Ahojte,
Resil takovy zajimavy ptoblem.
Na f650gs z roku 04 po vypnuti klicku na dele jak minutu se vyresetuji budiky.
Hodiny se vymazou na 00:00 a co je jeate vtipnejsi zr ujeta vzdalenost na ODO se nastavi na 174km.
Johnny469 napsal:
Ahoj
řeším od včera uplně to samý, jen mi to vyresetuje otočení klíčku. Na ODO mam 432 =D
No nepotěšilo mě to =/
U nas uz ok, nevim jakou to melo provazanost ale byla praskla jedna pojistka. A od te doby co se vymenila budiky jedou v pohode. Drzej pamet na odo i na cas.
Jojo, trapi me to taky.Ted jsem meril napeti na pojistkach a je to 12V. Kdyz jsem pak vymontoval budiky, tak tam uz jsem nevedel kde to merit bo na tom konektoru pro budiku uz jsem nevedel kde.
BMW F 650 GS Dakar
Nazdar! Dnes som riešil rovnaký problém. Ako prvé som skontroloval poistky (je ich 8) . tj. vytiahnuť každú skontrolovať a očistiť kontakt, vložiť späť. V spodnom rade úplne v pravo je 10A. Tá bola spálená. Po výmene môžem vytiahnúť kľúč a hodiny aj tachometer zostanú svietiť. Ak by to nebolo poistkou, navrhujem zmerať kontakt (kam ide poistka) s kostrou. Tým sa dá vylúčit problém od batérie po poistkovú skrinku. Následne by som skúsil ,,presvietiť´´ kabeláž od spomínanej poistky po prístrojovú dosku.
Zdravím, mám podobný problém s budíkmi, vymazuje mi celkove km počas jazdy, čas takisto nejde nastavit, niekedy seknu obe ručičky, a svieti rezerva aj ked je plna nadrž. Poistky su ok.. kontakty na baterke tiež... Myslíte že by to mohla byt ta kabeláž? Alebo treba nové budíky? Prípadne oprava budíkov? Vie mi niekto poradit čo s tým, prosím?
Ahoj, hodím si první post - úplně přesně jak popisuje GSko4 - občas se seknou ručičky, občas jenom jedna, rezerva svítí s plnou nádrží. Největší pecka byla zatím, že neustále přeblikávaly minuty na hodinách jako když se nastavují čudlíkem. Čudlík nereaguje. Minuty frčely i po otočení klíčkem.
Oprava je automatická a náhodná, ale většinou to pár dnů trvá. A někdy po otočení klíčku to v budíkách cvaká jako ve starých hodinách.
Moto mám krátce, tak jsem zatím nedělal nic, ale postnu report, jestli kontakty/pojistky něco zmůžou.
Podobnou věc jsem řešil, nejdříve občas hláška, že nesvítí světlo (zadní led + brzda), pak jsem si všiml, že se resetuje denní interval, ale hodiny ne. Najednou se sekla ručička a pak už jsem nenastartoval.
Našel jsem lehce uvolněn šroub na - baterky, po utažení bez problémů.
BMW F650 GS twin,09