chtěl bych se vás tímto prosit o radu. Dnes jsem čistil brzdiče na předním kole u BMW R 1150 GSA, r.v.2002. A zjistil jsem, že pravý brzdič je docela mimo osu s kotoučem.
Myslím to tak, aby byl brz. kotouč ve středu brzdiče, tak bych musel dát mezi nosník a brzdič "podložky", aby došlo k jejich vycentrování. Teď je brz. kotouč těsně blízko levé vnitřní brzdiče. Když jsem tam nainstaloval jiný brzdič - stejný díl, tak je to pořád špatný...
Koukal jsem i na kotouč, ten by měl být dobrý - neháže. destičky jsou sjety stejnoměrně.
Je možné, že jsem špatně složil přední kolo, že se vůle brzdiče vymezuje určitým dotažením pravé hohy k ose kola a podle toho se i vymezí brzdič?
Nezkurvím něco?
Nemáš špatně nandané kolo? Na jedné straně je šnek od tachometru a na druhé straně kola podložka. Destičky se při zmáčknutí brzdy vycentrují vůči kotouči.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Ahoj,
teď jsem se vrátil z garáze, nedalo mi to a ještě jsem se vrátil do garáže a čuměl jsem na tu osu, jestli jsem tam neudělal něco blbě. Nejdříve jsem povolil šroub na noze pravé nohy a nic víc. Ta noha po povolení šroubu na té ose byla volná.
Osu jsem měl normáně dotaženou na moment, tak mi je divní, že ta noha na tý ose lítá, teda není pevně stažená??? Někde jsem asi udělal chybu...??? Ale, když jsem kouknul na sestavení, tak to mám jak to píšou v servisním manuálu.
Když dotahuješ přední kolo, osa Ti stahuje i pravou nohu ke kolu?
Osa na pravé straně (z pohledu řidiče) má 25mm před i za vidlicí, tzn., že nohou jen prochází.
Pokud má pravá noha po povolení toho stahovacího šroubu nějakou větší vůli, hledal bych problém ve středovém můstku, případně v uložení v horních brýlích.
děkuju za pomoc. Už je vše dobré. Vše jsem znovu rozhodil, vidlici a přední kolo. No a pak jsem vše sesadil a je to dobrý..... ...
Je fakt, že jsem před tímto problémem měnil olej a gufera ve vidlicich, ložisko v horních brýlich.
Něco jsem pri sestavování udělal špatně, ale další rozborka - sborka vše vyřešila.
Ještě jednou moc děkuju.
Upravil monsery dne 09.01.2018 13:58