Zdravím páni, nemá tu niekto náhodou namontované bočné deflektory z 1150tky alebo 1200vky na 1100 ? poprípade nejako home made poriešené deflektory na 1100vke ? Kúpil som si pár na 1200(podobny ako na1150) len tak na skúšku že či s tým niečo vymyslím ale zatial som nenašiel nejaký rozumný spôsob montáže hlavne teda z dôvodu že na 1100vke je opačný sklon plastov než na 1150 a 1200. Našiel som dokonca aj montáž ako na obrázku nižšie ale o fungovaní trochu pochybujem. Na ramenách mi vadí chladnejší vzduch a čo som čítal tak by to malo riešiť prúdenie vzduchu okolo ramien. Nechcem to montovať na silu, skor ide len o pokus / zimné špekulovanie. Keď tak to predám.
bubak1100 přiložený následující obrázek:
Zdravím páni , viem že nemám nasledovať tie fotografie to len tak že možno sa niekto inšpiruje
Takto by to mohlo vyzerať na 1100vke viď foto nižšie a približuje sa to sklonu ako na tej 1150tke z linku od ENCORE vyšie . Ale keď som si pozeral fotografie ako sa to montuje na 1200ku tak ten sklon je oveľa väčší.
BMW R1200 http://mojegs.cz/...results=20
Mám je na R1150 GSA, kdysi je tu nabízel jako své vlastní výrobky člen Wostrejs. Mám je už asi 5 let a vzpomínám, že i když to nebylo nic dramatického, tak ke zlepšení došlo v oblasti trupu. Na ramena si nevzpomínám, ale v podpaží a na bocích trupu se komfort znatelně zlepšil.
Tak som to zvŕtal a keď sa otepli otestujem to. Pri pohľade spredu mám pocit že než sa nejaký vzduch dostane na tie deflektory rozbije sa o blinkre. Inak vizuálne to nevyzerá zle. Pak dám vedieť , možno sa niekto inšpiruje. Ale čudujem sa že nikto nič také na 1100vke už neskúšal.
Zdravím, problém je ten že som to namontoval pred prvou jarnou jazdou a teda neviem adekvátne posúdiť rozdiel. Nemám žiaden problém s nárazmi na spodnú časť helmy. V nedeľu ích vyskúšam demontovať a zistiť rozdiel. Inak som ich trochu upravil aby som zväčšil ich sklon viď foto.
Díky za odpověď a za fota. Koupil jsem plexi o síle 4mm. Zkusím si to dle tvého vzoru naohýbat. Docela bych byl rád, kdyby toto řešení fungovalo. Z těch míst mi fouká zespodu na helmu, po přiložení ruky hluk v helmě ustane. Celou dobu jsem si myslel, že je to kratkým plexi, až tato diskuze mě navedla, takže ještě jednou díky
Tak som to dnes skúsil odmontovať a fúkalo mi do oblasti pásu a vzduch sa mi víril na tele. Ďalej mi viacej fúkali z vrchu na stehna. Ani s ani bez bočných delflektorov som nárazy spodok helmy nemal. Toto Ti skôr vyrieši plexi štíť prípadne deflektor naň.
Právě že jsem deflektor na štít již namontoval a už nemám nárazy do helmy. Zkusím vyrobit boční deflektor a potom poreferuji, jak se to zlepšilo v mém případě. Diky za tip.
Rozmazlen z cestovního skútru, jsem chtěl omezit proudění vzduchu na tělo, především pak proudění vzduchu na hruď, odkud se vzduch obracel přímo pod helmu. S narůstající rychlostí, se příjem vzduchu zvyšoval a to mě rušilo. Na odpovědi (hlavně od bratra R1150GS), že na motorce fouká, jsem nereagoval a provedl pokus (viz. foto) a vyrobil boční deflektory. Děkuji Bubakovi1100 za poskytnuté foto a názory.
Výsledek:
Přidáním bočních deflektorů opravdu na tělo méně fouká a jízdu si více užiji. Vyrobil jsem pro mne maximální velikost deflektorů, co jsem schopen ještě vzhledově akceptovat. Rozšiřováním do stran se proudění vzduchu na tělo omezuje, ale to už bych z toho opravdu dělal něco jiného, než co to je. Závěrem už jen dodám, že jsem tímto počinem získal pohodovější pocit na delších přesunech. Ztratil jsem však punc originality R1100GS a při pádu, položení, bych o deflektor přišel. Takže na polní vyjížďky to bude lepší sundat. Pokud bych chtěl uvést moto do původního stavu, musel bych vyměnit stříbrný plastový kryt pod světlem. Dobré pro ty, co cestují hlavně po silnicích (ti ale mají jiné stroje), špatné pro ty, co jezdí v terénu, nebo kombinují.
Metuje přiložený následující obrázek: