Na motorkářích.cz jsem se dostal do sporu s jedním majitelem GS 1200,ohledně servisních intervalů na GS 1200.On tvrdí že jsou každých 20tis km a já tvrdím že jsou stejné jako u 1150,tj každých 10tis km.Kdo má pravdu? Rozsekněte nás
Olej se mění každých 10tkm a i servis je po nájezdu tohoto počtu kilometrú.
Tady je výpis všech servisních úkonú dle stavu km , jak po1tkm,10tkm,20tkm a roční. http://www.r1200g...edules.pdf
Wing napsal:
Olej se mění každých 10tkm a i servis je po nájezdu tohoto počtu kilometrú.
Tady je výpis všech servisních úkonú dle stavu km , jak po1tkm,10tkm,20tkm a roční. http://www.r1200g...edules.pdf
Tak v tom případě nechápu proč je v manuálu pro Gs1200 psáno že servisní interval je každých 20tis?( Viz. obrázek výše)To je snad pomsta za sudety nebo co.
Upravil pavelgs dne 24.02.2009 11:35
To PavelGS:ty máš pravdu předávací inspekce v 1000km dále 10000km malá insp.olej 20000km velká + brzdovka,30000km malá olej,40000km velká + seřízení ventilů atd viz manuál.
Bob napsal:
To PavelGS:ty máš pravdu předávací inspekce v 1000km dále 10000km malá insp.olej 20000km velká + brzdovka,30000km malá olej,40000km velká + seřízení ventilů atd viz manuál.
Počkej,počkej.Teď jsi mě úplně zmátl. -10tis olej a pak další olej 30tis? Ježišmarjá já v tom mám hokej jako prase.
ventily a synchrony se dělaj spolu s motorovým olejem, taky každých 10tkm. /teda mají dělat / PavelGS: podívej se na ten odkaz co jsem vložil, tam más rozepsané jednotlivé úkony při prohlídkách dle km či roční. Jsou tam všechny. Doporučuji si je vytisknout, píchnout do garáže na nástěnku, napsat datum, stav km a odškrtat co si na stroji provedl. Pak se nezanedbá nic.
Presne jak pise Bob a Wing.
Rozdelujou to na "malej" a "velkej" servis, velkej vzdy ob 10000km. Ale olej, ventily apod samozrejme kazdych 10.
Na tech 20ti je navic ta brzdovka a dalsi ukony ktery si nepamatuju. Pamatuju si od Bychla jen vyyyrazne vyssi cenu , kterou se mi bali oznamit. Ale seslo se to a byly v tom zrovna i desticky a plno kravin.
cca. 14 dní zpět v Autec 8054Kč v ceně výměna oleje motor+převod+kardan, brzdovka a výměna zadních brzd. destiček
Upravil cizmik dne 17.06.2009 13:22
BMW R1200RS
Pokud bych si olej menil nekde na ceste, bude me upozornovat, ze musim do servisu? Musim se po vymene oleje pripojit k pocitaci, abych nastavil dalsi vymenu oleje?
Jak je to s tou výměnou oleje, když si ho doma vyměním sám? Musím se pak někde napojit na počítač, aby mi mašina nepsala nápis servis?
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Pol napsal(a):
Jak je to s tou výměnou oleje, když si ho doma vyměním sám? Musím se pak někde napojit na počítač, aby mi mašina nepsala nápis servis?
Neboj olej,destičky,ventily atd. si měním sám a bez počítače. Interval se nastavuje až u posledních modelů 08 a dál.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Servis 10.000 km 78+90+12 Euro za brzdovku. GS 1200 r.v.2007. Olej doma -žádný problém. Servizní interval 2007 ještě neukazuje. Jinak dávaj olej minerál obyč za 9 euro/l. Já jsem dal Motorex Boxer. Motorku umyli a vyleštili. Sami mně upozornili dopisem na svolávačku a vyměnili anténu.
pkprojekt přiložený následující obrázek: