zdravim vsechny mel bych dotaz mam gs 1200 r.v.2005 a mam problem s abs po rozjeti normalne zhasne a funguje bez problemu ale stava se ze po ujeti ruzne vdalenosti se rozblika kontrolka abs a prestane fungovat tachometr a mam vypozorovane ze se to vetsinou stane pri brzdeni predni brzdou pri brzdeni pouze zadni brzdou se to nestene mel jsem to na diagnostice a rikail ze v pameti zavad byly dve hlasky pokles napeti na jednotce abs a druha hlaska byla snimac abs zadni tak jsem zkusil koupit po inzerci starsi obe cidla abs a vymenil jsem je a abs dela to same co pred tim nemeli jste nekdo podobny problem? kde by mohla byt chyba? jestli v jednotce ? kabelaz promerena ta je v poradku tak jedne by asi mohla byt chyba podle me jen teda v tom cidle nebo v jednotce tak nevim a chci se poradit tady s vama jake mate zkusenosti dekuji vsem
Upravil tomas1 dne 07.05.2017 19:25
Mal som nieco podobne, zo zaciatku obcas blikla kontrolka, neskor uz svietila trvalo. Problem so servom riadenia ABS, dost draha zalezitost, po repase riadenia ABS zase funguje. U mna sa to prejavovalo tak, ze ked si poklepal po riadeni ABS, kontrolka zhasla.
Nejprve si to nech projet diagnozou. Nevím že by u toho padal tachometr. Jestli o tom někdo něco ví tak Cechi. Ale je to ošemetná záležitost. Zkusit oslovit ho můžeš.
Pokud pada tachometr je to nekde na zadnim kole. Jak vypada konektor v kastliku na naradi. Byva to tam obcas dost zoxidovany.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Buď vadné čidlo, nebo problém v kabeláži po cestě do jednotky - bývá to těsně před modulátorem ABS - tam jak je konektor do jednotky ABS přichycen páskou k rámu (v tom místě se kabeláž prodře a spojí s kostrou - vznikají potom nahodilé poruchy) - řešil jsem nesčetněkrát u těchto modelů.
Další věc je potom problém v koncovém převodu - čidlo je u starších R1200magnetické a kovové piliny při problému v konc. převodu potom obalí čidlo a je po signálu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Děkuji za odpovědi čidlo abs jsem měnil už dvakrát je stejné s předním takže tuto závadu jsem vyloučil,od pilin zanesené taky není,zásuvka zoxsidovaná taky ne,a káblik od čidla do jednotky je propípaný tváří se ok.Navíc to dělá jenom přední brzda na nožní mohu ujet 150 km a nic . Říkal jsem si že asi když brzdím přední tak jak ten modul rozděluje brzdný učinek na obě kola tak to asi hodí chybu.
Stejná závada. 12 GSA 2007. Nejprve bliká, později trvale svítí kontrolka ABS. Vymazání chyby to nevyřeší. K tomu neukazuje prvních cca 5 minut jízdy tachometr. Diag. hlásí chybu zadního čidla.Vyřešeno výměnou. Původní se zdálo naprosto v pořádku.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...
No já už mám letos druhé čidlo. Koncový převod se zdá v pořádku. Je suchý, nikde nic nekape, vůle v kole je v pořádku. No uvidím až to dneska rozeberu.
ahoj, včera se mi někde v Boleslavi na trvalo rozsvítila kontrolka ABS na mé R1200R 2006. Jinak vše funguje, jen abs nejde, je to slyšet od předního kola, má to jinej zvuk. díky.
rád se toulám na dvou kolech