Ahoj všichni.
Chtěl bych se vás zeptat co je "Black list" ? Byl jsem pro jiný mobil u O2 a kočka za pultíkem na mě vyhrkla že jsem na blacklistu a že neví jestli mi vůbec může ten mobil prodat . Tak jsem na ní čuměl jak tele na nový vrata , s tím že ať mi teda řekne o co jde. Jediný co mi řekla je to , že to je nefiremní záležitost a možná nějaká stará záležitost. Dost mě to naštvalo - někdo mě někam napíše a vypadám jak nějakej podvodník nebo co. Stavím se ještě na Finančáku jestli tam není nějaká nezaplacená pokuta ale to si myslím , že by mě otravovali upomínkama.
Netušíte kde by se dalo vypátrat víc ? Dík
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
zavolej nejvyšším na o2 a všechny je pořádně zmrdej - třeba jen shoda jmen s nějakým neplatičem... pak ještě požaduj slevu na telefon za nekorektní jednáníH.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Obávám se, že ti nezbyde, než napsat e-mail (ideálně doporučený dopis) na O2 na zákaznické a dožadovat se upřesnění informací s tím, že si nejsi ničeho vědom a případné nedoplatky rád uhradíš.
Oni mají v blacklistech občas slušný bordel a obšas zamění i identitu. Navíc v minulosti se dělo dost podvodů jak byly díry v systému, takže i to se promítlo do BL. A navíc mám pocit, že BL jsou mezi providery sdílené, takže i tam může být problém.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Koukal jsem na CERD a ještě jeden nějakej ( už nevím jméno ) a žádná pohledávka nikde.Údajně by se měl člověk dozvědět i o tom že ho tam napsali. Mají to dávat na vědomí dopisem. Na Jiných diskuzích jsem vyčetl , že tě tam napíšou hned ale výmaz trvá třeba 3 roky !!!!! . Zkusím ten finančák a pak na ně nastoupím.Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Napr. u Cetelemu staci, kdyz se o 1 den spozdi platba splatky, naskoci tam penale par korun, o kterym se zakaznik ale nedozvi. Casto se to lidi dozvidaj az v situaci, kdy nedostanou uver u zadny splatkovy spolecnosti ani banky, kvuli takovy drobnosti.
Takhle to hlidaj systemy a castka ani okolnosti nerozdelej chybicku od neplatice.
Takze i tady muze bejt problemek o kterym ani nevis.
A jak je to podle zakona o chrane osobnich udaju (101/2000)? Neslo by proste odvolat souhlas s uchovavanim osobnich udaju u prislusenho subjektu ktery ten seznam udrzuje?
mrkni na http://www.solus.cz/ nebo http://www.cbcb.cz/ nebo http://www.llcb.cz/
Tam se zhromažďují info o neplatičích. Na požádání (dopisem s ověřeným podpisem) ti za 200,-Kč zašlou výpis zda tě tam někdo nezařadil. Aby tě nečeklo nepříjemné překvapení u O2, banky ..... Jako třeba mně za neuhrazených 150,-Kč pře 5 lety. A výmaz skutečně může trvat 3 roky
Tak jsem vypátral , že to je od toho SOLUSu. Tak vyplním žádosti a vyklopím 400 za výpisy. To je taky docela dobrej šolich. Jsem ale napjatej co komu dlužím.
Párkrát jsem nestihl včas elektriku ale vždy po první upomínce uhrazeno.
Uvidím - dám vědět.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz