Zdarvím mám asi velký problém dnes jsem se dal do výměny oleje v převodovce a úhlovém převodu-nejdřív úhl. převod po odpojení kardanu sklopení převodu jsem zjistil že mám olej v tom rámu pod kardanem jinam nestačil asi dotéct co mně čeká sám se v tom asi vrtat nebudu ani nevím co to obnáší jestli hádám dobře tak gufero na hřídeli z převodovky odjinud se tam ani dostat nemohl.....předem díky za rady--
Myslím že tvé tušení je správné.. Vyměnit gufero nebude pro zkušeného mechanika žádná hrůza.. Tady na foru ti Servisák nebo Tonda určitě poradí / opraví
Over than 250k km on BMW GS bikes
Z převodovky jsem vypustil olej je modrý čistý najeto na něm asi 6000km vypustil jsem ho z důvodu jestli nenalili při prodejním servisu víc stejně jako do motoru tam se musel upustit asi 0,5l aby byla hladina v okénku aspoň vidět teď jen změřím kolik ho v té převodovce bylo a dám nový Castrol mtx 75w-140 ten teda není modrý.
Ták olej vypuštěn a BYLO HO TAM 1 CELÝ LITR !!!!!!! Tak a teď kolik ho tam mám nalít v manuálu píšou 0.7l tady se píše 0,8l tak kolik teda??????? DĚKUJI.....
Ma ho tam byt 0.7 l ale lije se zbytek z lahve pri vymene. Prevodovce by to vadit nemelo ta ma odvzdusneni. Takze s nejvetsi pravdepodobnosti pustilo gufero
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Díky dal jsem 0,75 a teď budu hlídat jestli něco opět nateče k tomu kardanu a pak se když tak s někým z Vás zde domluvím na výměně toho gufera sám to radši dělat nebudu...
Okolo drážkové hřídele čisto sucho,manžeta suchá jen umazaná od vazeliny kloub také od vazeliny jen mastný asi od toho oleje hřídel taky jen malinko mastná vnitřek směrem k převodovce čistý vypadalo to jak kdyby to někdo nalil do toho vybrání pod kloubem olej v úhlovém převodu hodně tmavý skoro černý 0,2l čidlo ABS nachytané piliny---v okolí 3 1200gs v uhl. převodu měli olej čistý jen já takovej hnus.