Motorka BMW F800S, r.v.2006, najeto cca 58tis.
Motorka byla celou zimu v garáži, dva víkendy zpátky v pohodě odzimováno, na první protočení chytla. Projel jsem ji, abych zahřál olej, poté vyměnil - i s filtrem. Potom projížďka, bez problému, natankována plná nádrž.
Včera se chci jít projet, v pohodě start, ale pár metrů od baráku svítí žlutý trojúhelník a bliká kontrolka motoru. Otáčím, jedu radši zpátky. Vypnu, nastartuju znovu, nechám chvíli na volnoběh. V pohodě, nic nesvítí tak jedu. Trošku dál než předtím, ale rovnou se vypnul motor. Chvíli počkám, v pohodě nastartuju a jedu radši domů. Nechávám problém na dnešek.
Dneska nastartuju, v pohodě, ale motorka zase po pár metrech chcípne. Tak kontroluju vizuálně, jestli něco neteče, sundávám kapoty, kontrola vzduch. filtru. Vše v pohodě, až na nízkou hladinu chlad. kapaliny, tak doliju.
Jdu to projet a super, bez problémů. Tak se vracím domů pro oblečení, vyjedu a tak 5km od domu motorka sama zatroubila a vypla - budíky, motor, všechno. Zastavím, sundám u cesty kapoty a na baterce vidím povolený plus kontakt. Nastartuju a dojedu v pohodě zpět domů.
Mohlo to být tím??? Nevím, jak zjistit co to bylo - bude něco na diagnostice? Když teda seženu někoho kdo ji má. Nebo může být v háji baterka? přes zimu pravidelně nabíjena, stáří nevím - nejsem 1. majitel. V manuálu nic o samotném troubení není, kontrolky můžou značit elektroniku, žádné písmena to při poruše nepíše.
Díky za rady..
F800S - vypnutí motoru, žlutý trojúhelník, kontrolka motoru
Přidané 01.04.2017 21:59
Osobne si myslim, ze by to tim mohlo byt. Zkus to zas projet a uvidis, jestli to prestalo. Ja jsem povoleny plus resil minuly tyden na svym jednovalci. Prisel jsem po praci k motorce s tim, ze pojedu domu. Otocil klickem a motorka uplne zhasla. Nejdriv jsem si myslel, ze je neco s pojistkama. Kdyz jsem je vytahnul, zkontrolval a dal zpet najednou se to chytlo. Dalsi den, mi masina asi 2x za jizdy zhasla a vecer jsem resil zas problem s uplne zhaslou pristrojovkou. Zase jsem zkontroloval pojistky, ty byly v pohode. Po nejaky dobe trapeni to niceho chytlo. Pak kdyz jsem sundal plasty a kouknul jsem na baterku, bylo dost povoleny sroub na plusu. Od jeho utazeni je klid. Pravdepodobne se ztracel kontakt, kdyz jsem mel riditka v plnym rejdu
Přidané 01.04.2017 22:03
No, ten pocit nejistoty není nejlepší, ale nic jiného, než zkoušet mi nezbývá. Díky za odpověď, nejsem jediný, komu se to stalo.. :-) Já se jen snažím zjistit, čím to mohl začít s dělal se olej+filtr, nový benzin a pripojovala se baterka po zimě.. Tak snad to bude ono, díky
Přidané 02.04.2017 08:12
Já si myslím že to bylo tím, takové záhadné projevy elektroniky budou extrémně klesajícím napětím.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90