Setkal se nekdo z Vas s zatuhlym olejovym filtrem, ze nesel vyndat? Zkousel jsem to klicem ale to se uplne sjel filt ze uz nemel ty zasrane male zlabky. Tak mi bylo receno ze mam natvrdo ho narazit srobovakem a otocit nasilm. To jsem zkousel, ale filt je bouzel tak slaby, ze se spis rozcupoval a nepovolil ani o pid. Takze mam doma v garazi motorku co ma deravej filtr kterej nejde povolit.
Budu rad za kazdou (inteligentni) radu jak ho vyndat.
3/6 Marines SEMPER FI
Mel jsi zahratej motor ? Tipuju ze ne....ale tohle se stava docela bezne,je jasny, ze filtr je mekkej, bude to trochu pakarna, ale nasilim to vyndas-nic jinyho stejne nezbyva, nejaka rada nebo finta asi neni ja to zatim vzdy vyndal tim sroubovakem, u GS je noic moc pristup k filtru, tam bych dal asi radsi rouvnou 2 abych mel lepsi paku.
dvouma jsem to zkousel, ale i tak ani prd nepovolilo. Zahraty jsem to mel z jizdy protoze jsem menil po dojeti z prace kde jsem nakoupil olej apod
3/6 Marines SEMPER FI
co pouzit ten spravny klic? a priste trochu zahrat motor a hlavne pri montazi namazat tesneni
vem horkovzdusnou pistoli a krapet ho zahrej. mas prilepene tesneni neb to ten kdo to montoval nenamazal a fest utah.
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Tak kdyz se to sere tak poradne. Vcera jsem si pritahl naradi od kamose a nejaka kurva mi jako na potvoru dneska vecer vybilila auto. To jsem zvedavej co se mi jeste prihodi
3/6 Marines SEMPER FI
Mosquito napsal:
Setkal se nekdo z Vas s zatuhlym olejovym filtrem, ze nesel vyndat? Zkousel jsem to klicem ale to se uplne sjel filt ze uz nemel ty zasrane male zlabky. Tak mi bylo receno ze mam natvrdo ho narazit srobovakem a otocit nasilm. To jsem zkousel, ale filt je bouzel tak slaby, ze se spis rozcupoval a nepovolil ani o pid. Takze mam doma v garazi motorku co ma deravej filtr kterej nejde povolit.
Budu rad za kazdou (inteligentni) radu jak ho vyndat.
takhle to máš?
ani nevím, jak mi to dostali ven.
snad tak, že ten plech vyškubali a pomocí vyrobenýho přípravku točili až tím samotným "dnem" filtru přes diry, které tam tuším jsou.
Hodně zdaru a držím palce.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
no škoda že už jsi ho tolik skurvil,funguje na to jedno supr udělátko který by sis doved v klidu udělat doma,je to podobný klíči na filtr jen to má v sobě třeba deset hrotů a nebo i víc,jde to jednoduše udělat třeba z trojky plechu udělat kolečko a na jednu stranu navaříš třeba desítku matku a na druhkou stanu navaříš nejlíp nastřelovací hřebíky a udělač takovýho ježka,toho když tam naklepneš tak to jde povoliv vždycky,kdežto ty šroubováky se ti tam tak divně hejbou a jen to roztrháš jako to máš ty,no to co máš ty bych asi už vindaval jedině COčkem,něco vych tam ktomu naheftoval a ta to to vyndal protože tam vevnitř to už ničim pořádně nechytneš a pokud do toho budeš dál tlouct nějaký věci mužeš skurvit závit a nebo taky dosedací plochu na filtr
shimi napsal:
no škoda že už jsi ho tolik skurvil,funguje na to jedno supr udělátko který by sis doved v klidu udělat doma,je to podobný klíči na filtr jen to má v sobě třeba deset hrotů a nebo i víc,jde to jednoduše udělat třeba z trojky plechu udělat kolečko a na jednu stranu navaříš třeba desítku matku a na druhkou stanu navaříš nejlíp nastřelovací hřebíky a udělač takovýho ježka,toho když tam naklepneš tak to jde povoliv vždycky,kdežto ty šroubováky se ti tam tak divně hejbou a jen to roztrháš jako to máš ty,no to co máš ty bych asi už vindaval jedině COčkem,něco vych tam ktomu naheftoval a ta to to vyndal protože tam vevnitř to už ničim pořádně nechytneš a pokud do toho budeš dál tlouct nějaký věci mužeš skurvit závit a nebo taky dosedací plochu na filtr
No ja ho jeste takhle moc v P nemam > je jen trochu rozbodanej. Me jeste napadlo na klic dat Epoxid metal nechat to k filtru natvrdo prilepit a pak se to otocit musi
3/6 Marines SEMPER FI
ta jak jsi to nakonec vyndal??hlavně že se to povedlo bez následků,já sme jednou takhle vyndaval ten pitomej oleják od KN kterej na sobě má tu vychytávku,pakovou plechovou matku na 19náctku klíč,to se hned žvejklo a tak sem to taky doloval všemi způsoby
No zkousel jsem to ruzne 2 sroubovaky proti sobe, nahrivat hodne dlouho a nic. Tak jsme to otevreli jako konzervu vyndali vnitrek a zkusili to znovu sroubouvaky do der co jsou po obvodu > bouzel taky nic. Tak kdyz uz byl volnejsi pristup k gumovemu tesneni zvolil jsem variantu ze to nahreju zvovu, guma se trochu seskvarila a pustila > pak jsme to otocili 2 klestema.
3/6 Marines SEMPER FI
Jste borci. To je někdy práce s blbým filtrem co. Kolik dní jsi to dělal? No, hlavně, že to má dobrý konec.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Dnes som za 10minut poriesil preklzujuci kluc na fitry. Asi som ho silnejsie zatiahol, reep. filter je model s hrubou tesniacou gumou, ktora sa zakusla. Cize riesenie : Mam ten plechovy obycajny kluc so stvorcovym otvorom do ktoreho sadne velka racna. Navrtal som do kluca 6 dier po obvode asi 4,2mm, nasadil som kluc na fitter a ce diery som do filtra navrtal diery ( tiez po obvode kde je filter silny a pevny ) a do dier som vpustil 6 ks samoreznych srobov do zeleza ( take s 6 hrannou hlavou myslim c8 co maju ten vrtacik na spodku ) a otocil som klucom cely filter ako nic. Cele to trvalo par minut, a to som cakal pokial vytecie olej cez dierky vo fitry. Dufam ze to niekomu pomoze. CAFTE
No pěkna destrukce filtru. Já jsem se stím trápil minulej rok. nakonec jsem koupil nějakou novodurovou trubku na odpad už nevím rozměr ale měli ji v obi. nahřál jsem ji podle nového fitru a bylo to naprd stejně to klouzalo, tak jsem vyvrtal díru proti ose trubky jako mají trubkové klíče, vzal kladivo trochu to natlouk na filtr (no bylo to skoro do půlky) a pak už se to na fitru ani nehlo. Vzal jsem velkej šroubovák a pěkně to povolilo. Jen bohužel už jsem tu trubku z toho fitru nesundal Ale fungovalo to pěkně a bez totální destrukce fitru.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS