chlapi nevíte někdo o někom kdo vyrábý batoh -brašnu- na nohu. něco dělá GIVI a to mě moc neoslnilo. chci aby to mělo opasek a ten ůložnej prostor někde na boku stehna. nejde mi ani o výrobce je mi jedno zda to bude vojenské nebo fotobrašna jde jen o to že nemam kam dát klíče šrajtofli a mobil dík moc
Upravil poloSqueal dne 12.06.2009 21:33
Tančící Havran
ten samy prípad. mam to z italie a taky neviem čo tam je. ale dam tam Motul 5100 10w-40 Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Mám také ten Castrol GPS 10w-40 (Power 1) + filtr UFA, ještě jsem ho tam tedy nedal, ale mám takovej pocit, že ten je doporučován i výrobcem. Ale nejsem si jistej.
Tak tak, doporučuju taky Motul 10w-40 nebo poslední dva roky používám Motorex 10w-40. Kvalita srovnatelná a osvědčená, cena taky. Tyhle motory nevyžadujou žádný "speciálnější superoleje" ,spíš hlídat aby ho bylo dostatek a a měnit včas.A rozhodně měnit s olejem i filtr, někdo to řeší až každou druhou výměnu, ale myslím že 150 Kč za filtr už mě nezabije.
Upravil koudak dne 09.03.2009 00:01
chlapi moc dík za rady jsem v tomdle uplnej nováček vždycky jsem měl jen stařenky Jawičky a ty sežerou prakticky cokiliv takže nakonec tam dam ten Motul 15w-40
Tančící Havran
Výrobce doporučuje Castrol GPS 10w-40 a já tam liju jen tenhle a je to super Hlavně tam dej přesné množství, co tam je předepsané (počítej s maličkým zbytkem starého, co nevyteče) Jak tam naliješ i o trochu víc, tak to bude dělat neplechu - pěnit a stoupat a nemazat....
Jojo můj motůrek papá(vlastně nepapá vůbec) taky jen Castrol a už má naběháno 77tkm a pořád vrčí jako zamlada.Všecky náplně co mám tak jsou castrol dokonce i fridex!
joojoo, do géesa jenom Castrol GPS 10W40 ..akorát po poslední výměně jsem nalil 2,3l, ale nestačilo to k okénku, tak jsem ještě přidal asi deci, a když jsem včera přišel k milé, tak opět docela dost oleje pod okénkem chybělo.. vůbec netuším, kam se mohl ztratit..
lullu napsal:
joojoo, do géesa jenom Castrol GPS 10W40 ..akorát po poslední výměně jsem nalil 2,3l, ale nestačilo to k okénku, tak jsem ještě přidal asi deci, a když jsem včera přišel k milé, tak opět docela dost oleje pod okénkem chybělo.. vůbec netuším, kam se mohl ztratit..
A ty máš který? To novější GS s okýnkem, nebo starší s olejoznakem?
Je divný, že by ten olej takhle mizel ...
Upravil Thomasson dne 09.03.2009 09:14
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Dakar 2000, je tam takový kulatý okýnko.. pod motorkou nebyla ani kapička a nikde jsem s ní nebyl, takže mi ten olej asi vycucla mamka nebo škodolibá přítulka
Ale to je normální, že ten olej, pokud motorka stojí, tak není v olejoznaku (kulaté okýnko)..dostane se tam, až je rozpohybuje převodovka...
Nedávno se to tu řešilo - ani když nastartuješ motor a necháš na neutrál brumlat, tak olej do toho okýnka nevystoupá ...
Být tebou,nedával bych tam víc, než 2,3 litru...Jak jsi říkal, žes tam dojelval...
I když tam necháš přesně 2,3 l, tak se ti to do okna dostane
Ať si nevytlačíš gufera....
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Zdarec chlapy!Když měníte olej,tak odkud všude ho vypouštíte?V manuálu je myslím napsáno jen z nádobky a z filtru,ale německy neumím ani prd,tak se radši ptám.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já vypouštím olej z nádobky a výpustným šroubem co je ze spodu motoru. Také při každé výměně měním filtr takže i tam něco vyteče. Mám sice klasické gs a ne dakara ale je to stejné.
Co se má stát, stane se.
BMW F 650 GS
Skunk napsal:
Já vypouštím olej z nádobky a výpustným šroubem co je ze spodu motoru. Také při každé výměně měním filtr takže i tam něco vyteče. Mám sice klasické gs a ne dakara ale je to stejné.
A když vypustíš i šroubem pod motorem,tak se ti tam stejně vejde jen 2,3 l nebo víc?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Vejde se tam 2,3 l, ale aspoň vím, že je venku všechen olej a navíc je na tom šroubu magnet takže vidím jestli se v motoru neděje něco nekalého.
Co se má stát, stane se.
BMW F 650 GS
Rozhodně nedávej víc jak 2,3 jako debil já.Nevím proč,ale po 4 letech jsem prostě nalil okolo 3 litrů a praskla horní nádržka(4 tisíce Kč).Jinak dávám Motul 5100 15W50 už několik let a jsem spokojenej teda ne já,ale přítulka.