Zdravim všechny příznivce značky, nikdy jsem na fóru nenašel odpověď, tak se na Vas obracím s žádostí o radu. V úvodu jsem nakopíroval odkaz na video na youtube. Blbne mi tachometr na mem stroji, r.v. 2001, viz. odkaz. Potreboval bych poradit cim by to mohlo byt. Kdyz odpojim a zapojim baterku, tak se tachometr ustálí a po nastartovani začne zase skakat a blbnout.
Diky za kladne odpovědi.
Mimochodem, když už se mluví o proklepání drátů. Lze ty dráty proklepat i bez toho aby to bylo poznat na tom fáči, který drží svazek dohromady? Po těch letech mi ta páska tak zkřehla, že se bojím na ni jen podívat, aby se nerozpadla. Ale na pohled vypadá netknutá. Sám mám něco v elektrice špatně.
Baterku mam novou,kontakty ocistene a dotazene. Dnes jsem rozebral co slo, kontaktolem prostrikal co slo, utahl co slo, vycistil snimac otacek na zadnim kole...
Vizualne jsem zkontroloval svazek u stelovani tuhosti zadniho tlumice, je trosku potrhana cerna bužírka. S kabelazi jsem zahejbal, motorku nastartoval a po cca 3 minutach postupne tachometr přestal blbnout, ustalil se a zase normalne funguje...
Nepochopitelne...
Abych doresil tenhle problem, snad nekomu pomuzu. Motorku jsem rozebral do sroubku, zkontroloval po jednom vsechny kabely, vymenil nekolik baterek, ...... a nakonec i prepajel kondenzatory na zakladni desce tachometru - bez vysledku. Nakonec jsem nasranej koupil jinej starsi tachometr, vymenil a ted mam klid. "Novy" tacho funguje jak ma, absolutne bez problemu.