Předem, protože si myslím že se objeví dva tábory, bych chtěl upozornit že se jedná spíše o téma k vyjádření postřehů než k hádkám. Vlastně mě zajímá na co se mám dále připravit :-)
No a k věci.
Před x lety jsem si koupil Zetku 150 C rok asi 52. Vlastně to je s pérákem jediná motorka co se mi z našich hájú líbí. Je to opravdu dávno, možná 1997.
No a nazrál čas.
Takže klika do kyjova, výfuky z Budějic, a přišel nařadu kartr, kouknu na stránky a vybral jsem poměrně provařenou firmu na chemické čištění.
Na stránách hrubý nástřel výpočtu ceny. Cca kg/250kč bez Dph. Ok, mám práci s Bawory :-)))) tohle nechám borcům, co to znají. Po měsíci příjde na poštu balík 4990kč. No podle mých propočtů (a propočtů ze stránek jejich) /8,5kg max 2500kč. Tak volám borci, to asi není můj motor,, ale je máte tady deset oprav a nějaké broušení.....no pak už taková stupidní diskuze. Kdybych já ve firmě udělal zakázku s 100% navýšením....no nevím. To mě fakt nasr.lo. Ku.va kdyby zvedli telefon, mám respekt k práci, ale tohle je normální vym..rd. Tak dlouho už jsem nebyl sprostý. :-)))) Když to srovnám s tím ja mi Bohumil pomohl s válcem , hlavou. Jasně je to něco jiného, někoho to živí, ale kruci právě proto. No zase mě to posunulo o krok dál k mému přesvědčení že veteránismus je prodejný šmejd. A tak směřuji jinam, sežerte si ty nepojízdné hrůzy. :-))))) fuj, Já se zase uklidním, jdu na Ostravar.
Na chemické leštění/čištění doporučuju pana Leopolda Tůmu z Vrchlabí, když by jsi nahodou ještě něco dělal. Co jsem chtel to udělal, co jsem měl chtit, to mi nabydnul. Co jsem nechtěl to nedělal.
Widlak přiložený následující obrázek:
Ok, když jsem se ted podival na stranky, tak jsem se asi trefil , ono je to ted celkem problem, Potreboval jsem neco nachromovat stalo to nesmysl a stalo to za hov... Jinde cena dobra ale nevratilo se mi vsechno. Pak jsem nekde objednal lanka, nahovn... Tak jsem vysmelil originalni, kolikrat si rikam, jak ty firmy vlastne muzou fungovat...
Vždycky se jen usmívám, když slyším o "chemickém čištění - leštění" Všichni co to dělají kolem toho dělají drahoty jak jde o Know how a že používají kde co a bla bla... Přitom jde pouze o ku.revsky předražený "pískování" rozuměj trochu jiný jménem vapor blasting
Tak "chemicky" čistěte
Sorry Waltře, teď budeš nakrlej ještě víc
YouTube Video
Upravil Stewe dne 02.12.2017 09:33
GSA 1250 Rallye 2024
Asi se fakt vyplatí najít dobrou renovační dílnu a některé věci nechat udělat u nich. Oni už mají své dodavatele a vědí kde to za to stojí. Já teď toho mám více a řeším to po částech. Prase, californian,čz 250 trial, čz 250 trial svazarm a ještě pokukuju po něčem v perfektním patinovaném stavu. Spolupracuju s motokenny a na čem se dohodnem tak to je. Ceny sedí a kvalita 100%
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
No nevyvětralo to. Napsal jsem p. Tůmovi, že věc předám úřadům. Možná kdyby se borec chytil za nos a vypadla z něj aspoň omluva...nic. Takže asi obchodní inspekce.
Je to jako všude, tam kde jakoby člověk moc nekouká na cenu (Koníčky-veteráni, svatby, mazlíčc atd..) je prostor pro tenhle typ šmejdu. Člověk si to chce užít a je smířen pustit kačku, no a tak se to prostě zneužívá.
Nemám ani chuť rozbalit balík.
Řekl jsem A, musím i B. Rozbalil jsem to a je to pěkné a měl jsem zlomené dva kousky na bloku, a jsou opraveny. Navařeny a vyleštěny. Takže mě vlastně hlavně sere, že se neozvali. Ikdyž se mi ta cena zdá přestřelena pořád....
4990:1,21=4124. Pises, ze jsi cekal cca 2500. Tzn 1600 za nejaky opravy. Odpovida to? Rekneme 300/hod za praci a jsme na zhruba peti hodinach prace...co udelas ze pet hodin??nikoho se nezastavam...kazdou chvili nekdo ode me neco chce opravit, vetsina lidi prijde se slovy “to udelas jen...”. Tenkrat jsem tady klukovi z fora delal 21kolo na 1150. Bylo s tim srani brutalni. A vis co jsem dostal? Flasku...podotykam ze jsem ho vubec neznal a videl poprve v zivote. Kdyz jsem videl ze to s tou flaskou mysli vazne, tak jsem si ji vzal, usmal se a skoncil s delanim cehokoliv pro cizi lidi. Kamarad je neco jinyho...
Michal21 - Dělal jsem borcovi tady z fora přední bouchlé kolo 21"na 1150. Oba víme jaká je to mrdačka a kolik hodin to zabere. Kolo jsem poslal s tím, že až mu to dojde, nasadí na moto, dá vědět zda je ok. Pak si vyřešíme co za to. Už se neozval a ani ta flaška se nekonala, ani stovku za poštovné. Posral to všem co přišli po něm. Chci 1000,- předem jinak to nemusí ani tahat z kufru auta
Upravil Zdenek 1150 dne 04.12.2017 15:22
To máte pánové opravdu ošklivé zkušenosti. Já mám naopak zase s lidmi z fóra zkušenosti veskrze pozitivní, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že bych byl dlužen, pokud nezapomenu, což se může stát, ale nestává. Mám pod kůží, že dobré účty dělají dobré přátele a když mě někdo něco vyrobil, opravil, pomohl, tak jeden z prvních dotazů je, kolik za to a nebo co za to. Že se člověk, který mě viděl párkrát, zvedne, zajede pro vozejk a doveze mě z Plzně do Prahy s vysypanou převodovkou, ani by mě nenapadlo to ocenit podáním ruky a říct dík. To bych se potom asi dost styděl a hlavně, příště se na mě každej vy... zvysoka. Už musí umět člověk ocenit ochotu, obětovavaný čas a pohodlí a potom, ani auto nejezdí na vzduch.....
A že nikdy už nic potřebovat nebudu? To je blbost. I s novým strojem může člověk někde "zůstat". Třeba.
Ale je tu i druhá strana mince a to, že si člověk nechce a nebo neumí pořádně říct o odměnu, když se sama nenabízí hned z druhé strany. Třeba práce pro příbuzné a kamarády, tam mě nějakou dobu trvalo, než jsem byl schopen říct nějakou cenu a přitom se uleví oběma stranám. Jeden nemá pocit, že zůstal dlužnej a druhej, že byl za blbce.
Ovšem narazit na vychytralce a nebo rovnou šmejda taky není problém.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Zdenek 1150 napsal:
Michal21 - Dělal jsem borcovi tady z fora přední bouchlé kolo 21"na 1150. Oba víme jaká je to mrdačka a kolik hodin to zabere. Kolo jsem poslal s tím, že až mu to dojde, nasadí na moto, dá vědět zda je ok. Pak si vyřešíme co za to. Už se neozval a ani ta flaška se nekonala, ani stovku za poštovné. Posral to všem co přišli po něm. Chci 1000,- předem jinak to nemusí ani tahat z kufru auta
mas to napsat na forum rovnou. Presne KDO to je atd.
Jinak nema motiv to priste udelat jinak.
A my bychom meli byt v techto pripadech nekompromisni.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hicks má naprostou pravdu, důvěra v komunitě se musí chránit a proto, jak píše, bychom měli v těchto případech nekompromisní.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra