Ahoj chtěl bych se optat jaké berete duše zda je rozdíl v kvalitě různých výrobců.Chci měnit preventivně jsou tam ještě od výroby jezdím silnici/off v poměru 70/30.Díky za info.
zdar
ja do gum beru zasadne zesilene duse (sila 3-4mm) kuli mensi nachylnosti na propichnuti v offu.
Pak si jeste kupuji standardni tenke pro vozeni sebou, jelikoz nezabiraji tolik mista narozdil od tech zesilenych. na dojeti dobry.
Vyrobce mam ruzne a nikdy jsem nepoznal rozdil mezi nimi.
Metzeler, Michelin a pod chyby neudelas. Posledni ma KYOTO a taky Ok.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
To sem netusil ze egzistuje zesilena duse.tak sem teda napsal do guglu zesilena duse 90 90 21 a ukazuje mi to jen 2,5 mm ja totiz nechal ve starym gs ty puvodni stym ze kolem komina to staci ale odvazuju se uz na delsi vylety tak me to hloda v hlavje...
Kupredu spatki ni krok...
Ze začátku jsem jezdil jenom na těch zesílených, ale na propíchnutí to podle mne nemá vliv. Odolnější je na procvaknutí když jezdíš na podhuštěných v terénu. jenomže když nemáš haltr tak než zjistíš že jsi píchl, tak urveš ventilek. Další problém je že pokud máš tvrdší pneu, tak se dělá mnohem hůř defekt. Hlavně na předním kole, zbývá tam méně místa a to usazování s haltrem je taky na ... mluvím hlavně o terénu a pneu od bahna. Na silnic bych doporučil pouze ty slabé.
aron napsal:
Ze začátku jsem jezdil jenom na těch zesílených, ale na propíchnutí to podle mne nemá vliv. Odolnější je na procvaknutí když jezdíš na podhuštěných v terénu. jenomže když nemáš haltr tak než zjistíš že jsi píchl, tak urveš ventilek. Další problém je že pokud máš tvrdší pneu, tak se dělá mnohem hůř defekt. Hlavně na předním kole, zbývá tam méně místa a to usazování s haltrem je taky na ... mluvím hlavně o terénu a pneu od bahna. Na silnic bych doporučil pouze ty slabé.
Pod to se podepíšu u 21" dělat kolo se zesílenou duší Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Uz jste nekdy meli haltr na prednim kole na velke motorce?
To se neda jet vice jak 100 km/h. Pri vetsi rychlosti to zacne skakat, mlatit s riditkama a s vami trest jak svina. Hrozi ze se utrhne cely kokpit.
Postupem casu jsem prestal pouzivat halter i na zadnim kole. Pri 1.2baru jsem ventilek jeste neutrh ani pri zavodech.
Je to vec nazoru a jezdim opacny pomer offu.
Napr v Mauretanii na pousti je takova pichlava trava, kt se napichala do plaste a propichala ho jako reseto. Nemit zesilenou dusi, tak jsme dojeli.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
dufino napsal:
Uz jste nekdy meli haltr na prednim kole na velke motorce?
To se neda jet vice jak 100 km/h. Pri vetsi rychlosti to zacne skakat, mlatit s riditkama a s vami trest jak svina. Hrozi ze se utrhne cely kokpit.
Postupem casu jsem prestal pouzivat halter i na zadnim kole. Pri 1.2baru jsem ventilek jeste neutrh ani pri zavodech.
Je to vec nazoru a jezdim opacny pomer offu.
Napr v Mauretanii na pousti je takova pichlava trava, kt se napichala do plaste a propichala ho jako reseto. Nemit zesilenou dusi, tak jsme dojeli.
S tím samozřejmě souhlasím, haltry jsem používal na XL600R a ta byla jen do terénu /bez SPZ/. Na osmikile je nepoužívám. To utrhnutí ventilku jsem měl dostkrát, ale je to tím že když se bahníme, tak kolikrát nepostřehnu že tam již malý defekt je a tlak je pak mnohem nižší a je to v háji. jde tu jen o to že silná duše je o cca 300 kč dražší.