Zdravíčko! Konečne som si kúpil prvú motorku a keďže je to vysnívané BMW odvážil som sa dnes zaregistrovať na tento web. Chcem sa poďakovať za všetky postrehy a príspevky, ktoré mi pomohli pri výbere konkrétneho typu, pri výmene oleja, semeringov vo vidlici a pod. Môj stroj je f650gs 2007 teda dvojsviecka jednovalec.
A teraz k veci. Keď som demontoval pravý kryt airboxu na ráme som našiel túto vec. Podľa dĺžky kábla a tvaru zariadenia súdim že to je nejaká dorobenka. Má to akoby led kontrolku, ktorá však nebliká ani nesvieti. Káble smerujú ku spínacej skrinke, ale fakt netuším kam presne.
Je to nejaký zabezpečovací systém, alebo niečo podobné? Prosím ak ste sa už s takým niečím stretli dajte prosím vedieť ďakujem.
Juraj1989 přiložený následující obrázek:
Nejake voľné konektory som našiel pri olejovej nádrži a aj pod sedlom. Bývalý majiteľ mi k motorke priložil aj 12V zástrčku ktorú z neviem akých dôvodov niekto demontoval. Ale vyslovene 2-žilový konektor na 220 alebo 12V som nenašiel nikde ani usb či niečo podobné
Upravil Juraj1989 dne 20.04.2017 14:01
Tak bez po kabelu, kterej z toho vede. Tohle je urcite domado pripojena cigaretova nabijecka z 12V na nejakej konkretni mobil a konektor bude schovanej nekde pod sedackou nebo kapotazi.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Už som moto zadekloval a zkompletoval takže sa vývodom z toho povenujem až nabudúce. Asi som hľadal niečo komplikovanejšie, ale keď pozerám na foto už to aj mne pripomína zapaľovačovú nabíjačku ku ktorej bude na burana pripojená bateria. Vďaka za ochotu!
JJ to je nabíječka např. k navigaci mám to takhle udělaný taky jen sem vyhodil celej ten plast a zapiplal to tavnou pistolí takže to mám vodotěsný :-)
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.