O víkendu jsme udělali nové těsnění pod hlavou, ale dnes po jízdě, se mi zdá, že se tam pořád někudy dostává. Může to dělat u spojkovýho víka u vodní pumpy? Třeba pumpu zrepasovat? Vrtulku jsem měnil, ale ty gumový gufera ne.
Hlava byla srovnana na brusce? A jak jsi poznal, ze mas v oleji vodu? Je sedivej, nebo jsi ho zkousel prepalit?
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Dělali jsme to s mechanikem. V oleji i hlavě, to bylo dobře vidět. Hlavu jsme očistili. Ten kluk to dělal už vícekrát, tak nevím, jestli to bylo špatně. Mě spíš zajímá, jestli se může dostávat voda do oleji i u víka spojky?
Spíš ne. Gufera jsou dvě a z prostoru mezi nimi je otvor ven, aby voda netekla do motoru. Taková ta dírka zespodu na té pumpě. Z té ti začne valit voda, když gufero na pumpě umře.
Mal som niekedy F650, vyme) tie dve malé guferá vo vodnej pumpe. Ako tu píšu, medzi nimi je odtoková dierka. Jedno gufero tesní olej, druhé vodu. Podľa toho, ktoré prdne skôr začne cez ten otvor tiecť buď voda, alebo olej. V prípade, že prdli obidve guferká - tak to môže urobiť vodu v oleji, to áno. Tie guferká stoja nula korún a kúpiš ich v každom obchode na ložiská a tesnenia a pod. Výmena - cca 15 min. Za pokus to určite stojí .....
Ok, gufera mám doma, zítra vyměním. Koukal jsem na video, že to mění bez sendání víka spojky, jen se vyklepne čep u vrtulky a jde to bez vyndání celé vrtulky a pastorku. Jinak díky hoši.
mozno to nikdo nezkusal,ale co tak liznut osku na sustruhu?(drážky jemnym smirkem a zaleštit..) Nové simerinky a mohlo by to byt ok..v ramci stovek mm..jako provizorium