Kolegové,chtěl bych poprosit o radu. Konečně jsem se dostal ke kompletní výměně olejů,od předchozího majitele se mě tomu moc nechtělo věřit...při vypuštění z převodovky mě vytekly tak 3 dl místo 0,75 l a zbytek jsem našel v kardanu....mohl by mě někdo poradit,kde je jaké gufero či přes co by to mohlo protikat...složitost opravy....děkuji za informace
gufero z výstupu převodovky, musíš sundat tubus ve kterém je kardan staré gufero vytáhneš a nové narazíš
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
DAGR napsal:
gufero z výstupu převodovky, musíš sundat tubus ve kterém je kardan staré gufero vytáhneš a nové narazíš
Už jsem to tak nějak našel v manuálu,ale zrovna ty gufera tam moc znázorněná nejsou...dají se někde koupit přímo jen gufera,je to nějaká klasika nebo atip...něco podobného už jsem si dělat na čtyřkolce TGB Target 425 a tam je všechno atip,všechno jen origo díly...na internetu jsem na gso našel jen gufera s ložiskama komplet...
A stačí povolit tubus jen vpředu u převodovky přes ty velký imbusovy šrouby něco se musí rozdělat celá od zadu?
Odvez to někomu, kdo tomu rozumí, je toho dost na zkontrolování a jak píše Bohumil potřebuješ všelijaké pasty, vazelíny a přípravky...
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Zkoukl jsem na YouTube pár videí z kompletní výměny a repase kardanu a nic složitého na tom není..nemusí se kardan rozebírat celý ,jde vytáhnout komplet...zkusím doma sám...origo díly určitě..ale všude jsem našel jen sady gufero i s ložisky...samotná gufera ne...
Elta21 napsal:
Zkoukl jsem na YouTube pár videí z kompletní výměny a repase kardanu a nic složitého na tom není..nemusí se kardan rozebírat celý ,jde vytáhnout komplet...zkusím doma sám...origo díly určitě..ale všude jsem našel jen sady gufero i s ložisky...samotná gufera ne...
A jak potom "naklepneš" kardanovou hřídel na výstupní hřídel převodovky? - je přes rozpěrný kroužek. Jestli se do toho pustíš, tak to pěkně odzadu rozeber - sundej kolo, koncový převod, tubus, odpáčíš z výstupní hřídele kardan, vyměň gufero a opačným postupem seskládej.
Upravil Tonda dne 18.04.2018 11:14
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Elta21 napsal:
A jak potom "naklepneš" kardanovou hřídel na výstupní hřídel převodovky? - je přes rozpěrný kroužek. Jestli se do toho pustíš, tak to pěkně odzadu rozeber - sundej kolo, koncový převod, tubus, odpáčíš z výstupní hřídele kardan, vyměň gufero a opačným postupem seskládej.
Tak to jsem netušil,na netu to borec stáhl celé...ale je fakt že sborka už tam nebyla,že to potom rozdělal celé....o.k začnu pěkně od zadu...
už jsem to dělal 2x podle tohodle chlápka, je tam rozebrání i složení, musel jsem si vyrobit pár nástrojů a pár půjčit, ale nic co by nešlo udělat doma v garáži, chce to jen čas, trpělivost a pečlivost
https://www.youtube.com/v/6gzR4WHD-94
Chlapy v jednom motoservise mě doporučili do motoru Motul 3000 20W50 a když se teď dívám na specifikaci,tak je určen pro motory se mokrou spojkou a to mi přece nemáme:-))) může bejt nebo ne?
S tím odmaštěním se počítá,olej je svině...a video zkouknu,inspiraci radši víc :-)
Upravil Elta21 dne 18.04.2018 14:21
Elta21 napsal:
Chlapy v jednom motoservise mě doporučili do motoru Motul 3000 20W50 a když se teď dívám na specifikaci,tak je určen pro motory se mokrou spojkou a to mi přece nemáme:-))) může bejt nebo ne?
Muze, ale je to zbytecny (a za ta aditiva platis).
Elta21 napsal:
Muze, ale je to zbytecny (a za ta aditiva platis).
Tak hlavně že tam může být....proč si v dnešní době nepřiplatit????????????
Jinak už je gufero venku,celkem fajn práce a až na jeden zapustnej šroub na kardanu,kterej už měl strhaný závit,ten to trochu odnesl...
Elta21 přiložený následující obrázek: