Zdar lidičky,
neřešil už někdo spojku na vodníkovi??
Za posledních 500-700km se mi záběr přesunul až na konec páčky do posledního 0,5 centimetru. Jako kdyby lamely byly úplně KO. Po poslední cestě jsem normálně přijel domů a vše až na záběr na konci v poho, když jsem to dneska vytáhl, tak jsem po chvilce zjistil, že už spojka i brutálně klouže :-( . Při prudké akceleraci to prostě neudrží a prokluzuje, pak i když v akceleraci přeřadím(bez spojka s asistentem), tak to také klouže :-(.
Zrušil jsem výlet, protože to opravdu nešlo a jel do BMW domluvit servis a co s tím. Termín za měsíc, servisák na dovolený a nikdy to asi ještě zatím nemuseli dělat :-(
Po cestě zpět cca 30km, jsem to zase zkoušel a už jsem to utrhnul jen asi dvakrát při přeřazení v prudším zrychlování. Jako kdyby si to zase trochu sedlo a drželo to, ale záběr spojky pořád úplně na konci :-(.
Nemáte někdo nápad na co se juknout(kromě lamel, tam nepolezu :-( ) co by to mohlo třeba dělat?? Moc se mi s tím nechce jezdit, abych někde nezůstal úplně bez spojky, ale zase měsíc bez moto teď v létě není moc dobrý stav :-(
Jo a moto má jen 35tis najeto, takže žádný extra velký nájezd.
Upravil Tweety dne 28.05.2018 21:50
Měnil jsem lamely 2x (jednou zhruba ve 30tis lamely K.O., plechové byly spálený, podruhé cca 60tis, bmw nabízí sadu, zhruba za 8tis) byla svolávačka na spojková prasátka, ale to jsem viděl vysypané jen jednou když tam majitel nalil brzdovku, spíš bych to tipoval na ty lamely. Párkrát jsem řešil spojkovou pumpu, ale to spojka normálně fungovala, jen byla cítit poloha zhruba uprostřed chodu páčky.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
spojka je strašně individuální, i suchou spojku jsem dělal po 20tis a některým jedincům vydrží 200tis.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
lako napsal:
To mi přijde fakt mazec teda. Jaký mas ročník? Nebyly tam nějaké svolavacky to musí kurna vydržet mnohem víc
A mas to od novotny (opravdu to má 30k)?
Jinak lamely dle katalogu 370$ takže cca 8000CZK
Je to medel 2015. Bohuzel svolavacky na spojku zadny nebyly :-(. Je to Adventure, tak jestli na nej nedavaji nejakou jinou spojku oproti GS. Od novoty to nemam, jsem druhy. Mam k tomu ale plnou servisku, protoze to kvuli zarukam jezdi jen do BMW. Na spojku(lamely) se bohuzel nevztahuje, tak bych byl treba asi i rad kdyby tam radsi neco prasklo :-(.
Budou lamely KO. Dělal jsem to i na GS LC s 25000km - borec si tam nacpal nějaké "no name" páčky a spojková mu pořád trochu zabírala až spojka začala klouzat.
Upravil Tonda dne 28.05.2018 23:12
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak koukám, že nebudu první kdo má spojku KO, ale takový malý nájezd na origo spojku je prostě děsný :-(. Co může způsobovat takové extrémní zkrácení životnosti ? Noname páčka která úplně nevystavuje je extrémní případ. Nemůže ji dávat třeba zabrat řadící asistent? V poklidném tempu to asi spojka ani nepozná, ale co nějaké svižné tempo, když tam šoupu jednu rychlost za druhou. Nepřenáší se na ní více zatížení ?? Prostě 35 tis na spojku je děsně málo a rád bych další interval měl o dost delší.
Tweety napsal:
Prostě 35 tis na spojku je děsně málo a rád bych další interval měl o dost delší.
...nemas morbidni nadvahu a nejezdis hodne po kopcovitem meste?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
lako napsal:
To mi přijde fakt mazec teda. Jaký mas ročník? Nebyly tam nějaké svolavacky to musí kurna vydržet mnohem víc
Je to medel 2015. Bohuzel svolavacky na spojku zadny nebyly :-(. Je to Adventure, tak jestli na nej nedavaji nejakou jinou spojku oproti GS. Od novoty to nemam, jsem druhy. Mam k tomu ale plnou servisku, protoze to kvuli zarukam jezdi jen do BMW. Na spojku(lamely) se bohuzel nevztahuje, tak bych byl treba asi i rad kdyby tam radsi neco prasklo :-(.
Spojková sada je stejná na všech LC.
Tweety napsal:
Prostě 35 tis na spojku je děsně málo a rád bych další interval měl o dost delší.
...nemas morbidni nadvahu a nejezdis hodne po kopcovitem meste?
to nemám cca 90kg. Městům se snažím vyhýbat, tam mě to nebaví.
Tonda napsal:
Tweety napsal:
lako napsal:
Spojková sada je stejná na všech LC.
Můžeš mi prosím poslat nějaký Prt Sc z katalogu nebo číslo dílu, abych pak v BMW zjistil co mi tam vlastně chtějí dát, když si za to říkají skoro 14tis.
Tweety:
sada lamel 21218529448
komplet spojková sada (mimo koše) 21218529450
Upravil Tonda dne 29.05.2018 10:56
cena u Jezka 6000 Kc + DPH za lamely.
17 cm
Tonda napsal:
Tweety:
sada lamel 21218529448
komplet spojková sada (mimo koše) 21218529450
Moc děkuji.
Podle těch čísel jsem zjistil, že mi nacenili celou spojkovou sadu. Tak uvidíme jestli by tam nešly dát jen nové lamely až to rozeberou.
Upravil Tweety dne 29.05.2018 11:33
Je to cca 1000kč úspora na lamelách, ale když bych si dovezl díly do BMW a udělali mi to z nich, tak mi na to nebudou držet záruku, takže se mi to zase tolik nevyplatí, když by se tam něco posralo :-(
Záruka na díly je 6 měsíců, takže to je asi jedno.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
To sice jo, ale pokud se podělá díl co jsem si dovezl do servisu já, tak ho sice můžu reklamovat, ale práci v BMW si zaplatím znovu. Pokud si ho dodají oni, tak bude v rámci reklamace i práce.
Je to cca 1000kč úspora na lamelách, ale když bych si dovezl díly do BMW a udělali mi to z nich, tak mi na to nebudou držet záruku, takže se mi to zase tolik nevyplatí, když by se tam něco posralo :-(
a ty to mas jeste v zaruce...?
17 cm