Ahoj, chtěl bych se zkušenějších zeptat na nazor. Vyrážíme letos na měsíc okolo Černého moře, odjezd máme naplánovanej až na 25.zari, chtěli jsme se vyhnout 40° teplotám v letních měsících a jiný termín jsme bohužel nesjednotili. Jakej máte názor a zkušenosti s cestováním po Gruzii v tuto dobu, je to hlavní bod trasy, samozřejmě, že chceme po horách, v plánu je Omalo, Ušguli, Kazbeg... je to vůbec reálný v tomhle měsíci ? Nevím jestli nemáme přibalit sněžný řetězy, čepice , zimní bundy..
Upravil svobodakT dne 15.06.2018 21:11
Byl jsem tam 2x a pokaždý v září (až letos se jedem zapotit v červenci )... pohoda... jen s deštěm je to v tuto dobu tak 50/50. Ve vyšších nadmořských výškách můžeš počítat s ranním mrazíkem, ale řetězy nech klidně doma ... to bys musel být velkej smolař. Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Byl jsem tam 2x a pokaždý v září (až letos se jedem zapotit v červenci )... pohoda... jen s deštěm je to v tuto dobu tak 50/50. Ve vyšších nadmořských výškách můžeš počítat s ranním mrazíkem, ale řetězy nech klidně doma ... to bys musel být velkej smolař.
Super, dali jsme termín a až pak zacali domyslet jak to asi bude a čím se to blíží tím větší vítr z toho počasí mam : . S tim deštěm tak nějak počítám spíš jsem se bál prvniho sněhu v horách. Ranní mrazík nevadí, hlavně že nebude na chcipnuti celý dny.
norv napsal:
Ahoj,
chceme s kamaradem letos na kavkaz.
Tak bych se chtel zeptat na termin druha polovina cervna co si o tom myslite ?
diky
ahoj.odjizdime duha polovina cervna.podle vsech dostupnych info jsem dohledal,ze by to vse melo uz byt prujezdny.popripade budem inprovizovat.tak se tam treba nekde potkame
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo řeší cestovní pojištění. U koho ho máte a na kolik vyjde ?
Já mám nabídku na neomezený výlohy za cca 2600 na měsíc.
Ahoj,pojistku jsem ještě neřešil,od koho ji mas?
Primárně se pojistuju od ERV nebo KOOP ale ještě jsem si nenechává dělat nabídku..ale poptam a pak sem klidně nápisu taky..
Jinak jedeme od 10.8. Do 10.9.
Do Gruzie můžeš mít standardně pojištění... dle tvé pojišťovny. Podívej se na zelenou kartu, tam jsou uvedený všechny země, kde to platí. Já mám Kooperativu a pojištění mě tam platí.
Do Arménie nemáš... ikdybys měl, tak to nikoho zajímat nebude. Tam si musíš na hranicích koupit jejich.
Těžko říct, kolik to stojí... to ti musí napsat někdo, kdo tam byl v poslední době.
Ony se tam vůbec objevily a narostly nějaký poplatky, který dřív vůbec nebyly
Servis motocyklů BMW Praha- východ
no, tak to se musíš domluvit na pojišťovně o rozšíření... většinou ti nabídnou jako další možnou variantu připlacení "celej svět" třeba na měsíc a příjde tě to na cca litr...
Většinou to tak bývá, když někdo využívá vedlejší společnosti, co tahají z pojišťoven minimální ceny a ty ti povinný očešou, na čem můžou, a pak si to vyberou jinde... klasika
Servis motocyklů BMW Praha- východ