Zdravim panove,
vim, ze to bude znit jako ****ni otazka, ale zacinam si uz trochu zoufat. Na mem dvouvalci F650GS r.v.2012 proste cas od casu po zahrati, ale i kdyz je motorka studena, zacne zvonit\cvakat\rincet jakoby cvakala podlozka o podlozku, nebo maticku. Je to slyset jako blazen. Jde to od predu od prednich ridicek, nekde z motoroveho prostoru. Zvlastni je, ze kdyz motor vytocim do otacek, tak zadny zvuk slyset neni. Pouze pokud prejizdim nerovnosti, nebo najedu na nejaky vymol. Za cas to prestane, ale opet se objevi, az kdyz se motor trochu zahreje. Prijde mi, jakoby se se zahratim povolil nejaky sroubek, trochu se vytocil vibracema a pak po vychladnuti zase drzel na miste.
Nejde mi to ale do hlavy odkud to jde, prolezl jsem uz vsechno, sundal vzduchovej filtr, cele sani a proste nic nenasel. Nejake napady?
Projdi takový ty banality jako jsou pružiny na stojanech jednou mi to taky dělalo zvuky který bych do toho neřek, když se rozrezonují tak to rachotí proto se na to navléká guma.Je to spojeno jen s otáčkama motoru nebo to dělá i když přejedeš ty nerovnosti se zhasnutým motorem popř. s běžícím a na volnověh a vymačknutou spojkou? chce to zkoušet vylučovací matodou
kim napsal:
Projdi takový ty banality jako jsou pružiny na stojanech jednou mi to taky dělalo zvuky který bych do toho neřek, když se rozrezonují tak to rachotí proto se na to navléká guma.Je to spojeno jen s otáčkama motoru nebo to dělá i když přejedeš ty nerovnosti se zhasnutým motorem popř. s běžícím a na volnověh a vymačknutou spojkou? chce to zkoušet vylučovací matodou
No, praveze to s otackama nesouvisi, dela to i pri vymacknute spojce i zhanustem motoru...nedalo mi to a sel jsem to na tvou radu zkusit
Kotouce - na F650 twin je jen jeden kotouc vpravo podle smeru jizdy a k tomu jeste neni plovouci jako u vetsich bratricku, takze bych vylucovaci metodou rekl, ze to tim asi nebude. Ale buh vi, ja delam do vcel...
Cinkani je to ale fakt hlasite, jak kdyz se po schodech mlati taska s naradim
Vzdycky to po nejake dobe utichne, ale pak zase objevi.
Kurde, me se nechce rozebirat uplne cela motorka na ulici, kdyz nemam garaz a v Irsku stale prsi
No tak to můžeš být klidný jak se nekalé zvuky nelinou z motoru tak všechno ostatní je zábava Jestli máš pod motorem šusplech z hliníku tak se mrkni jestli ti tam nějakej diverzant nenasypal matičky nebo podobný zábavný materiál
Upravil kim dne 20.06.2018 06:32
kim napsal:
No tak to můžeš být klidný jak se nekalé zvuky nelinou z motoru tak všechno ostatní je zábava Jestli máš pod motorem šusplech z hliníku tak se mrkni jestli ti tam nějakej diverzant nenasypal matičky nebo podobný zábavný materiál
Uz se podarilo vyresit, ale musim rict, ze mi to teda dalo. Presto dekuji za feedbakc, chlapi. - Na prednich vidlich je takova spojovaci pasovina, hned pod blatnikem. Samozrejme byla povolena a cinkala jak cimbal. Hlavne ze ja jak osel jsem rozdelal pul motorky pod motorem, vsechno podotahoval a na tohle jsem ani nepomyslel. Inu, za blbost se plati.
Spis se hned vedle jedne veci podelala dalsi.
Motorka za tepla chcipe - uz jsem prohledal diskuse a nejpravdepodobnejsi pricina je regulator (mam cerny, nebo aspon cerne vypada), nebo palivova pumpa.
Souhlasite se mnou, nebo mam pro jistotu rozdelat motorku celou do sroubku?
hollac napsal:
Na prednich vidlich je takova spojovaci pasovina, hned pod blatnikem.
Šlo by to prosimtě trochu upřesnit? Mám totiž zřejmě úplně stejný cinkavý problém, který se už delší dobu pokouší o mé duševní zdraví, ale nějak nevím, jakou pásovinu si pod tím mám představit (mám sice 2008, ale snad by to mohlo být stejné). Taky už jsem totiž rozebral celou motorku pětkrát, dokonce jsem už vymezil i vůle v uložení šroubováku pod sedlem... ještě chvíli a asi to prodám a koupím novou motorku, která cinkat nebude...
hollac napsal:
Na prednich vidlich je takova spojovaci pasovina, hned pod blatnikem.
Šlo by to prosimtě trochu upřesnit? Mám totiž zřejmě úplně stejný cinkavý problém, který se už delší dobu pokouší o mé duševní zdraví, ale nějak nevím, jakou pásovinu si pod tím mám představit (mám sice 2008, ale snad by to mohlo být stejné). Taky už jsem totiž rozebral celou motorku pětkrát, dokonce jsem už vymezil i vůle v uložení šroubováku pod sedlem... ještě chvíli a asi to prodám a koupím novou motorku, která cinkat nebude...
Podivej se na predni kolo primo pod blatnik. Mezi telescopama je takovej mustek (jak nekdo poznamenal, asi stabilizacni) a drzi na ctyrech M10 sroubech. Musis sundat predni blatnik, aby jsi se k tomu dostal (tzn prachovky na vidlich dolu, povolit tri srouby na blatniku z kazde strany a pak uz to uvidis.)
Nenapadlo me to vyfotit, popravde, ale kdyz sundat blatnik, vazne to nemuzes minout. Myslim sundat blatnik, primo nad kolem, ne ten zobak plastovej pod svetlem.