Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Přídavná světla a policajti
bluesbery
Přidané 08.03.2009 09:21

Registrace: 01.06.08
Jak je vidět z diskuzí tady na fóru, co motorka, to poněkud jiné zapojení přídavných světel.Taky jsem přes zimu dovybavil 800.ku mlhovkama a světlama pro dennní svícení (LED), zatím jen mechanicky, a sbírám rozumy jak zapojit elektriku.Zajímalo by mě ale, zda máte zkušenosti a jaké, s přístupem policie (i v zahraničí) k těmto doplňkům..Do jaké míry zkoumají zapojení (zda není v rozporu s vyhláškou), homologaci světel..atd. Je nutno po instalaci příd.světel absolvovat STK ? Tož babo raď... Cool

www.temax.cz
prezi
Přidané 08.03.2009 09:36

Registrace: 01.01.08
...čau bluesbery ...s tou elektrikou ti teda neporadím (na to jsou tu jiní odborníci), ale zajímá mne co jsi nakoupil za světýlka (kde a za kolik), jak je máš uchycený a tak (hoď sem třeba fotku, když už to včil umíš Wink)

...s policajty a TK a jejich přístupem k přídavným světlům taky nemám zkušenost, tu naberu až letos jak namontuju ty světýlka také Smile

...všimnul jsis? ...vůbec jsem ti neporadil, nemám žádnou zkušenost ale tahám z tebe rozumy ...dobrý, ne? Grin

http://www.cenduro.cz
bluesbery
Přidané 08.03.2009 09:46

Registrace: 01.06.08
Ahoj Prezi, koupil jsem mlhovky (600) a malé LED světla (1000). Mlhovky mám přidělané po stranách pod plexi a LED v chráničích rukojetí - ale zatím jen jedno, dnes jdu na druhé Smile Jak to bude pohromadě hodím na fórum foto Wink Právě ty LEDky v chráničích moto dost zviditelní Grin a budou možná policajty provokovat..annoy
Upravil bluesbery dne 08.03.2009 09:47

www.temax.cz
Alda
Přidané 08.03.2009 09:47

Registrace: 20.10.07
Pridavny svetla mam napojeny pres vlastni vypinac a zaroven pres parkovacku, aby fungovaly jen se zapnutym zapalovanim. Hlava derava by mohla obcas vymlatit baterku..
Nejaka ta policejni kontrola probehla, bez povsimnuti, po pravde spoleham na to, ze to tak bude vzdycky. Pokud tam svetla "patrej", nikoho to ani netrkne. I v Nemecku zatim bez problemu.
STK vidim dost podobne, nevim jak to probiha u vas, ale tady chtej slyset klakson a zeptaj se te jestli mas lekarnicku, tim to konci a mas technickou..

falcons
Přidané 08.03.2009 09:52

Registrace: 03.07.08
já bych se toho nebál, myslim že to žádný policajt nebude nijak zvlášť zkoumat, nejsou to žádný odborníci a nepoznaj jestli ty světla jsou tam od výrobce, nebo sis je tam dodělal, a radši než aby ze sebe udělali trouby, tak to zkoumat nebudou. (to je můj názor)
Pokud to nějaký už zařne zkoumat a bude to chtít nějak řešit, tak je to nějakej blb, kterej nemá rád motorkáře a chce tě na něco dostat. Tomu se ale jen tak nevyhneš, on si bohužel skoro vždycky něco najde *pissed*
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

David_BO
Přidané 08.03.2009 09:53

Registrace: 27.06.08
Bluesbery: zkopirovano z katalogu Wunderlich z casti o mlhovkach:

Was sagt der TÜV?
Grundsätzlich erlaubt sind zwei Zusatzscheinwerfer gleichen Typs. Man
kann also beispielsweise zwei Nebelscheinwerfer am Sturzbügel mon-
tieren, ohne dass der TÜV etwas dagegen hat. Wer einen zusätzliches
Abblend- oder Fernlicht montieren möchte, kann dies grundsätzlich auch
tun, er darf dann jedoch nicht mehr als einen Zusatzscheinwerfer diesen
Typs anbringen, da ein Fahrzeug maximal nur über zwei Scheinwerfer
des gleichen Typs (Abblend- oder Fernlicht) verfügen darf. Einschrän-
kung: Mehr als zwei Fernlichtscheinwerfer sind im Ausland erlaubt, müs-
sen aber hierzulande abgedeckt sein.
Ein Beleuchtungsbeispiel: Ihre BMW hat ab Werk ein Abblend- und ein
Fernlicht. Also dürfen Sie ein zusätzliches Fern- und ein zusätzliches
Abblendlicht montieren, sowie zwei weitere Nebelscheinwerfer. Wo die
Fern- und Nebelscheinwerfer montiert sind, ist egal, nur der Zusatz-
schweinwerfer für Abblendlicht darf nicht weiter als 20 Zentimeter vom
Original-Abblend-Scheinwerfer entfernt sein.
Hintergrund: Bei normaler Witterung muss der entgegenkommende
Verkehr ein Motorrad weiterhin als Einspurfahrzeug erkennen
können.

Jestli tomu dobre rozumim, tak podle nemeckeho TÜV je mozne mit na vozidle (i na motorce) maximalne dva svetlomety od kazdeho typu - tzn. dve potkavaci, dve dalkova a ddve mlhovky. Na svoje bavo si tedy muzes namontovat bud dve mlhovky (protoze tam v zakladu zadna neni), jedno dodatecne dalkove a jedno dodatecne potkavaci (protoze uz tam jedno mas). Omezeni - dodatecne potkavaci by nemelo byt dal nez 20cm od puvodniho. Tolik hrube shrnuti toho clanecku...
To, ze ty svetla, co tam namontujes, by mely mit samy o sobe homologaci je jasne, ale myslim, ze na STK s tim po montazi nemusis - to by nam ale asi poradil nejspis Cycli. Jinak ja osobne mam namontovane mlhovky Micro DE, zapojene pres Autoswitch na vypinac blinkru - takze kdyz podrzim vypinac blinkru dyl jak 3 vteriny, zapne mi pridavny svetla. Ovsem tak, jak to ma Mao (vedlejsi vlakno o mlhovkach), se mi to zda lepsi... Shock no ale predelavat uz se mi to nechce Smile
Upravil David_BO dne 08.03.2009 09:54
David - Brno, 1150 GS.

pavelgs
Přidané 08.03.2009 09:58

Registrace: 03.10.07
Technickou jsem absolvoval bez připomínek ke světlům a předtím 2x kontrola policie.Taky bez připomínek,ale věřím že kdybych padnul na debila, bude trochu dusno.Mám mlhovky,zapojené na extra vypínač a parkovačku.Jak píše alda nerad bych zůstal někde viset bez šťávy.
Ještě uvažuju o led světle pro denní svícení.

Ivo Bohuslav
Přidané 08.03.2009 10:14

Registrace: 28.08.07
Na motorce můžeš mít jedno přídavné dálkové a jednu mlhovku. Dálkové smí svítit jen s dálkáčem, může se zapínat samostatně, ale při přepnutí na potkávačku musí zhasnout. Mlhovka smí svítit jen s potkávačkou, při přepnutí na dálku musí zhasnout, taky může mít samostatný vypínač. U nás se na Tebe policajti vykašlou a i jinde taky, ale nesmíš jim moc dávat důvod, třeba rychlost. Rakušáci Tě za blbý zapojení přídavných světel nebo za gumy vykostěj. Já mám mlhovky taky blbě zapojený, ale všude mi to zatím prošlo. I na STK včetně Mitasek. Kamaráda za to samý jinde vykopli. Doporučuji zapojit dle vyhlášky.helpless

Thomasson
Přidané 08.03.2009 10:49

Registrace: 10.03.08
No, já mám mlhovky a mám je úplně zvlášť, ale ovládací proud relátka jsem vzal z dálkový houkačky,
takže je to přes klíček Cool
Jinak mlhovky tam mám 2, kontrola ještě neproběhla,
ale jel jsem s rozsvícenýma okolo policajtů už nekolikrát a pohoda thumbs up
Jinak jak psal Bluesbery, trochu bych se bál těch světel pro denní svícení..
původně jsem
je chtěl dát na padáky másto těch mlhovek a svítit s nima pořád,
ale v zákoně je jednoznačně řečeno, že nesmí svítit s hlavníma světlama...helpless

----- Ať se práší za kočárem !!! :-) ----- www.bmwgs.cz/images/smiley/lol.gif

nForger
Přidané 08.03.2009 14:20

Registrace: 17.07.08
David_BO napsal:
Bluesbery: zkopirovano z katalogu Wunderlich z casti o mlhovkach:

Was sagt der TÜV?
Grundsätzlich erlaubt sind zwei Zusatzscheinwerfer gleichen Typs. Man
kann also beispielsweise zwei Nebelscheinwerfer am Sturzbügel mon-
tieren, ohne dass der TÜV etwas dagegen hat. Wer einen zusätzliches
Abblend- oder Fernlicht montieren möchte, kann dies grundsätzlich auch
tun, er darf dann jedoch nicht mehr als einen Zusatzscheinwerfer diesen
Typs anbringen, da ein Fahrzeug maximal nur über zwei Scheinwerfer
des gleichen Typs (Abblend- oder Fernlicht) verfügen darf. Einschrän-
kung: Mehr als zwei Fernlichtscheinwerfer sind im Ausland erlaubt, müs-
sen aber hierzulande abgedeckt sein.
Ein Beleuchtungsbeispiel: Ihre BMW hat ab Werk ein Abblend- und ein
Fernlicht. Also dürfen Sie ein zusätzliches Fern- und ein zusätzliches
Abblendlicht montieren, sowie zwei weitere Nebelscheinwerfer. Wo die
Fern- und Nebelscheinwerfer montiert sind, ist egal, nur der Zusatz-
schweinwerfer für Abblendlicht darf nicht weiter als 20 Zentimeter vom
Original-Abblend-Scheinwerfer entfernt sein.
Hintergrund: Bei normaler Witterung muss der entgegenkommende
Verkehr ein Motorrad weiterhin als Einspurfahrzeug erkennen
können.

Jestli tomu dobre rozumim, tak podle nemeckeho TÜV je mozne mit na vozidle (i na motorce) maximalne dva svetlomety od kazdeho typu - tzn. dve potkavaci, dve dalkova a ddve mlhovky. Na svoje bavo si tedy muzes namontovat bud dve mlhovky (protoze tam v zakladu zadna neni), jedno dodatecne dalkove a jedno dodatecne potkavaci (protoze uz tam jedno mas). Omezeni - dodatecne potkavaci by nemelo byt dal nez 20cm od puvodniho. Tolik hrube shrnuti toho clanecku...
To, ze ty svetla, co tam namontujes, by mely mit samy o sobe homologaci je jasne, ale myslim, ze na STK s tim po montazi nemusis - to by nam ale asi poradil nejspis Cycli. Jinak ja osobne mam namontovane mlhovky Micro DE, zapojene pres Autoswitch na vypinac blinkru - takze kdyz podrzim vypinac blinkru dyl jak 3 vteriny, zapne mi pridavny svetla. Ovsem tak, jak to ma Mao (vedlejsi vlakno o mlhovkach), se mi to zda lepsi... Shock no ale predelavat uz se mi to nechce Smile

Podle toho co pisou v katalogu Wunderlich muzete mit jedno pridavne dalkove, jedno pridavne potkavaci svetlo, ktere ale nesmi byt dal jak 20cm od puvodnich svetel. K temto dvema pridavnym svetlum muzete mit namontovany i pridavne mlhovky (2), u kterych je jedno kde budou.. Dohromady tedy muze byt 6 svetel - 2 potkavaci, 2 dalkove, 2 mlhovky. Montaz ale musi byt takove, ze moto bude porad vypadat jako jednostope vozidlo Cool..

Taky pisou, ze vic jak 2 dalkove svetla jsou povolena, ale pri cestovani za hranice musi byt ty prebytecny prikryty. Wink

Cycli
Přidané 08.03.2009 15:44

Moderátor
Registrace: 04.02.07
Ivo Bohuslav napsal:
Na motorce můžeš mít jedno přídavné dálkové a jednu mlhovku. Dálkové smí svítit jen s dálkáčem, může se zapínat samostatně, ale při přepnutí na potkávačku musí zhasnout. Mlhovka smí svítit jen s potkávačkou, při přepnutí na dálku musí zhasnout, taky může mít samostatný vypínač. U nás se na Tebe policajti vykašlou a i jinde taky, ale nesmíš jim moc dávat důvod, třeba rychlost. Rakušáci Tě za blbý zapojení přídavných světel nebo za gumy vykostěj. Já mám mlhovky taky blbě zapojený, ale všude mi to zatím prošlo. I na STK včetně Mitasek. Kamaráda za to samý jinde vykopli. Doporučuji zapojit dle vyhlášky.helpless

Může být jedna mlhovka a jedna dálková. S Německem nebo s Rakouskem to nesrovnávejte, protože tam jsou ( a můžou být, každý stát si toto doupraví podle sebe) odlišnosti. A světla pro denní svícení (ozačení RL a xenonový DRL) musí svítit samostatně a při zapnutí světel se musí vypnout. Nesmí svítit ani s obrysovkou. Takže po zapnutí klíčku se rozsvítí světla pro denní svícení a můžeš jezdit. Jakmile rozsvítíš obrysovky, tak musí automaticky zhasnout.
Jo a ta mlhovka a dálkový by měli být uprostřed motocyklu, což by byl asi pěknej hnus. Mám jednu fotku s takhle přidělaným světlem, tak ji sem dám. Ale sám bych si je takhle nepřidělal.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi

www.bmwgs.cz/infusions/reklama_seda_panel/img/logo_seda.jpg

http://www.bmwgs..../skype.htm

www.bmwgs.cz
Cycli
Přidané 08.03.2009 15:46

Moderátor
Tak takhle je to správně, ale hnus.
Cycli přiložený následující obrázek:

[63.85Kb]
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi

www.bmwgs.cz
Tchert
Přidané 09.03.2009 09:02

Registrace: 27.11.08
Cycli napsal:
Může být jedna mlhovka a jedna dálková. S Německem nebo s Rakouskem to nesrovnávejte, protože tam jsou ( a můžou být, každý stát si toto doupraví podle sebe) odlišnosti. A světla pro denní svícení (ozačení RL a xenonový DRL) musí svítit samostatně a při zapnutí světel se musí vypnout. Nesmí svítit ani s obrysovkou. Takže po zapnutí klíčku se rozsvítí světla pro denní svícení a můžeš jezdit. Jakmile rozsvítíš obrysovky, tak musí automaticky zhasnout.
Jo a ta mlhovka a dálkový by měli být uprostřed motocyklu, což by byl asi pěknej hnus. Mám jednu fotku s takhle přidělaným světlem, tak ji sem dám. Ale sám bych si je takhle nepřidělal.

Kde je tohle napsany? Je na to nejaky odkaz? Rad bych si to v klidu precet a pak nejak vymyslel ty svetla...

Cycli
Přidané 09.03.2009 09:39

Moderátor
Mám to v naší "kuchařce" a jinak je to vyhláška 103/1995 sb.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi

www.bmwgs.cz
Cycli
Přidané 09.03.2009 10:13

Moderátor
http://abonent.le...enDocument

Tady jsem ji našel celou komplet. A jsou to kontrolní úkony 613,601 a to snad bude vše. Kdyby něco napište. Je to zhruba v půlce stránky. A je to starší verze té vyhlášky a jsou v ní trochu chyby. Třeba to, že na jednostopém vozidle může byt jen jedno potkávací a dálkové světlo. To pravda není. Můžou být dvě. Já to mám u sebe v kuchařce opravené, tak to kdyžtak doladíme, nebo pak skusím sehnat čerstvější vyhlášku.
Upravil Cycli dne 09.03.2009 10:18
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi

www.bmwgs.cz
nForger
Přidané 09.03.2009 10:52

Registrace: 17.07.08
Cycli napsal:

Tady jsem ji našel celou komplet. A jsou to kontrolní úkony 613,601 a to snad bude vše. Kdyby něco napište. Je to zhruba v půlce stránky. A je to starší verze té vyhlášky a jsou v ní trochu chyby. Třeba to, že na jednostopém vozidle může byt jen jedno potkávací a dálkové světlo. To pravda není. Můžou být dvě. Já to mám u sebe v kuchařce opravené, tak to kdyžtak doladíme, nebo pak skusím sehnat čerstvější vyhlášku.

To s těma mlhovkama je divný - to by pak přece nemohlo BMW prodávat originál mlhovky na GSA, ne?

Tchert
Přidané 09.03.2009 10:57

Koukal jsem, ze ted je platna vyhlaska 302/2001, ale tam neni konkretni popis tech jednotlivych kontrolnich ukonu. Je tam jenom jejich vycet a nazev (aspon to co jsem nasel na netu tak bylo) ...

Cycli
Přidané 09.03.2009 11:33

Moderátor
nForger napsal:
Cycli napsal:

To s těma mlhovkama je divný - to by pak přece nemohlo BMW prodávat originál mlhovky na GSA, ne?

No proto píšu, že v D a i jiných státech mají jiné předpisy. Prostě to tak je. Nikdo to neřeší, ja to taky neřešim, ale dávám sem to co vymysleli v jiných institucích. Třeba to časem pozmění.
Ta 302 právě tak popsaná není, tak jsem dal odkaz na tu 103, ale s tím, že v ní jsou změny.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi

www.bmwgs.cz
Tchert
Přidané 09.03.2009 11:58

Pokud mi nejaka vyhlaska predepisuje, za mam zkontrolovat pocet svetel, tak by minimalne v nejake jine (nejlepe ale v teto) mel byt uveden ten konkretni pocet.

Ten podminiovaci zpusob tam je, protoze jsme v CR...

Pokud to tak neni, tak si myslim, ze me kvuli tomu nemuzou od STK vyhodit...

MotoPaja
Přidané 10.03.2009 01:10

Registrace: 29.07.08
Ivo Bohuslav napsal:

mlhovky MUSÍ mít vlastní vypínač
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 83
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 4.25 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI