Tak se mi najednou stalo, že mám na GSA najeto 10tis km. A to, jak známo obnáší pro většinu samohybných vehementů garanční prohlídku. Nejdřív se termín zdál daleko, ale najednou je přede dveřmi. Tak člověk standartně řeší, že tam dojede po ose (Praha). Pak jsem s ohledem na nepříliš přesvědčivou předpověď počasí vyměknul a jal se přemýšlet, zdali se mi BMW vejde do transporteru. Inu vejde. Metr hovoří jasně. Jen si říkám - sundám plexi a zrcátka a je tam. Zdá se to na první pohled poměrně bezproblémová záležitost. Ale jakmile je auto před garáží a fošny položeny, zjišťuji opravdovou realitu. Přeci jen 50cm hrana tranďáku a krátké prkno bude výzva. Už sám o sobě je ten BMW vehement vysokej(na mě), a při představě předního kola už v autě, já visící za řidítka na něm, nohy ještě na zemi, tak mne jistota opouští. Ale co. Maximálně jebne na zem.... Takže fošny. Svině klouzavý popojížděj před motorkou jako naschvál. Takže zpět, upravit fošny a zmenšit nájezdový úhel. Hotovo. Cigárko a prudké zamyšlení se. Ne, Láďovi ještě volat nebudu :-) Je sice doma, ale přeci to tam, kurva dám sám. Tlačím co to jde, ale váha a úhel hovoří. Ani omylem. Nevadí, má to motor. Startování, lehce plyn, spojka a hups, přední kolo nahoře. Zatím za řidítka nevisím :-) Takže motor vypnout, ale co dál. Ani dolů, ani nahoru, prostě prekérka. Na stojánek si to teď nedáš, debile... Takže tlačit. Tlačím, asi i prdím, ale jde to. Ztuha. 10 čísel, brzda. 10 čísel, brzda. Zadní kolo pomalu ale jistě stoupá po krátké fošně. Zatím došáhnu. Hlavně udržet balanc. Představa kouřícího souseda na balkoně o dvě patra nade mnou, jak se válí smíchy jak se já válím pod motorkou, to posiluje. Nakonec opravdu a kupodivu, kurva fix je tam. Hurá. Chyba. Stojím skrčenej v transporteru s motorkou. Ale na špatné straně. Jako by nemohl být hlavní stojan na mé straně, jako je přední brzda. Ne. Je opačně. Takže balancování a ručkování okolo motorky pěkně zadem a už jsem tam. Dávám na stojan. Zase problém. BMW se vyhupslo nahoru na stojan, ale hlavně taky tak o 30 čísel couvlo. A už je to v pr.., protože nezavřu dveře. Tak sednout na bobek, zapřít se o hranu futer auta a tlačit do hlavního stojanu, co nejníž to jde. Nic moc, centimetry a zásek a dost. Ale - teď už nastal bod zlomu a mohu zavolat Láďu, aby mi to pomohl postrčit. Ve dvou malina :-)
Tak příště, kdyby tratary padaly, jedu po ose :-)
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
Gratuluji k výkonu.
Já jsem se takto včera zamýšlel jak to nacpat do vozíku. Nakonec jsem na sebe nacpal všechno oblečení a vzal jsem to po svých. Vánice byla až 3 km od domova , jinak v pohodě.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
machradek napsal:
Tak se mi najednou stalo, že mám na GSA najeto 10tis km. A to, jak známo obnáší pro většinu samohybných vehementů garanční prohlídku. Nejdřív se termín zdál daleko, ale najednou je přede dveřmi. Tak člověk standartně řeší, že tam dojede po ose (Praha). Pak jsem s ohledem na nepříliš přesvědčivou předpověď počasí vyměknul a jal se přemýšlet, zdali se mi BMW vejde do transporteru. Inu vejde. Metr hovoří jasně. Jen si říkám - sundám plexi a zrcátka a je tam. Zdá se to na první pohled poměrně bezproblémová záležitost. Ale jakmile je auto před garáží a fošny položeny, zjišťuji opravdovou realitu. Přeci jen 50cm hrana tranďáku a krátké prkno bude výzva. Už sám o sobě je ten BMW vehement vysokej(na mě), a při představě předního kola už v autě, já visící za řidítka na něm, nohy ještě na zemi, tak mne jistota opouští. Ale co. Maximálně jebne na zem.... Takže fošny. Svině klouzavý popojížděj před motorkou jako naschvál. Takže zpět, upravit fošny a zmenšit nájezdový úhel. Hotovo. Cigárko a prudké zamyšlení se. Ne, Láďovi ještě volat nebudu :-) Je sice doma, ale přeci to tam, kurva dám sám. Tlačím co to jde, ale váha a úhel hovoří. Ani omylem. Nevadí, má to motor. Startování, lehce plyn, spojka a hups, přední kolo nahoře. Zatím za řidítka nevisím :-) Takže motor vypnout, ale co dál. Ani dolů, ani nahoru, prostě prekérka. Na stojánek si to teď nedáš, debile... Takže tlačit. Tlačím, asi i prdím, ale jde to. Ztuha. 10 čísel, brzda. 10 čísel, brzda. Zadní kolo pomalu ale jistě stoupá po krátké fošně. Zatím došáhnu. Hlavně udržet balanc. Představa kouřícího souseda na balkoně o dvě patra nade mnou, jak se válí smíchy jak se já válím pod motorkou, to posiluje. Nakonec opravdu a kupodivu, kurva fix je tam. Hurá. Chyba. Stojím skrčenej v transporteru s motorkou. Ale na špatné straně. Jako by nemohl být hlavní stojan na mé straně, jako je přední brzda. Ne. Je opačně. Takže balancování a ručkování okolo motorky pěkně zadem a už jsem tam. Dávám na stojan. Zase problém. BMW se vyhupslo nahoru na stojan, ale hlavně taky tak o 30 čísel couvlo. A už je to v pr.., protože nezavřu dveře. Tak sednout na bobek, zapřít se o hranu futer auta a tlačit do hlavního stojanu, co nejníž to jde. Nic moc, centimetry a zásek a dost. Ale - teď už nastal bod zlomu a mohu zavolat Láďu, aby mi to pomohl postrčit. Ve dvou malina :-)
Tak příště, kdyby tratary padaly, jedu po ose :-)
No teda tak nevím to je 12 ADV jak koukám ja běhal s metrem a pořd mi to do T4 nějak teoreticky nevleze na výšku (sundat plexi zrcátka , ale vypadá to i na budíky a určitě sklopit řidítka že tys chvilu dělal s caprfíldem z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
tak to je masírka, to bych tím sousedem chtěl být, asi bych se za břicho popadal! Dneska už to mám vykoumané, mám na dodávce hydraulickou plošinu, takže to jen zabzučí a jsem v autě. Každopádně ještě u bývalé XJR, kterou jsem nakládal taky přes fošnu a s motorem, se mi stalo, že jak přední kolo vjelo do auta, tak mi cukla ruka s plynem a při protočení zadního kola udělala fošna tradá, motorka lehla na břichem na práh auta. Takže jedno kolo vevnitř a druhé ve vzduchu. Rovnováhu samo nedržela. Rudej jsem byl až na prdeli. Hlavně že jsem před tím hrdě odmítal každou pomoc. Ještě že rychle přispěchali kolomjdoucí na pomoc, přeci jen XJR není gumová jako GS.
Ale jinak pánové, nikdy, nikdy nepřevážet motocykl na hlavním ani na bočním stojánku !
Motorka musí být oběma kolama na korbě/na podlaze auta/vozíku.
Ideální je zapřené přední kolo a motorka stažená dopředu dolů k podlaze. Hlavně to musí být tak, aby se zamačkla pružina, tak se totiž docílí toho, že budou popruhy neustále napnuté a nepovolí. Ti opatrnější mohou ještě vyvázat motorku vzadu
Pade přiložený následující obrázek:
Něco mi to připomnělo... Jo už vím moje první a poslední garančka v AuTecu. Taky jsem ji vezl v dodávce. Tentokrát to byl Renault Trafic. Taky se to tam vešlo jen taktak a se sundaným plexi a zrcátkama. Já to tam dostal spojčením na jedničku a ani jsem se moc nezapotil. Ale taky jsem toho měl plný pazoury...
Jako nouzovka dobrý,ale často bych to nedělal.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
jasný, taky to tak vozím, ale navíc dávám ještě špalek pod ochraný plech, protože jinak, když kurty dotahuju, tak je mi líto té pružiny, kterou nelidsky stahuju. Takhle motorku stáhnu k tomu špalku a je to bezpečný.
Žádný špalek nedávat ! Je to zbytečné a zvyšuje to riziko, že se motocykl sesmekne.
Kdyby jste viděli, jak jsou motorky přitažené v transportní krabici ... Někdy je problém ty popruhy vůbec povolit a musí se přeříznout. A to je tak motocykl stažený někdy i týdny, než dorazí k dealerovi. To těch pár hodin převozu v tomto stavu nehraje pro pružinu žádnou roli.
tady je fotka, jak to gurtňujou do bedny přímo ve fabrice.... jo ,a osobně o ty pružiny bych se asi až tak nebál, když jsem viděl naživo, jak to bylo utažený na lowrider ...A to 6týdnú, od výroby do povolení gurten. http://www.bmwgs....cle_id=114
Pade mě předběhl ..
Upravil W dne 20.03.2009 17:03
no, ne že bych na můj špalek při přepravě do budoucna zanevřel (asi už jsme si k sobě vytvořili nějaké pouto a vzájemně se věříme), ale tohle originál balení mě dost překvapilo. Stejně bych neměl srdce, tu němou tvář takto ponížit (nejen kurtama k podlaze).
Nejhorší je to dostat do auta. Minulý měsíc jsem ji rval do transita podobně jako Machradek a pak mechamik v servisu ji vytáh jak kdyby vážila 50kg. Asi je to spíš věcí cviku