Čau,
včera sem vyměnil úplně zajebanej vzduchovej filtr za novej lepčí a když sem to projížděl tak mi ruplo plynový lanko, máte někdo zkušenosti s výměnou? Jedná se o to lanko který jde z podbaterky na klapku, ne to od heftu. Rozebral jsem to a vzhledem k tomu, že jsou lanka na obou koncích zaslepený válečkama tak to asi bude docela rychta. Zajímá mě hlavně, pokud ste to někdo dělal samodomo, jestli vydrží letování na jednom konci toho lanka. Mám ověřeno, že se to dá nahradit normálnim brzdovim lankem od kola a de to, akorát je třeba to pokrátit a na jený straně zaletovat. Musim to zmáknout ještě dneska protože konec léta se rychle blíží. Dky za rady.
Nikdy jsem to nedělal, ale když to kloudně proletuješ, tak by jsi nemusel mít žádná problém. Stejně už to máš asi hotový. Tak sem napiš kdyžtak jak to šlo.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Tak a je to je to sice děsná piplačka ale de to. Trvalo mi to asi 3 h, protože nejsem na takovou hodinářskou práci zvyklej. Je taky třeba udělat to všechno přesně, bovdeny a lanka musej bejt akorát, ale kdyš se chce všechno de.
No, synchro na volnoběh bude určitě v pohodě, ale na manometry bych to stejně napíchnul - při zátěži (přidání plynu) může chodit jedna klapka o něco dřív a už se druhej válec "veze".
Tak sem to dal, ke Žlábkovi a je to nově seřízený. Jezdí o něco líp, ale na kvalitu mý opravy nikdo nic nenamítal (i když sem to předem hlásil), takže je to nakonec asi přece jen v poho. Od tý opravy sem najezdil ještě asi 4tis., takže mám za to, že už to bude držet.