Čaute????. Měl bych dotaz, vlastním GS 1150A,r.v. 2002 (ani né rok). Nedávno jsem zjistil, že mám mírnou vůli na zadním kole, a to ve směru: “když stojím čelem ke šroubům zadního kola. Chytnu kolo vlevo, vpravo. Jednou rukou zatlačím, druhou potáhnu tak je citít malá vůle. Při chytnutí kola nahoře a dole,stejný postup,tak nic. Vím,že je to popsané jak pro blbečka,ale ať se pochopíme????. Takže????... “Kde a co je špatně?”. Případně jak postupovat dále (jak odstranit,možno jezdit dál..)? Děkuji za názory/odpovědi
Ložiska v rozvodovce mají vůli, takže je po sezóně nech vyměnit. Není to takovej ranec.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Mám sice R80GS ale stejný problém byly špatný ložiska uložení paraleveru....v kloubu na kyvce. Někdo má auto, někdo moto.....já si zvolil BMW....aneb co má kola musí mít i modrou vrtuli(na kapotě)
Bylo špatný jedno ale měnil jsem obě dvě....jsou kuželíkový proti sobě....jiný než originál se nedělají a po vybalení jsem zjistil že je na nich FAG made in Czech Někdo má auto, někdo moto.....já si zvolil BMW....aneb co má kola musí mít i modrou vrtuli(na kapotě)
Díky za odpovědi. Chápu,že pojem “malá vůle” je široký pojem. Ješte jinak,když s tím kolem zahýbu,tak není slyšet ťukání,jen opravdu malinko cítím,že se nepatrně “hýbe” (nevím jestli jsem tomu teď pomohl nebo spíš ubral????). Měl jsem spíše na mysli jestli s tím odjedu ješte sezónu,nebo musím neprohledně vyměnit.
pokud to nerosí a není to echt vůle, odjedeš sezónu naprosto v pohodě. Za tu sezónu se s někým potkáš, porovnáš s jinou motorkou a třeba to přestaneš řešit.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Objevila se mi vůle taky, která tam loni na podzim nebyla, ale taková, že je to slyšet a když se člověk soustředí, tak i vidět na brzdovém kotouči a třmenu. Olej byl dva roky starý a černý jak uhel. Po dvou dnech ve stříkačce se dokonce začalo něco usazovat na dně. Tohle je pro mě signál že se něco děje a převod jde na opravu.
Jezdi a kontroluj, zda se to nezhoršuje a uvidíš