Mate niekto skusenost s umiestnenim akcnej kamery na GS LC?
Napriklad vpredu na spodnej casti plexi? Na padaku? (ale toto bude asi rezonovat...), vzadu niekde pod kufrom?
dik za tipy
Kameru mam cinsku SJ4000 (uchyt ako GoPro standard)
O umístění kamery a celkově o kamerách je tu několik vláken. Nejlepší je kameru umístit na hlavu tak, aby bylo vidět část helmy + budíky. Záběr je akčnější. Záběry kdy kamera "pluje" ve vzduchu jsou o ničem.
Umisťovat kameru na motorku oživí video, ale primárně bych používal umístění na hlavě. Na padáku se mi osvědčilo použití 60 FPS, kvůli vibracím, obraz se pak nevlnil.
Další dobré místo je na horním víku kufru, případně pohled na jezdce od budíků. Ale jak jsem psal výše, je to fakt jen pro doplnění videa zajímavým záběrem. https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Dik za tip, ja som tiez uz davno dospel k tomu ze na prilbe je to asi najlepsie lebo na predchádzajúcej motorke som mal problemy s vobraciami. Ako pises, na motorku to chcem dat len na ozivenie zaberov. 60FPS mi bohuzial moja kamerka vo full HD neda , takze mi zostáva len experimentovať
Ahoj, Pertla k tomu asi má víc co říct než já, ale přidám se k jeho návrhům – pár Alp jsem si natočil a došel k tomu, že hlavní a nejlepší záběry jsou fakt z horní části helmy (zboku jsem nedával, i když třeba na offroad je to asi lepší). 90 % záběrů mám takhle seshora, pak už to byly fakt krátký fragmenty pro ozvláštnění videa:
- záběr z helmy dozadu - natáčím jezdce za sebou (tam akorát pozor, abys při velkým sklonu nenatáčel spíš kufr
- experimentoval jsem i s hrudním pásem (držákem), kterej jsem si namotal pod levý koleno a natočil pár nižších záběrů, je tam dobře vidět válec a silnice, pro oživení pěkný
- připevnění na řidítka – pohled na řidiče
- namontovali jsme na padáky kamaráda na Explorerovi, ale dost se to třáslo (gopro) a byl vidět kousek kola a spíš jen silnice, což mně se třeba moc nelíbí.
oživuji...kam dát kameru na 1150 GSA do přední části, aby se to neklepalo ? Mám kameru na napájení od baterie, která snímá před motorkou a druhé oko je za motorkou. Zadní je na plotně a super. Přední mám na Desierto 3 a dost se to klepe. Jinak videa parádní souběžně ze předu i zezadu.
všude dobře.....doma GSA
Zkoušel jsem různé kovové držáky, ale vše se dost klepalo. Nakonec jsem zkombinoval držák RAM a celé to strčil pod šroub blinkru. Je vidět kus zobáku a lze použít napájení kamery. Kameru mám Virb od Garminu a ovládám ji z BMW navigace.
Upravil Kerb dne 01.12.2019 00:05
Mám čínský držák pod předním světlem (stejný jak wunderlich).Kameru wirb s napájením.Stabilizace super.Na záběry z té pozice si musíš zvyknout.Ovládám apkou z mobilu.Tím pádem souběžně používáš i navi.
To jsem zkoušel a nevyhovovalo mi to. Přemýšlím o ovladači na Virb. Má někdo zkušenosti?
S tou navigací je to pravda, ale otočným ovladačem se tam proklikat není tak hrozný a když je kamera za blinkrem, není problém ji pustit přímo na ní.